visaton/sls dipoli projekti

japanin keisari

Käyttäjä
Liittynyt
3.5.2007
Viestejä
796
Moro
Visaton b200/sls 12" projekti on nyt aloitettu.Materiaalina on 30mm mänty liimapuulevy joita liimataan 2 vastakkain ja kokonaispaksuus on 60mm.
Tarkoitus on tehdä jäykkä dipoli eikä resonoivaa bafflea.
Tässä pitäisi olla liitteenä kuvia ja lisääkin laitan projektin edetessä jos osaan ???

ps.viimeinen sykäys tälle hommalle oli pasin B200/sls systeemin hyvä soundi,joka vierailulla tuli todettua.[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Melko jämäkät ;) baffelit on tulossa, katselin vaan että aika pieni kokoiset. Mitä jakotaajuutta ajattelit käyttää? Vai laitatko Visatonin ilman suodinta, dipolibasson kanssa voisi toimiakin.

t: Pasi
 
Nää on itseäkin kiinnostavia juttuja. Miten tuollainen 1 x 12" SLS antaa bassoa noinkin kapeassa dipolissa? Vaatiiko se jonkin korjauksen?
 
No eipä tuolla paljoo passotella ilman reilua bassboostia. Jollei tuonne takapuolelle sitten tuu jotain framea vielä basso-osalle.
 
Nää on itseäkin kiinnostavia juttuja. Miten tuollainen 1 x 12" SLS antaa bassoa noinkin kapeassa dipolissa? Vaatiiko se jonkin korjauksen?
Sls:t on tällä hetkellä 400x400 dipolissa vierellään mondo 99:t jako 120hz -24db/okt.Boostia 9db 25hz,sen alempia näistä turha haikailla.
Hyvin potkii,enempikin niistä möykkää saisi jos haluaisi.
nämä rakenteilla olevat on noin kork.740 lev.ylä 350 ala 450.En usko basso vajaukseen,mutta sittenhän tuon näkee kun pääsee kokeileen.
Mitä jakotaajuutta ajattelit käyttää? Vai laitatko Visatonin ilman suodinta,
Jako on varmaan 60-120 välillä,visatonille ylipäästö,aktiivijakari
 
alspe sanoi:
Nää on itseäkin kiinnostavia juttuja. Miten tuollainen 1 x 12" SLS antaa bassoa noinkin kapeassa dipolissa? Vaatiiko se jonkin korjauksen?

Itelläni oli kerran eräs bilteman(hehe) 12" kapeana dipolina ja se riittää hyvin fiilistelyyn, luukukseen ei tod. Taajuuskorjaus on välttämätön.
 
Jollei tuonne takapuolelle sitten tuu jotain framea vielä basso-osalle.
Ei tule.
Nykyisissä dipoleiessa on kyllä 200mm sivut ja kansi,liekö edes dipoli,tarkkaa bassoa tuuppaa kyllä riittävän tanakasti,visatonin kanssa tuli nyt lähdettyä kokeilemaan tällaista.
Huomenna pitäis saada jo ääntä kuuluviin :p
 
Tässä pari lisäkuvaa tiistailta ja keskiviikolta

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Nämä ovat mielestäni siis äijädipolit. Olisi kiva jos saisit isommat kuvat johonkin palvelimelle (photobucket tms.) (laita vaikka mun sähköpostiin niin laitan näkyviin ne?)

Haluatko tässä aloittelijalle paljastaa vinkiksi mitä näissä tarkalleen ottaen on? Ovatko puoliaktiiviset vai passiiviset ? Miten jako/buusti/tason sovitus? Miten vaikuttaisi jos tällaiseen laittaisi 10-20 cm "siivet" sivuille? Jos joku pahastuu kun kyselen toisen projektissa, niin poistan kyllä nämä. ;)
 
alspe sanoi:
Jos joku pahastuu kun kyselen toisen projektissa, niin poistan kyllä nämä. ;)

Jos joku pahastuu, niin poistetaan koko foorumi! Sulla oli ihan ok kysymyksiä!! Alkaa tää pahastuminen & moderointipelko hatuttaa :)

Mua ainakin kiinnostaa lisätiedot tästä projektista. Senverran mielenkiintoiselta näyttää jo noi ekat kuvat.
 
Kuvia ja vähän ensikommenttia äänestä laitan viikonlopun aikana.
Pari tuntia sitten sain ne eka kerran tulille.Ihokarvamittari osoitti että soundissa on lupausta.
Basson puute ei ainakaan tule vaivaamaan kuten Sella vähän epäili,mutta lauantaina enemmän.
 
vanhan dipoli subin viimeiset hetket.jpg

HEHE :D

Lisää etäisyyttä kaiuttimien takana olevaan seinään(jopa 2 metriä) mun mielestä, niin pääset dipolitaivaaseen, alkaa oleen syvyyttä..
 
Alspe kyseli mitä näissä tarkalleen on.

Visaton on kytketty suoraan ssr42 päätevahvistimeen,2x40w a-luokka.

SLS:lle signaali etuselta behringer cx 2310 jakosuotimelle,jako 44hz,in gain +12db,out +6db

sitten dbx eq 25hz +15db.

pääte peavey cs 400

Jos näistä joku on oikeasti kiinnostunut,kuuntelu kyllä järjestyy.
 
Morjens!
Vanha ketju mutta mielenkiintoinen aihe, joten päätin tähän kirjoittaa.

Itselläkin alkamassa vastaavanlainen projekti. Visatonin b200 ja 12"sls tai muu sopiva elementti mietinnässä baffleen tai tuommoiseen dipoliin.
Miten nuo ovat soineet? Tuolla oltiinkin jo kommentoitu levyn pientä kokoa. Hienothan nuo ovat, siitä ei pääse. Olen harkinnut omiani mitoilla L450mm alhaalta,350mm ylhäältä ja korkeudeksi 1000mm, visaton olisi 70cm korkeudessa ja sls luonnollisesti siinä alla.

Toisaalta kaivelin netin syövereistä herra "Nigel Smithin" tekosia, hänen viimeisimmät tekeleet olivat 450mm leveät ja 1350mm korkeat, viistetyllä yläreunalla. Matalampi reuna oli 1100mm.
 
Hienosti ne soi mutta vähän jäävi olen kehumaan tämän enempää.
Middleä täytyy jollain rauhottaa,minä olen tehnyt sen TDS passive audiophile muuntajalla mutta muitakin konsteja löytyy.
 
Riittäisiköhän levyn paksuudeksi 30mm mdf, kun tarkoitus on tehdä kans jäykkä dipoli?

Entä, olisiko noihin levyn mittoihin kellään sanomista?, dipolissahan levyn leveys määrää alimman käytettävän taajuuden dipolina.Eli näillä näkymin leveydeksi 450-500 alhaalta / 350 ylhäältä ja korkeudeksi 1000mm verran. Tarkoituksena asentaa b200 suurinpiirtein korvan korkeudelle, jolloin kallistusta ei tarvitse.
Mitä tulee ottaa huomioon SLS:n sijoituksessa?
Jos nyt ketään kiinnostaa, niin kyhäelmiä on tarkoitus ajella gaincloneilla. Jokaiselle elementille oma päätteensä, jolloin on mahdollisuus käyttää aktiivisuotimia. Aivan alimmat taajuudet saa hoitaa XLS12+Passiivi.

Edit..Nojoo, eipä tuota sls:ää niin kovin montaa senttiä noilla mitoilla edes voi liikuttaa...mutta laittakaahan noin muuten omia mietteitä. :)
 
Back
Ylös