Vinyylisoittimien vetohihnat

jiteko

Käyttäjä
Liittynyt
26.12.2006
Viestejä
1 464
Kaupunki
Jyväskylä
Mitä ainetta nuo kumiset vetohihnat ovat? Tilasin vetohihnana käytettävää narua 5m pätkän ajatuksena tehdä siitä hihna soittimeen mutta se on koostumukseltaa huomattavasti jäykempää ja samalla kovempaa. Ongelmaksi tulee vetopyörän pienen koon aiheuttama tiukka käännös vetopyörän ylityksessä ja liitos ei kestä hihnan jäykkyyden vuoksi. Sattuuko kukaan tietämään mitä kumiseosta noissa levysoittimien vetohihnoissa käytetään? Itsellä olisi tarvetta 2mm halkaisijan pyöreälle hihnamateriaalille.
 
Miten ajattelit liitoksen tehdä? Joskus tein hätäpäissäni hihnan nahkasta ja sitä liitosta ei pysty oikeen tekemään niin ettei se kuuluisi tumauksena kaiuttimista.
 
Olen liittänyt noita kumihihnoja o-renkaitten liimaukseen käytettävällä liimalla. Loctite 406 toimii loistavasti ainakin alkuperäisillä hihnoilla joita olen katkaissut ja liittänyt uudestaan kun ovat venyneet liikaa. Tuolla ostamallani vetohihnanarullakin liitos tulee vetokestävydeltään hyvä mutta se murtuu hetken soittamisen jälkeen. Vetohihnallahan vetovoima ei ole montaa kiloa koska moottorin laakerin sivuttaisvetokestävyys ei ole paria kiloa enempää ja liimaliitos kestää hyvin.

Liitos siis tehdään siten että leikataan hihna kohtisuoraan poikki kummastakin liimapinnasta (puhtaalle kumille), tippa liimaa leikkauskohtaan, ja painetaan tiukasti muutamia kymmeniä sekuntteja vastakkain. Kumi ikäänkuin sulaa hiukan toisiinsa kiinni. Sitten vain vesihiomapaperilla liimapurskeet pois ja saumaa on hankala enää löytää. Itsellä liitokset ei ole katkenneet kun alkuperäisiä olen uudelleen liittänyt.
 
jiteko sanoi:
Olen liittänyt noita kumihihnoja o-renkaitten liimaukseen käytettävällä liimalla. Loctite 406 toimii loistavasti ainakin alkuperäisillä hihnoilla ...
"O-rengasta" taidetaan myydä metritavarana. Tuosta voi pätkiä ja liimata sopivan mittaisen 8)
 
Atex sanoi:
"O-rengasta" taidetaan myydä metritavarana. Tuosta voi pätkiä ja liimata sopivan mittaisen 8)

Ei onnistu. O-renkaan kimmoisuus on olematon ja jos sitä venyttää niin se jää siihen tilaansa eikä palaudu. Vetohihnaksi tarkoitetut hihnat ovat ihan eri tavaraa.
 
Olen ymmärtänyt, että nuo valetaan silikonista suoraan O-muotoon, eli ei tarvitse liimailla päitä yhteen.

Ebayllä noita näkyy olevan pilvin pimein halpaan hintaan joten mikä on ideana tuskailla itse tehtyjen kanssa ?
 
Joo, ei nuo paljoa maksa jos niitä saisi. Tuohon soittimeeni, mihin niitä olen liittänyt, ei enää saa valettuja hihnoja ja valmistajan omatuotanto on niin huonoa että itse saa tehtyä nuo liimaliitokset siistimmin. Kierrätin pari valmistajan tekemää satsia, yhteensä taisi olla 5 tai 6 hihnaa ja kaikki lähti takaisin kun olivat mitä olivat. Soitin itsessään on vain senverran hyvä ettei viitsi sitä roskiinkaan kantaa.

Mutta siitä huolimatta että olisi miten tyhmää noita itse tehdä olisi hauska tietää tuo kumiseos mitä noissa käytetään. Tehdäänhän noita välikaapeleitakin vaikka noita näkyy marketista muutamalla eurolla saavan.
 
AudioMeca Roma. Ranskalais ihme mistä löytyy paria eri versiota laakeroinnilleen ja ulkonäölleen. Itsellä on ilmeisesti vanhempaa versiota tuo soitin. Vetohihnakin taitaa näissä kahdessa mallissa hiukan poiketa toisistaan mitalleen koska alkuperäishihnat olivat liian kireitä.
 
Back
Ylös