Vinyyliharrastajat

  • Keskustelun aloittaja Tawe
  • Aloituspäivämäärä
T

Tawe

Minusta on suorastaan mykistyttävää, että Hifiharrastajat ry (= hallituksen puheenjohtaja = HHry) systemaattisesti vähättelee vinyyliharrastajia. Tätä on saatu lukea useissa threadeissa ja useissa osa-alueissa, toistuvasti. Vinyylisteistä on tehty syntipukki koko äänentoistoalan teknologian kehitykselle. Kuitenkin me olemme hifiharrastajia ja vinyyli on monelle yksi kiinnostavimpia harrastuksen kohteita, sen näkee täällä useina threadeinä ja sen näkee messujen kuunteluhuoneissa ympäri maailman, tuo kuollut formaatti myy enemmän kuin SACD ja DVD-A yhteensä jne jne. HHry:n tulee edistää/edustaa kaikkia tasapuolisesti, IMO.

Perustakaa vinyyliharrastajille bittivapaa osa-alue, sellainen kuin raskaan hifin harrastajillekin, alue jossa vinyylin dissaaminen on kielletty. Joku rauha meilläkin pitää olla.

Ja mitä tasapuolisuuteen tulee, niin miksi esim. Kruunuhaan tapahtuma ei ole minun ja Jani Pesosen ehdotuksesta huolimatta päätynyt uutiseksi kuten muut tapahtumat? Hallitusko päättää mikä on tärkeä tapahtuma mikä vähemmän tärkeä?

HHryyn hallitukselle on vastuu, hoitakaa se kunnolla.
 
Hohhoijaa Tawe. Arvasin kyllä tämän olevan tulossa kun ehdotin Pirkkaa puheenjohtajaksi tässä jokin viikko sitten. Salaa ehkä kuitenkin toivoin että järki voittaisi ja voitaisiin erottaa mielipiteet vastuullisista tehtävistä.

Pirkka ei ole yhtä kuin HHry. Hän kirjoittaa mielipiteitään ominaan kuten jokainen täällä. HHry edustaa koko harrastajakuntaa, siitä ei ole kahta puhetta. Ainakin vakavan harrastamisen osiossa saa varmasti kirjoitella rauhassa vinyylistä jo nyt. Vinyylialue perustetaan jos sitä aletaan laajemminkin vaatia. Kruunuhaan tapahtuma ilmaantuu etusivulle heti kun Vaakko ehtii sen sinne laittaa.

Eiköhän keskitytä harrastamaan ja jätetä salaliittoteoriat omaan arvoonsa.

Hallituksen jäsen (vasen takajalka?) Mikko
 
Eikai se huono idea olisi? Onhan tuolla pirun paljon jo vinyylijuttuakin.
 
Niin, vaikka Tawen käsitys asiasta hieman ontuva lieneekin niin kuitenkin saattaisi olla oma vinyyliosio paikallaan. Ihan vaan sen vuoksi että nytten on tuo tieto hajallaan aika monessa paikassa. Saattaisi selventää asiaa hieman ja tieto olisi helpommin löydettävissä.

Ja tietty tästä kuolleesta formaatista (VINYL LIVES! toim. huom.) kiinnostuneiden olisi ehkä vapaampi keskustella siellä samanmielisten kesken ja samalla niiden, joita formaatti ei kiinnosta ei tarvisi sinne eksyä ellei halua olisi.. :)
 
Tietty bittivapaa vyöhyke kyllä saattaisi olla hyväksi aiheen ja siihen liittyvän kulttuurin edistämiseksi. Ei kenenkään tarvitsisi tulla kertomaan, että hei, te ootte heppakärryajalla. Sitäpaitsi, mitä vikaa edes olisi heppakärryissä... harrastuksena? :D hakkaa bensakoneet mennen tullen, noin enviromentaalisessa mielessä.


Life is too short for being just officially right.
 
Jos vinyylikeskustelu jaetaan omaan osioonsa niin olisiko syytä tehdä muitakin alueita esim. kuulokekuunteluun oma alueensa? Nimittäin tuo kuulokeketjukin on aikamoista sillisalaattia kun kaikki aiheeseen liittyvä on yritetty mahduttaa saman aiheen alle. Muita aihealueita en kyllä keksi mitkä pitäisi erottaa omiksi alueikseen, mutta niitähän voisi lisätä tarpeen vaatiessa. Riittäisikö kuulokekuuntelualueelle tarpeeksi juttua vai onko kyseessä jo kuolleena syntynyt ajatus? Vinyylialue saa ainakin minulta kannatusta, viimeksi eilen yritin kaivella ketjua jossa oli keskustelua uusien vinyylien ongelmista, mutta enpä löytänyt eikä onneton search auttanut asiaa.
 
aikamoista sillisalaattia

Salatoitumista on melko paljon täällä. Lisäksi hapuilua siinä, mikä kuuluu mihinkin. Hifissä on usein harrastuksen taustoja ruotivaa yleistä keskustelua, alkeissa high-end kysymyksiä. Ehkä on aina luontevaa miettiä myös kokonaisuutta. Jos olisi analoginen alue, kuuluisiko sinne myös putket vinyylin ja nauhojen sekaan? Ja olisiko myös hifiin liittyvää yleistä keskustelua syytä koittaa sijoittaa omiin alueisiin pois laitteista? Itse olen käyttänyt siihen tarkoitukseen off-topic/yleistä keskustelua.

