Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
janiz sanoi:Mahtaako keltään valmistajalta löytyä viritintä jossa on digi-out?
jlaakso sanoi:lähetys kun on analoginen, se pitäisi muuntaa digiksi ja sitten DAC:ssa takaisin analogiseksi.
janiz sanoi:Dac:iin se on tulossa kiinni joten ajattelin että pääsen helpommalla jos löydän sellaisen virittimen eikä tarvii ruveta värkkää mitään muita systeemei. Itse en nyt juurikaan tarvii viritintä mut emäntää ärsyttää kun muokkaan kokoajan näit settei ja hän ei pysty kuuntelemaan radioo olohuonees/keittiös kunnon kaiuttimien kautta koska joku tivoli tms. ei kelpaa. Tässä setissä Benchmark DAC1 toimii esivahvistimena joten ei ole kuin digi in. Onko tietoa että mistä tuollaisia DAB-virittimiä löytyy?
janiz sanoi:Onko tietoa että mistä tuollaisia DAB-virittimiä löytyy?
Minä ostin suoraan Model Twon ja vielä Subin päälle. Kyllä oli helppoa vaihtaa 1/2-vuotta vanha vahvari uuteenBTW, vaimo (ja minäkin) on hyvin tyytyväinen Tivoli Model oneen, jonka hankin eräältä harrastajalta käytettynä. Radio kuuluu enemmän kuin hyvin. meillä oli ennen kympin hintainen lukijalahja-retroradio joka tarjosi koko rahan edestä diskanttia.. hankin tivolin 3-v häälahjaksi emännälle ja sain ison kasan pisteitä käytettäväksi omiin hifihankintoihin
Taisi DAB-lähetykset olla ns. kokeiluna lähes kymmenen vuotta. Kuuluvuusalue oli noin Tampere - Lahti -akseli ja sen eteläpuolinen alue. Itsekin Hämeenlinnassa asuessa kuuntelin DAB-lähetyksiä päivittäin ja erityisesti siellä silloin palvellutta erinomaista YLE-Q:ta. Junger sitten YLE:n kurimuksessa päätti yllättäen lopettaa koko lähetykset ja myös hyvät kanavat. Olisikohan ollut 2005? Tarkoitus oli aluksi siirtää digiradio digiTV:n puolelle, mutta eipä siinä juuri taidettu onnistua. Vähäistä on tarjonta.huvix sanoi:Suomessa oli jonkin aikaa testikäytössä DAB-lähetysmoodi, ja sekin ainoastaan uudenmaan alueella. Tuosta kokeilusta on jo parisen vuotta, Tarkkaa syytä lopettamiseen en tiedä. Lähinnä veikkaan syyksi, ettei DAB-virittimet lähteneet yleistymään.
Helpoiten radiokanavat saa ulos digitaalisena digiboksista. Tosin kanavavalikoima on rajoittuneempi.
jni sanoi:No ehkä nettiradio ajaa pikku hiljaa ainakin kotikäytössä myös DAB:n historiaan, kukapa tietää?
Jossain vaiheessa Kauppalehti oli laskenut viritintä kohden tulleet kustannukset Ylen taholta n. 300 000 markkkaa. En tiedä mihin nuo laskuperusteet ovat pohjautuneet, joka tapauksessa kalliinpuoleinen kokeilu. Dab-lähetysten alkuaikoina oli sormilla laskettavissa Dab-radiomallit. Ehkäpä Yle hosui liikaa Dab-lähetysten aloituksessa, ehkäpä nyt olisi otollisempi aika.jni sanoi:Taisi DAB-lähetykset olla ns. kokeiluna lähes kymmenen vuotta. Kuuluvuusalue oli noin Tampere - Lahti -akseli ja sen eteläpuolinen alue. Itsekin Hämeenlinnassa asuessa kuuntelin DAB-lähetyksiä päivittäin ja erityisesti siellä silloin palvellutta erinomaista YLE-Q:ta. Junger sitten YLE:n kurimuksessa päätti yllättäen lopettaa koko lähetykset ja myös hyvät kanavat. Olisikohan ollut 2005? Tarkoitus oli aluksi siirtää digiradio digiTV:n puolelle, mutta eipä siinä juuri taidettu onnistua. Vähäistä on tarjonta.
Vastaanottimien vähyyteen homma ei kaatunut. Esimerkiksi jo silloin ja tänäänkin DAB on Britanniassa aivan arkipäivää. No ehkä nettiradio ajaa pikku hiljaa ainakin kotikäytössä myös DAB:n historiaan, kukapa tietää?
Muutama EU-maa on vakavissaan siirtymässä perinteisistä DAB lähetyksistä DAB Plus lähetyksiin.