Vinyylisingle täyttää 60

Tämä on niin merkittävä asia että bileitä voitaisiin järjestää jopa kahdet. Ensinnäkin olisi perusbileet kaikille normaaleille, terveille ihmisille. Paikalla olisi uusia vinyyliharrastajia, pidemmän linjan kulkijoita, hittimusasta kiinnostuneita ja miksei jopa bittihirmujakin ihan silkasta uteliaisuudesta seuraamassa mitä kummaa ne vinylistit oikein touhuavat. Tälle porukalle soitettaisiin hittikipaleiden paraatipuoliskoja vuosien varrelta ehdoilta seiskoilta.

Sitten olisi vaihtoehtoiset varjobileet. Tänne tulisivat vain kaikkein friikeimmät tapaukset, kaikkein eniten vinyyliin kilahtaneet, he, joilla ei ole enää mitään toivoa, he, jotka ovat niin syvällä vinyylin ihmeellisessä maailmassa ettei heitä enää millään konstilla vieroiteta. Tämä pieni porukka kuluttaisi iltansa kelailemalla sangen omituisia asioita kuten "onpas tosiaan iso klassikko Chuck Berryn Johnny B.Goode mutta mikäs olikaan sen b-puolella" ja "hei come on, KAIKKIHAN muistavat toki mikä oli rollareiden debyyttisingle vuonna 1963, sehän oli Chuck Berryn sävellys nimeltä Come on mutta mikäs sen kääntopuolella olikaan" ja "heeeeeetkinen, eikös Policen Everything she does is macigin takana ollut joku Andy Summersin säveltämä jämäinstrumentaali, jota ei ole älppärillä julkaistu, miltäs se kuulostikaan" ja "tuota tuota, eikös Jamin Just who is the five o'clock heron takana ollutkin peräti kaksi biisiä joista toinen vanhan soul-klassikon uustulkinta - mutta minkä biisin"...

Tuohon malliin sujuisi kaikkien paatuneimpien tapausten ilta, heille soitettaisiin tosiaan KOKO ILTA PELKÄSTÄÄN SINKKUJEN B-PUOLIA!!! Koko ilta jämäbiisien suossa lillumista, kuriositeettien kelailua, historian roskakorin tonkimista....ei turisteille todellakaan vaan hyvin ankaraa extreme-touhua koko ilta.
 
kronos sanoi:
Tuohon malliin sujuisi kaikkien paatuneimpien tapausten ilta, heille soitettaisiin tosiaan KOKO ILTA PELKÄSTÄÄN SINKKUJEN B-PUOLIA!!! Koko ilta jämäbiisien suossa lillumista, kuriositeettien kelailua, historian roskakorin tonkimista....ei turisteille todellakaan vaan hyvin ankaraa extreme-touhua koko ilta.

Mihin voi ilmoittautua?
 
Mä en ainakaan valitettavasti voi järjestää pahimpien vinyylifriikkien kokoontumisajoja (tilat ei riitä) mutta toivottavasti joku muu jaksaa...vai löytyykö ketään niin hullua?
 
Juice-aiheinen 7"-ilta ei kuulosta pöllömmältä...

index.php
 

Liitteet

  • Juice_sinkut.jpg
    Juice_sinkut.jpg
    70,8 KB · Katsottu: 229
Mulla on kaveri joka voisi osallistua Pelle Miljoona ja Problems? -7"-iltamiin hyvin mieluusti.
 
Tawe sanoi:
Mulla on kaveri joka voisi osallistua Pelle Miljoona ja Problems? -7"-iltamiin hyvin mieluusti.

Tuollaiseenkin lähtisin mielihyvin mukaan, materiaalia ei tosin kovin paljon sinne olisi tuotavaksi.
 
Jaa, taitaa häneltä vielä kaikki Eppujenkin singlet löytyä...
 
Huh huh, mulla on yhteensäki ehkä joku 15 seiskaa...
 
Vinyyli on edelleen The King. Ostin juuri kuusi Elvis Presleyn Mexicolaista 45 Rpm, (1957-1958) soittamattomia!, 52 vuotta vanhoja.
Todella hienoja ja US $ takia aikas halpoja. Mexico Citystä.
 

Liitteet

  • ELVISPRESLEYJailhoseTREAT1958S2.jpg
    ELVISPRESLEYJailhoseTREAT1958S2.jpg
    66,9 KB · Katsottu: 19
LongPlayJV sanoi:
Vinyyli on edelleen The King. Ostin juuri kuusi Elvis Presleyn Mexicolaista 45 Rpm, (1957-1958) soittamattomia!, 52 vuotta vanhoja.
Todella hienoja ja US $ takia aikas halpoja. Mexico Citystä.

Saako tiedustella, että paljonko on aikas halpa? Onko kuvakansia? Onkohan noi Mexico prässit millaisia laadultaan?
Vaikuttaa kyllä ihan asialliselta nipulta.
 
