Virtalähde

Kiukas

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2007
Viestejä
4 165
Kaupunki
Tampere
Virtalähteen tarvetta olisi riian perään. 24v 0,5A olisi tarve. Nykyinen on perusmallia. Ideoita?
 
En laittas hakkuria RIAA:lle.

Laittasin lineaarisen, niin suodattaminen helpottuu (toki hakkurinkin saa hilijaaseks, mutta vaatii tekemistä).
 
Juu ei, hakkuria kiitos.

Mites toi Teddy Pardon regulaattori? Piirilevy maksaisi 10€ ja valmiiksi koottu 50€. Tuohon eteen rengassydänmuuntaja.
 
Olis kiva kun näistä kytkennöistä näkis joskus jotain mittaustuloksiakin, tai edes simulointikuvat. Ei tällä haavaa oikein motivaatio riitä tuon mallintamiseen itse, mutta kaipa tuo kohinaiset IC-regut pieksee. Tuohon negatiiviseen versioon suhtaudun hieman varauksin. Kannattaa hommata muuntaja kahdella toisiolla niin voi tehdä sen reguloinnin kahdella tuollaisella kytkennällä.

-A
 
Paljon on komponenteja ja ylisanoja.
Eihän tuossa toki paljoa häviä, hintakin 50 euroa "vaan". Mutta lisäksi tietysti muuntaja ja silta sekä elko.
Jos tekeeTODELLA Hi-endiä, niin sitten voi ola hintansa väärtti. Ja rengasmuuntajakin tarpeellinen. Muuten tavallinen EI-sydän riittänee?
En tiedä onko tuollaisen l-tilaherkkyyydellä merkitystä, mutta ei PN-liitoksen käyttäminen ainakaan l-stabiilia ole.
 
jku sanoi:
Ja rengasmuuntajakin tarpeellinen. Muuten tavallinen EI-sydän riittänee?

Tiedä sitten, paljonko virtalähteessä muuntajan ulkoiset hajamagneettikentät haittaa? Mielestäni ei niin paljoa, että muuten sähköisesti huonompaa toroidia kannattaisi laittaa. Toroidissa kuitenkin suurempi kapasitanssi ensiön ja toision välillä ja moni firma tekee toroidit ohuemmasta levystä, taajuuskaista menee koko kuuloalueen kevyesti. Niin yhteis- kuin eromuotoiset verkkohäiriöt siis kytkeytyy toroidilla huomattavasti paremmin kuin perinteisellä pakkamuuntajalla.
 
Tuossa eilen kyselin siskonmieheltä mielipidettä kanssa ja sano että piiri on herkkä komponentti valinnoille, joten tilasin kasatun piirin. Täytyy koittaa saada mitattua tuota sitten kun saan muut homman kasaan.

Kai sitä voi huonomminkin 50€ tuhlata?
 
Kiukas sanoi:
Tuossa eilen kyselin siskonmieheltä mielipidettä kanssa ja sano että piiri on herkkä komponentti valinnoille, joten tilasin kasatun piirin. Täytyy koittaa saada mitattua tuota sitten kun saan muut homman kasaan.

Kai sitä voi huonomminkin 50€ tuhlata?

Hieman vaikuttaisi kovalle hinnalle tuosta laitteesta, no mistäpä hifisti ei maksaisi :) Kauheasti heppu itse on suunnitteluaan kehunut, vaikka oikein mitään ei ole sanojen vastineeksi esittää. Hieman minulla jää kytkennän pohjalta epäilyttämään, onko se nyt kuitenkaan niin laadukas.
 
^Hinta on kova, ei siitä pääse mihinkään. Toivotaan että homma toimii niin kuin pitääkin.
 
Joo, ei tuossa paljoa häviä.
Tavallien EI-pakkamuuntaja lienee rengassydänmuntajaa parempi myös kytkennän "löysyydessä".
Kun (yleensa) Ei-muuntaja tulee lokerokäämityksellä, on ensiön ja toision välinen kytekntä löysä, jolloin suodatinkonkan varauspulssit on matalampia ja pidepikestoisia. Samoin konkan suodattamaton jännite sisältää vähemmän mainittuja yliaaltoja.

Jos tosiaan pyritään tekstissä mainittuihin ideaaliseen virtalähteeseen,tarvinnee myös tasasuuntaajan diodit by-pass-konkat?
 
Tuo Walt Jungin iänikuinen topologia on kyllä periaatteessa ihan hyvä. Virhevahvistin syötetään regulaattorin ulostulosta, jolloin ei periaatteessa tarvita erillistä regua oparille. Olen joskus pykännyt päätevahvistin käyttöön tuota ideaa hyödyntävää Low Dropout kytkentää, mutta ajanpuutteen takia homma jäi puolitiehen. :(

-A
 
Back
Ylös