Vinyylipyöritin

  • Keskustelun aloittaja Jani
  • Aloituspäivämäärä

Jani

Käyttäjä
Liittynyt
28.3.2007
Viestejä
1 488
Tarve olisi hyvälle pyörittäjälle, äänivarreksi tulee SME 309 ja rasia Benz Micro Ace tai jos budjettia jää niin Wood. Michell on pyörinyt vaihtoehtona ja ilmeisesti ei mikään huono olisikaan. Mitä suosittelette ja miksi?
 
Miksi noin tiukkaan määritelty vipu?

SME on pirun kranttu pyörittimelle ja Michell lienee ainut kohtuuhintainen pyöritin sille. Jos päätyisit vaikka Regan soittimeen, niin voisit ottaa sille vaikka DPS Wili Bauerin uudelleen johdottaman Regan ja sijoittaa ylijäävät rahat vaikka parempaan Riaa-etuseen. Rega vaihtoehdolla voisi lopputulos olla mahdollisesti jopa parempi.

Torvihörhö
 
Tai Michell'iin Michell TechnoArm, jopa parempi kuin SME 309, ainakin tuossa pyörittimessä.
 
No lähinnä tuo SME:n idea oli se että olisin huudellut sen UK:n Ebaysta, mutta hinta alkaa karata käsistä. Taisi tuo pyöritin asia ratketa hetkeksi kun Mikalla oli tarve luopua Pro-Jectistaan ja saatiin kaupat väännettyä siitä.
 
Project mielestäni vaatii vähän alustaansa paneutumista.
Parhaan syvyyden esiintuontiin soinnistaan Project voi vaatia tukevoitettua alustaa.Syy on Projectin mallien tietty keveys ja jousituksen pienuus.
Halvemmat mallit vaatisivat vielä erikoistassujakin alleen.
Rasioiksi ei liian korkeita malleja.
Jos on Projectin soitin,johon voi valita rca-liitinjohtonsa riaan ja soittimen väliin,minä kokeilisin erilaisia kaapeleita.
Kaapelin pituuskin tärkeä tässä välissä.
Itse päädyin 75 cm Straight Wire Maestroon,koska se kuulosti äänellisesti ja teknisesti parhaalta.Tällä kaapelilla on koaksaalityyppinen sisäinen rakenne.
Projectin omalle vakiokaapelille tehtiin katoamistemppu.

Kaikille laitteiden syvyysvaikutelma ei ole tärkeä.
Vanhempia Linn Sondek-soittimiakin syytettiin puutteellisesta syvyysvaikutelmasta.Liikaa pintaääniä.
Ainakin minua äänellinen syvyys houkuttelee kuuntelemaan enemmän,kuin joku 20hz-subbaribasso esim.
 
Totta turiset.

Itse pääsin tuon soittimen kanssa parhaaseen tulokseen isomassaisella kivilaatalla laitetelineen ja soittimen välissä. Meillä kun käveli laitetelineen vieressä niin kuului läpi soittimeen, juurikin sen vuoksi kun soitin ei itsessään ole kovinkaan painavaa tekoa. Myös tarkkuus ja bassoalueen erottelu parani paljon tuon lisääntyneen tukevuuden myötä.
Välikaapeliksi tuon projectin kaveriksi valikoitui itselle hieman muista laitteista riippuen Cellon Strings tai eräs hopea-DIY piuha.

Rasiaksi projectiin moni suosittelee Benzin Acea, mutta itse en saanut sitä toimimaan haluamallani tavalla, jätti hieman viileäksi ja kovaksi soundin. Clearaudion Virtuoso toimi yllättävän hyvin. Kannattaa miettiä minkä rasian noin kevyeen varteen tuuppaa, jos resonanssit nousee yhdistelmällä liikaa niin ei hjuva ellei osu todella sopivasti..
 
Back
Ylös