Voimaradion vahvistin

Karhu

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
948
Kirpparilta löytyy voimaradion vahvistin. En tiedä mallia, mutta googlettamalla löytyi kuva samanlaisesta. Laitan tähän linkin hieman huonolla omallatunnolla, koska kyseisellä kaverilla ei ole mitään tekemistä tämän kyselyn kanssa, mutta menköön. http://irc-galleria.net/view.php?nick=Tekotaide&image_id=32526763

Onko siis kenelläkään tietoa tästä vahvistimesta ja sen äänenlaadusta?
 
Jos meidän kirpparilta löytyisi mikä tahansa Voima-vahvistin (älylliseen hintaan) ostaisin sen pois. On ne sen verran klassikoita kuitenkin.
 
Ja kyseisen gallerian otsikko on "Rojut"! Suomalaista hifi-historiaa ja ehdoton klassikko oli äänenlaatu sitten mikä tahansa.

Juhani
 
Jotta toimintaa :D tai kerro ainakin missä & mihin hintaan
 
Mallas sanoi:
Jos meidän kirpparilta löytyisi mikä tahansa Voima-vahvistin (älylliseen hintaan) ostaisin sen pois. On ne sen verran klassikoita kuitenkin.

Jep, näin tekisin minäkin. Tarraisin kiinni enkä päästäisi irti ennen kuin olisi varmasti oma.

Juhani
 
Mallas sanoi:
Jotta toimintaa :D tai kerro ainakin missä & mihin hintaan

Hinta on 85 euroa ja paikka 8)

Kävin tuolla, en ostanut, on hieman kaukana kotoa ja ei ole autoa, mutta kai se pitää poijes hakea. Olisiko tästä mallista muuten tietoa, on vissiin mono.

Voisi soida Hinkkanen sun entisen levarin kanssa hyvin, tai sitten ei.
 
Mulla on saman näköinen Köykkä (tosiaan, monovehkeitä nuo ovat) sarjaan kuuluvalla virittimellä varustettuna. Äänenlaadusta en osaa sanoa, kun en ole laiskuuttani jaksanut sitä vielä restauroida.

Tuohon hintaan ostaisin pois, ehdottomasti. Mutta vain jos mielenkiintoa riittää myös sen korjailuun ja kuntoon saattamiseen.
 
Tai pienen bisneksen tekoon... Tuonne myyntipalstalle pienellä kulukorvauksella kuorrutettuna....
 
No niin, vahvistin on nyt ostettu. En tosin vielä päässyt ihastelemaan sitä kun vanhemmilla oli asiaa kyseiseen kylään ja kävivät hakemassa värkin pois. Pääsen kokeilemaan sitä tosi toimessa vasta ensi viikolla, nyt joutuu vain lomailemaan.
 
Nyt on sitten raportoinnin aika.

Etsin tuohon sopivia liittimiä aikani, kunnes minulle kerrottiin, että tuohon käy ihan tavalliset banaaniliittimet. Tosin sain myös yhden kappaleen antiikkisia liittimiä, sopii ulkonäöltään paremmin vehkeeseen. (laitan kuvaa kunhan opin miten tänne omia kuvia liitetään)

Sitten soittamaan. Monolevyjä tietty.

Kuuntelin Giglin laulua, tenorissa oli voimaa ja loistokkuutta yllättävän paljon ja jotenkin hyvin luontevan kuuloisesti. Rytmipuoli oli hyvin kunnossa. Samoin erottelukyky tuntui riittävältä. Bassoista en osaa noilla äänitteillä kuunneltuna sanoa mitään.

Sitten rupesi kaiuttimesta kuulumaan rutinaa ja musiikki alkoi hävitä, heiluttelin liittimiä, ei vaikutusta, musiikki hävisi melkein kokonaan ja laitoin vekottimen kiinni. Enkä ole sitä sen jälkeen kokeillut. Vehje toimi kymmenen minuuttia. Hajoaminen ei tullut yllätyksenä kun en yhtään tiedä kuinka kauan tuo on seissyt käyttämättömänä.

Sen verran vaikuttava kymmenminuuttinen tuo oli, että aion etsiä toisen samanlaisen ja viedä ne sitten yhdessä kunnostukseen. Tuommoista saa siis kaupitella minulle, teen ilmoituksen kunhan tosiaan opin liittämään omia kuvia tänne.

Vahvistimessa on muuten Telefunkenin putket joissa lukee VOIMA, eli ovat alkuperäiset tai firman varastosta.
 
Tässä muutama kuva kapistuksesta, ostoilmoitusta varten pitää ottaa parempia. Noissa kuvissa vahvistin on ilman suojakoppaa.

img0756lu9.jpg


img0741fn0.jpg


img0748ka1.jpg
 
Minulta löytyy samanlainen toimivana. Ei ole myytävänä, joten joudut jatkamaan toisen etsintää.
 
Hei putki- ja vintaageasiantuntijat. Mun pappa keräilee ympäri maakuntaa vanhoja radioita, onko jossain 50-ja 60-luvun ASA tai Telefunkkenin (ja mitä niitä on) sisällä jokin putkivahvistin jolla voisi olla mitään tekoa hifikäyttöä ajatellen? Millaisia tehoja niissä on ja miten toteutettu?
 
Vajaa kolme vuotta meni toisen samanlaisen etsimisessä. Nyt löytyi, kiitos ubu.

Seuraavaksi nuo menevät kunnostukseen.
 
Jos olet Helsingissä päin joskus, niin kannattaa käydä Uraltonessa. Siellä oli pari laatikkoa tuollaisia multi section konkkia ilmaiseksi. Ehdottomasti kannattaa hakea pois ja vaihdella, jos on tarvetta.

Mites saundi nykyisellään?

Saatko sisältäkin otettua kuvaa?
 
En tiedä soundista sen enempää kuin mitä kolme vuotta sitten kerkesin 10 minuuttia kuunnella. Enkä nyt yritäkään kuunnella ennenkuin menee kunnostukseen. Itse en sitä osaa tehdä. Eli aion kunnostuttaa tuon ihan uteliaisuuttani.

Laitan sisäkuvia tänne kun aukaisen nuo. Tää toinen vahvistin on vasta tulossa tännepäin ehkä jossain Haminan kieppeillä nyt.
 
Omituinen yhteensattuma. Ostin juuri omaan VOIMA vahvistimeen uudet osat pari viikkoa sitten Uraltonesta ja laite on tällä hetkellä keittiön pöydällä lähes valmiiksi kunnostettuna. Kannattaa muuten vaihtaa myös ne hiilimassavastukset uusiin, omassa laitteessa oli jopa 40% heittoja nimellisarvoon nähden. En ehkä käyttäisi niitä Uraltonen ilmaisjakelukonkkia, kun ei niiden kunnosta voi sanoa mitään varmaan. Pelkkiin osiin per vahvistin menee muuten helposti 150 euroa jos uusii myös putket. Tosin noita Telefunkenin putkia ei ole kyllä syytä vaihtaa uusiin jos vain ovat ehjiä. Ja ehjä tuollainen soi hyvin, kokemusta on joten kunnostus kannattaa varmasti.
 
Tuskin ne Uraltonen konkat ihan pyllystä on. Pari laatikollista ottaa, niin kyllä sieltä toimiviakin löytyy seasta.
 
Back
Ylös