Virtalähde Squeezeboxiin!?

fkuti

Käyttäjä
Liittynyt
18.10.2006
Viestejä
23
Hei!

Tilasin Squeezeboxin ja haluan siitä (digitaalisesti) kaiken irti, äänellisesti.

Nämä (http://www.boldercables.com/servlet/Search?category=MODIFICATIONS) ovat kuitenkin liika kalliitta modauksia (ja Usassa ja Usaan kai). Eli tarvetta olisi virtalähteelle, se kuulemma parantaa huomattavasti Squeezeboxin antia. Semmoinen siis mullekin :) Olen kuitenkin näissä asioissa ihan käsi ja ainut asia jonka tiedän on se, että myyjä kertoi minulle seuraavaa: "5V / 5A virtalähde pitäisi olla". Olen myös lukenut, että "linear power supply" olisi se juttu.

Eli mistäs moista löytää suomesta ja mitä häh? Niin ja jos joku on kyvykäs tekemään tuon digital out modin tai ede osan siitä (http://www.boldercables.com/servlet/Detail?no=369), niin voisin olla jossain vaiheessa hyvinkin kiinnostunut (Laittakaa vaikka yksityisviestiä, jos olette kiinnostuneita)

Kiittäen etukäteen
Fkuti
 
fkuti sanoi:
Eli tarvetta olisi virtalähteelle, se kuulemma parantaa huomattavasti Squeezeboxin antia. Semmoinen siis mullekin :) Olen kuitenkin näissä asioissa ihan käsi ja ainut asia jonka tiedän on se, että myyjä kertoi minulle seuraavaa: "5V / 5A virtalähde pitäisi olla". Olen myös lukenut, että "linear power supply" olisi se juttu.

Kiittäen etukäteen
Fkuti

Tätä virtalähdeasiaa mäkin olen tässä pohtinut. Mulla on tuo SB3 käytössä ja parhaan laadun puristaminen siitä kiinnostaa. Erona meidän välillä se, että mä syötän (ainakin toistaiseksi) analogilähdöistä etuseen. 5V jännite pitää ilmeisesti paikkansa mutta googlaamalla SlimDevicesin forumista löytyi tieto, että 650 mA olisi virrantarve. Oliskohan siis riittävää ottaa esim. Mascotilta lineaarinen 5V/1.6A (http://www.yeoy.fi/index.php?main=64&productCat=1384&productID=3098 ?) virtalähde? Vai pitäsikö tässä ryhtyä vimpanpäälle touhuamaan hommaa eteenpäin. Onko foorumille ketään, joka olisi tuunaillut SqueezeBoxiaan (Pimp My SqeezeBox!)?
 
Sähkötekniikka ei ole mun vahvoja alueitani, joten älkää ampuko mua, jos mä olen ihan väärässä.

Mutta, mutta,.. tuo 5A tarve kuulostaa hirmusuurelta - oikeastaan järjettömän suurelta. Eikä tuossa Mascotin teholähteessä minun mielestäni ole 5V/1.6A antoa. Äkkiseltään sitä löytyy tiedot 6V/0,6A ja 12V/1,0A, joiden perusteella ei päästä lähellekään 5V/1.6A!

Ja ainahan on mahdollista tehdä tuo virtälähde vaikka kokonaan itse, jolloin voi mitoittaa sen omiin tarpeisiin sopivaksi. Googlella varmaan löytyy vaikka mitä. Itse olen tehnyt TREADin (dual supplynä).
 
silmaauki,

Kiitoksia kommentista. Tuossa vehkeessä mua hämäsi se kuva (säädettävä lähtöjännite etc.) ja kuvaus (otsikkorivi) 5V/1.6A. Tiedä sitten, pitäisi varmaan käydä paikanpäällä kysäisemässä kumpi toi on. Vai kaivoitko jotain sheettiä Mascotilta tuon mallinumerolla?

Rakentaminen ei mulla oikein ole optio tällä hetkellä. Ei yksinkertaisesti aika riitä. Mutta löytyiskös täältä jotain nohevaa DIY-miestä, joka voisi virtalähteen vääntää kohtuullista korvausta vastaan?

Mitä virrantarpeeseen tulee, Slimin oman developer-forumin mukaan 650mA riittää, mikä minustakin tuntuu järkevämmältä kuin 5A...
 
Saihin tämä vähän nostetta. Hyvä niin. Oma Squeezebox on vielä saapumatta, mut virtalähde vielä kiinnostaa.
Olen valmis samanlaiseen toimintaan kuin Harri R, näin ainakin oli tarkoitus ensimmäisessä postissa ilmoittaa.
Eli jos löytyy joku halukas ja osaava modaamaan niin töitä olis. Korvaus hoituu varmaan sopimuksella.

-Fkuti
 
Tässä on yksi perustasoa hieman laadukkaampi virtalähde joka ei ole kovin hinnakas.
http://www.lcaudio.com/index.php?page=69


Tuo mainittu Mascot on varmasti toimiva mutta erittäin peruslaatuinen eikä siksi minusta ole "parempaa" haluavalle sopiva vaihtoehto.
 
Kyllähän sitä harrastajalla täytyy kunnon maskotti olla! Tällainen löytyy kotoa sekä 13,5V että 24V versioina. Noilla ajelen kuulokevahvareita ja T-Amppia. Tuon mallin valmistus on jo lopetettu ja sainkin nuo puoli-ilmaiseksi huuto.netistä.

http://www.mascot.no/pdf/7410.PDF
 
silmaauki sanoi:
Mutta, mutta,.. tuo 5A tarve kuulostaa hirmusuurelta - oikeastaan järjettömän suurelta. Eikä tuossa Mascotin teholähteessä minun mielestäni ole 5V/1.6A antoa. Äkkiseltään sitä löytyy tiedot 6V/0,6A ja 12V/1,0A, joiden perusteella ei päästä lähellekään 5V/1.6A!

12 V * 1.0 A = 12 W
5 V * 1.6 A = 8 W

Pienillä jännitteillä virrat saattavat näyttää suurilta, mutta teho ei välttämättä olekaan kovin suuri.
 
Back
Ylös