Osioita on jo pikkuhiljaa melkein tarpeeksi, mutta 'käyttöohjeissa' on puutetta. Siitä olen samaa mieltä että vinyylialue kannattaisi itsenäänkin. Se selkeyttäisi osaltaan kaikkia muita alueita.

Väre sanoi:
Vinyylialue saa ainakin minulta kannatusta, viimeksi eilen yritin kaivella ketjua jossa oli keskustelua uusien vinyylien ongelmista, mutta enpä löytänyt eikä onneton search auttanut asiaa.

Minä aloitin musiikkiin ja tallenteisiin vinyylilevyjen vioista juttua ehkä viikko sitten.
 
Vinyylialuetta kaipailen minäkin. Taisin siitä jo laittaa aikasemminkin johonkin ketjuun pyynnön ja oli siinä muitakin samaa kaipaavia.

J
 
Tilastoa. Tällä hetkellä vinyyliaiheisten viestien osuus eri osoissa ekalla sivulla.

Alkutaipaleella vinyyliaiheisia:
7/20

Hifissä:
2/20

Tinkimätön:
3/20


J
 
Vastataan nyt kun tämä ilmeisesti johtuu minun toiminnastani.

En ole koskaan dissanut vinyyliä. Se joka niin väittää valehtelee. Hävetköön. Olen toki tuonut esiin vinyylin heikkouksia mutta voinemme elää rehellisessä maailmassa vaikka joku asia meille rakas olisikin. Ei edes vinyyli ole TABU.

Tinkimätön on alue, jossa ei toisten harrastamista kritisoida. Kirjoittakaa sinne niitä vinyyliaiheita, joita ette halua tai joiden ette usko kestävän kritiikkiä. Mitään uusia karsinoita ei minusta tarvita.

Minä todellakin puhun täällä tasan omissa nimissäni. Hifiharrastajien ylin päättävä elin on vuosikokous (ei muuten näkynyt paljoa väkeä paikalla... ). Hallitus sitten toimeenpanee sen hyväksymän toimintasuunnitelman mukaisia toimia. Ei ole ollut listalla vinyylin kieltämistä käsittääkseni. Ei sen pyhäksi julistamistakaan.

En aio tehdä hifiharrastajien hallitusjäsenyydestä itselleni eläkevirkaa. Minua pyydettiin siihen koska omaan järjestökokemusta ja nyt on aika saada järjestön toiminta käyntiin.
 
Mutta minun vinyyliharrastus ei ole tinkimätöntä. Menis enempi hifin puolelle. Ei täyty tinkimättömän puolen tiukemmat ehdot.

J
 
Jarkko sanoi:
Mutta minun vinyyliharrastus ei ole tinkimätöntä. Menis enempi hifin puolelle.

J

No siellä hifi puolella saa esittää kritiikkiä. Ja sitten pitää voida reilusti argumentoida asiansa. Toisten mollaaminen ei kuulu sinnekkään tietty.
 
No ei se asiallinen kritiikki nyt haittaa, vaan se, että ne vinyyliaiheet hukkuu moneen eri osioon, vaikka mun mielestä niille voisi laittaa helposti omankin osaston.

Niin, eikä tarttis sinne sitten semmoisten eksyä, jotka saa näppylöitä aiheesta :)

J
 
Tawe sanoi:
Ja mitä tasapuolisuuteen tulee, niin miksi esim. Kruunuhaan tapahtuma ei ole minun ja Jani Pesosen ehdotuksesta huolimatta päätynyt uutiseksi kuten muut tapahtumat? Hallitusko päättää mikä on tärkeä tapahtuma mikä vähemmän tärkeä?

HHryyn hallitukselle on vastuu, hoitakaa se kunnolla.

Kukaan ei ole tästä tilaisuudesta ollut yhteydessä Hifiharrastajiin joten vikaa linee syytä etsiä järjestäjien suunnalta.
 
Olipa Tawelta erikoisen voimakas purkaus, onko ollut liikaa yötöitä? Ei vinyyliä ole kukaan tosissaan dissannut.

Olen minäkin Pirkan vanhoillisuusjuttuja hieman ihmetellyt, mutta olen kuitannut ne hymähdyksellä ja olankohautuksella. Jokainen saa toki olla mitä mieltä haluaa, Pirkan kanssa olen korkeintaan eri mieltä siitä että äänentoistoala kehittyisi jos Suomessa lopetettaisiin vinyylinkuuntelu. Muutama vinyyliharrastaja Suomessa on kuin itikan pissi valtameressä...?

Vinyyliosio olisi kyllä ihan kiva, nyt tietoa joutuu etsimään pirun monesta paikasta.
 
Käykö kukaan tuolla hifiharrastajien etusivulla? Minä käyn ehkä kerran kahdessa tai kolmessa kuukaudessa. Uutisten laittaminen sinne on yhtä tyhjän kanssa.

Vinyylikeskustelualue on ihan hyvä idea.
 
Komppaan, vinyylialue tänne ja sassiin.
 
Back
Ylös