Elvis on king ja vinyyli on king - kaksoismonarkia!
 
Voidaan pitää pileet täällä. Työ heittelette vinyyliä, niin mä koitan ampua niitä kanuunalla?
 
Et kummiskaan osuis kun olisit jo niin pölskäreissä!
 
Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea single, paljon onnea vaan! Timmissä kunnossa on edelleen 60-vuotias, eläköitymisestä ei puhettakaan, aina vaan jaksaa kieppua 45 kierrosta minuutissa! Kuinka moni teistä pystyy samaan ilman että menee pää sekaisin?

Juhlapäivän kunniaksi ohjelmassa tänään sinkkujen kieputusta pikkukiekon kuudelta vuosikymmeneltä. Vaikkapa tämmöinen valikoima:

1950-luku:
Chuck Berry: Johnny B. Goode/Around & around
1950-luvulla keksittiin uusi musiikkilaji joka oli aivan erityisen hurja, se oli semmoista energistä ja tanssittavaa rämpytystä ja siksi sille annettiin hurja nimikin, sitä ruvettiin kutsumaan kiveksi. Tämä marjaherra oli tyylin keskeisimpiä kehittäjiä ja tämän sinkun paraatipuoli kertoi jostain yksinkertaisesta hemmosta joka ei paljon muuta osannut kuin kitaraa rämpyttää.

1960-luku:
The Rolling Stones: Come on/I wanna be your man
1960-luvulla huomattiin että on se uusi kivityyli vaan kova juttu joten sitä päätettiin jatkaa. Nämä herrat olivat niin kovia että tajusivat itsekin olevansa kiviä ja nimittäivät siksi orkesterinsa vierinkiviksi. Vyöryivät eteenpäin marjaherran viitoittamaa polkua ja katsoivat parhaimmaksi aloittaa levytysuransa marjaherran sävellyksellä. "Tule tänne" - juu juu, tässä olen jo!

1970-luku:
Buzzcocks: Spiral Scratch (EP): Breakdown/Time's up//Boredom/Friends of mine
Kivi koettiin aina vaan kovaksi jutuksi mutta päätettiin vähän lisätä kierroksia ja ladattiin kiveen vähän lisää potkua tekemällä siitä raskasta kiveä tai sitten punk-kiveä. Uransa alussa Buzzcocks edusti kiven punkhaaraa ja muutti myöhemmin tyyliään powerpopin suuntaan. Tämä orkesterin legendaarinen ensirykäisy on sitä itseään, seiskalle survottu neljä biisiä ja nämä äänitetty studiolivenä yhtenä päivänä 28.12.1976. Eka biisi kolmas otto, ei myöhempiä lisäyksiä. Kolme vikaa biisiä ensimmäisiä ottoja, kitaralisäyksen kera.

1980-luku:
The Smiths: Heaven knows I'm miserable now/Suffer little Children
Kun kolme vuosikymmentä oli rokattu niin johan siitä jo krapula tuli, ihan surkea olo! Oli aika vähän vollottaa ja rypeä masennuksessa. Kitarat kumminkin säädettiin kauniille asetuksille.

1990-luku:
Nick Cave and the Bad Seeds: The Mercy Seat/City of Refugee (acoustic versions)
Nyt mentiin jo akustiselle osastolle, leirinuotimeininkiä! Grungekin oli paluuta uusprimitiivisyyteen ja niin tämä singlekin, tosin hieman rauhallisemmissa tunnelmissa kuin grunge. Tämä single tuli Tender Prey -vinyylipainoksen kylkiäisenä.

2000-luku:
Kakkahätä-77: Kakkahätä tappaa (EP): Hamaan haimatulehdukseen asti/WC:stä terveyskeskukseen/Elämä on huora/Kapitalismi haisee//Kakkahätä tappaa/Näillä mennään/Narkata ja kuolla
Kivi ei vain suostu kuolemaan, edelleen asennetta riittää vaikka kohta on jo vuosi 2010! Kakkis survoi jo peräti seitsemän kipaletta yhdelle seiskalle eli kovin pitkiä proge-eepoksia ei kuultu. Mutta ideana tässä kai oli se että näitä ralleja kuunnellessa ei ehtisi tulla kuulijalle kakkahätä.

Tässä kiven historia näihin kuuteen mielivaltaisesti valittuun singleen tiivistettynä. Nyt kuuntelen nämä putkeen.
 
Samperi, olin unohtanut juhlapäivän vaikka itse tämän ketjun aloitin. No vielä ehtii:

Annikki Tähti - Muistatko Monrepos'n / Balladi Olavinlinnasta (Scandia KS 337)

Toisaalta, olenhan juhlistanut koko alkuvuoden kun olen käynyt lähes tutkimattomia singlelaatikoita läpi ja löytänyt aarteita. Kaivaukset jatkuvat.

Juhani
 
Back
Ylös