Vinyylilevyjen lisääntyminen ja ehkäisy

Tawe

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
15 563
Kaupunki
Kuopio
Hmm... Monet harrastajat ovat ehkä huomanneet, että vinyylilevyt tuppaa lisääntymään kuin itsestään hyllyssä, heti kun selkänsä kääntää niin kauhia hässiminen alkaa. Ehkäisykeinoja suojamuovikin tuntuu olevan erittäin huono. Vaikka mä olen poistanut huoneistosta levysoittimen ja yrittänyt tehdä vinyylien elämän tarpeettomaksi, niin tuontuvat nuo silti lisääntyvän:

index.php


Noi alkaa kohta vaatimaan, jotta levari on tultava taloon - yritän vastustaan vielä.
 
Joo, mä olen huomannut tämän myös. Tosin jostain syystä meillä lisääntyvät nurkkiin erilaisissa pinoissa eli jonkinlainen ryhmäseksi taitaa olla vinyylille ominaista. Varsinaisessa levyhyllyssä ei tätä sikiämistä näytä tapahtuvan niin kovaan tahtiin.
 
Minkä ikäisenä vinyylilevystä tulee sukukypsä? Entä jos noi onkin yksineuvoisia?

Minkälaiset olosuhteet pitää olla, jotta lisääntyminen onnistuu. Mitä se vaatii? Lämpöä, valoa, rakkautta vai pelkkää rahaa?

Ei tuo tilanne vielä ole epätoivoinen. Sitten vasta on syytä huoleen, kun sun puolesta nuo ostaa sen uuden levarin ja vielä kirjoitteleekin tälle foorumille. Nyt sinua sitten on siitäkin varoitettu.
 
Jotkut vinyylit osaavat myös jakaantua, nimittäin niitä välillä löytyy tuplakappaleena hyllystä eikä ole mitään muistikuvaa että sellainen olisi jo olemassa. Toisaalta tässä taloudessa samaa harrastavat myös DVD-elokuvat ja CD-levyt. Luonnostieteellisestä ei löytynyt selitystä asialle.

Eikös niitä ylimääräisiä 'pentuja' joskus lahjoiteta pois oikein ilmoitusten kanssa?
Tuota Tawen kuvaa kun katsoo, niin näen pari oikein mukavan näköistä yksilöä jolle löytyisi hyvä koti tältä suunnalta.
 
Vynil sanoi:
Eikös niitä ylimääräisiä 'pentuja' joskus lahjoiteta pois oikein ilmoitusten kanssa?

Kyllä. Ja kehitysvammaisia suorastaan lopetaan, vaikka toki heillekin vielä soisi mahdollisuuden esimerkiksi hedelmävati- tai ajannäyttöalalla.
 
Onhan tuo lisääntymistahti siksikin yllättävää, kun noiden ääniskaala ulottuu sen verran korkealle, että tulee ihan kastraattilaulajat mieleen?

Toinen huomio (en nyt mitenkään erityisesti katsele näitä juttuja, mutta...) en ole välttynyt huomaamasta, että aika monet noista on ympärileikattuja. Toisaalta onhan se ihan loogista, että ilman "suojahuppua" fyysinen kontakti olisi tehokkaampi ja näin ollen "neula" saa pienimmätkin dynamiikan hippuset kynnettyä "urasta".
 
Koita valaa reiät umpeen. Materiaalia saat sulattamalla vammaiset levysi valumassaksi.

:) v-a
 
v-a sanoi:
Koita valaa reiät umpeen. Materiaalia saat sulattamalla vammaiset levysi valumassaksi.

:) v-a

Toi on vähän niin kuin kantasoluhoitoa?
 
Ostat sen älpeekakstoistasen, niin et jouda levyjä ostamaan kun kaikki aika menee pomppuja ihmetellessä? eikun oikeasti siinä kävisi niin, että levyt alkaisivat suorastaan tunkeilla teille soitettavaksi :D

....myy miulle tuo Chuck Berryn boksi?
 
Yhteensä 1800, se sopii jos saan pussit ja kotelon kaupan päälle? Pitäsköhän ottaa joku sivuduuni että voisi rahoittaa harrastukset...
 
kuzma sanoi:
Yhteensä 1800, se sopii jos saan pussit ja kotelon kaupan päälle? Pitäsköhän ottaa joku sivuduuni että voisi rahoittaa harrastukset...
...ähhh. Mun olisi pitänyt pesun yhteydessä säästää ne vanhat sisäpussit, niin olisin saanut niistä sulle myydyistä levyistä kunnon voiton. Aika kallis fiba multa.
 
kuzma sanoi:
Yhteensä 1800, se sopii jos saan pussit ja kotelon kaupan päälle?

"...pussi ja kotelot kaupan päälle..." huokaus... No, v*ttu, menkööt - saat ne pussit ja kotelot. Vie tuhkatkin pesästä.
 
Uusille vinyyliharrastajille olisi ehkä syytä tiedottaa että vinyylilevy saavuttaa sukukypsyyden hämmästyttävän nuorena. Ei kauaa tarvitse lätty hyllyssä olla kun se jo lisääntyy!

(Laitan tänne sulkujen lisään vielä hurjan hardcore-paljastuksen: vinyyli ei tarvitse edes kumppania lisääntyäkseen! Tämmöisille olioille on biologiassa oma terminsä mutta luupäänä en sitä just nyt muista mutta tää juttu on totta. Vinyylilevyt ovat ihmeellisiä olentoja.)

Tawe: hullu oot kun ton boksin myyt! Hullu!
 
kronos sanoi:
Tawe: hullu oot kun ton boksin myyt! Hullu!

Joo mä perun! Kiitti kun sanoit, maksoinhan mä tosta itsekin monta tonnia.
 
kronos sanoi:
Tämmöisille olioille on biologiassa oma terminsä mutta luupäänä en sitä just nyt muista mutta tää juttu on totta. Vinyylilevyt ovat ihmeellisiä olentoja.

Hermafrodiitti. Jokuhan voisi korjata nyt tuon Wikipedian jutun eli lisätä vinyylit sinne listalle...
 
Back
Ylös