Voima-ortoperspektaan hyvät kaiuttimet

  • Keskustelun aloittaja i_j
  • Aloituspäivämäärä

i_j

Käyttäjä
Liittynyt
17.9.2009
Viestejä
2
Eli kun täällä saa kysellä tyhmiäkin... Omat alkup kaiuttuimet -70 -luvulta tuntuu kovin vaatimattomilta (rikki?) ja kokeilin jotain parikyt vuotta vanhaa HP:n kaiutinta keskikaiuttimena niin jo parani ääni huomattavasti. Mites sivukaiuttimet? Alkuperäiset näyttää kovin vanhoilta made in England ja ääni on kovin kovin vaatimaton näissä. Vai leikkaako ortoperspektra-systeemi taajuuksia jotekin että näistä pikkukaiuttimista tulee vaan kovin ohutta ääntä. Vai putkien/konkkien ikä? Sivukaiuttimista kuuluu myös "putkien huminaa" vaikka ei toisteta mitään ja volume pienellä. Jos sivukaiuttimetkin hyötyy uusinnasta, ajattelin korvata alkup koteloon uudet samankokoiset elementit: mitäs tyyppiä/merkkiä kannataa esim kirpparilta metsästää. Tarkoitus ei ole uhrata kovin paljon euroja projektiin... Voima-vahvistin on vanhempaa tyyppiä Ms-3k 50-luvun lopulta(?). Kiitos vinkeistä!
 

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Herkänpuoleisia kaiuttimia on syytä käyttää Voiman kanssa, sillä voimaa ei ole tarjolla liiaksi.
OP3:n kanssa oli tapana käyttää Sinus-elementtiin perustuvaa ratkaisua, tai tupla-Goodmansia. Sivukanavissa aikanaan oli käytössä Philipsin kaksoiskartioratkaisut ns. leivoslaatikoissa (saatan kyetä kaivamaan sen alkuperäisen elementin koodin myöhemmin jostain).

Ainakin OP3:n S-kanava oli ylipäästösuodatettu, yläpään rajoittamisesta taisi huolehtia kaiutin.

OP3-tietoutta (ja miksei MS3:kin) saattaisi olla tarjolla Kinoääni-yrityksessä, Porvoon suunnalla, Laukkoskella.
 

huvix

Käyttäjä
Liittynyt
2.1.2009
Viestejä
258
Pääkaiuttimeksi voisi laittaa hyvälaatuisen herkän modernin kaiuttimen huoletta, Sivukaiuttimeksi riittää hyvälaatuiset keskiääniset, koska op:ssa on rajoitettu toistoalueeksi 300-3000 hz välille.

http://www.kolumbus.fi/epap/voimaradio/
 

i_j

Käyttäjä
Liittynyt
17.9.2009
Viestejä
2
Kiitos suosituksista! Nyt kun ollaan osiossa jossa ei ole tyhmiä kysymyksiä (en tiedä kaiuttimista mitään)... Kirpputorit kun notkuu jos jonkinmoista kaiutinta josta kaikki ei varmaan ole käyttökelvottoman huonoja niin mistä tunnistan mikä on "herkkä", mikä on hyvä merkki/valmistusmaa, hyvä aikakausi kaiuttimien valmistamisessa tms. Tarkoitus olisi laittaa (alkuperäiset elementit laittaen säilöön jotta voi vielä palauttaa) uudet elementit hyvistä kirpparikaiuttimista ortoperspekatan kaiuttimien kuoriin. Onko ideaa? Näin säilyisi oikea ulkonäköepookki. Harrastan budjetilla joten siksi tuli mieleen kirpparikaiuttimet. Itselläni on tosin aika hyvän kuuloiset isohkot Pioneerin 3-tie?kaiuttimet (3 kaiutinelementtiä sisällä) 80-luvulta josko niistä toisen saisi siihen keskipömpeliksi. Ehdotuksia sivukaiuttimien tehoksi/merkiksi tms mistä tunnistaisin miten haen sopivat...

Kiitos lisäneuvoista!
 

bobi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
52
Kaupunki
Espoo
Terve,

Mulla on kakkossettinä tuo sama voima OP-3 ja siinä pääkaiuttimena Yamahan NS-500 sekä sivukaiuttimina kirpparilta löydetyt
Salora Ortoperspektra:n pienet puukuoriset kaiuttimet. Toimii mulla riittävän hyvin.
 
Ylös