Vinyyli- ja hifiharrastuksen aloittaminen opiskelijabudjetilla

Mitä tuolle IKEAviritykselle pitää tehdä, muutakuin katkaista jalat? Onko edes muuta? Onko jalat ortaallaan paketissa?
 
Olen joo, mutta kun kyseistä kötöstystä en ole nähnyt, niin en tiedä mistä puhutaan. Mikä ihmeen hunajakenno? :)
 
Kuten ohjeissa sanotaan niin pohjalevyn pinnan, ali tuon lack-tason joka koostuu neljästä jalasta ja tasosta, niin pohjapinta on sen tason alapinta, jolloin laitteita varten jää ehjä yläpinta. Lack ei siis ole umpipuuta vaan koostuu lähinnä kovalevystä ja paperista.
Pöytä kyllä ajanee asiansa vaikkei pohjaa kävisikään repimään auki, mutta jos innostusta ja aikaa riittää niin voihan sitäkin kokeilla.
 
LACK on hintansa (10€) väärti ihan sellaisenaankin, eli aloita vakiomallista. Kaikkea voi twiikata sitten ajan kanssa, mutta mielestäni kannattaa aina elää vakiomallin kanssa hetki aluksi. Asettuu asiat paremmin perspektiiviin.

57544_PE163126_S3.jpg
 
Okei, nyt selvisi. Ainakin minä noita jalkoja lyhentelen sopiviksi. Ovathan ne irtaalaan paketissa? Parantako tämä hunajakennomodailu jotenkin ääntä?
 
Jos haluaa tason halvalla ja Ikea on lähellä, niin kannattaa tsekata GORM-varastohyllysarja. Noita hyllynosia siis saa vain ostettua suoraan tavaratalosta, ei siis postin kautta. Lyhyimmät pystytukipuut ovat 110 cm ja siihen vain 50cm x 50 cm välihyllyjä sitten oman maun ja tarpeen mukaan mukaan. Ja sahallahan saa noita pystypuita lyhemmiksikin jos tuntuu, että hökötys menee liian korkeaksi. http://www.ikea.com/fi/fi/search/?query=gorm ja http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/categories/range/10364/10904/ Noissa välihyllyissä on sitten tarvittavat pultit mukana kiinnitykseen.

Myös Bauhausista saa samantyyppistä hyllyä, mutta hyllyleveydet ovat 80-120cm. Ikeasta saa tuon kuitenkin halvemmalla ja kätevämmällä 50cm leveydellä.

Liitteenä oma GORM Frankensteintaso jossa on noita 50cm:n hyllyjä kolme vierekkäin.

index.php
 

Liitteet

  • uus_settijpeg.JPG
    uus_settijpeg.JPG
    89,1 KB · Katsottu: 441
Ei paha.. Tarinoin sitten blogissani mihin päädyin..
 
Rane sanoi:
Okei, nyt selvisi. Ainakin minä noita jalkoja lyhentelen sopiviksi. Ovathan ne irtaalaan paketissa? Parantako tämä hunajakennomodailu jotenkin ääntä?

Kannattaa huomata että myoskään nuo jalat eivät ole umpipuuta, joten käsittele varovasti ja siirrä joko alkuperäiset pohjat tai lisää sopivan kokoinen puutappi katkaisun jälkeen jalan sisään.

Itse kokeilin Lackia sekä modattuna että ilman ja modattuna toimi ehkä hieman paremmin, mutta kovin raskasta vahvistinta yms. en modatulle Lackille välttämättä laittaisi. CD soittimen yms. alla toimii modattuna mainiosti.
 
Technics sai nyt uuden neulan ja olen todella positiivisesti ylättynyt sen äänellisestä annista. Tällä hetkellä soitin on kytkettynä vahvistimen phono in liitäntään, mutta mieltä vielä kutkuttaisi kokeilla ulkoista etuvahvistinta. Ostamallahan se selviäisi, mutta osaako joku kanssa harrastajista sanoa, toisiko noin 100 euron lisä sijoitus vielä jotakin. Kenties lisää dynamikkaa, heleyttä tms. Vahvistimen volume potikkaa täytyy nyt punoa n.20 db isommalle kuin cd:tä kuunnellessa, mikä ei sinänsä ihme. Mutta tosiaan jos jollain on sana hallussa, ja kokemusta levysoittimesta ulkoisen sekä vahvistimen sis.rakennetun esiasteen kanssa, kuulisin kernaasti kokemuksista.
 
Kyllä se hyvä sisäinen RIAA taitaa keskinkertaisen ulkoisen piestä vaikka vasemman jalan pikkuvarpaalla, mutta nuo hyvät sisäiset eivät taida olla järin yleisiä. Minulla ei ole ollut Marantz PM-7000:n jälkeen sisäistä RIAA:ta missään, mutta sen jälkeen hätävaroiksi ostamani NAD PP2 taisi kyllä hieman hävitä marsun sisäiselle. Hirveästi en lähtisi odottamaan satkun levarietuselta. Onhan niitä ihan hyviäkin, tosin, ja esimerkiksi CA:n 640P on ihan hyväksikin kehuttu, joskaan itse en ole kuullut. Tuossa ihan insinöörismielessä on vielä se hyvä juttu, että muistaakseni taajuuskorjaus (RIAA-korjaus) on toteutettu passiivisesti.

Tinanäpeille tietty löytyy erinomaisia DIY-ratkaisuja. Omaan levarietuseeni meni viisi kymppiä (jokseenkin), ja ääni on erinomainen, pärjää vielä yli kymmenen kertaa itsensä hintaisille kaupallisille toteutuksille. Vaiva on tosin sitten hieman eri luokkaa kuin valmista kaupasta ostaessa.

Jos tuosta PP2:sta ja omatekeleestä haluat jotain äänellistä vertailua, niin eroa oli kuin yöllä ja päivällä: luonnollisuutta, puhtautta, nopeutta, dynamiikkaa, läpikuultavuutta, vähän kaikkea tuli lisää.
 
Itsekkin olen katsonut tuota Cambridge audion Azur 640P. Se voisi olla ihan pätevä peli mitä testeihin tulee.

http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=29&Title=Azur+640P+phono+stage

Se että saisiko sitten tällekkin rahalle enemmän vastinetta, vaikka rasiaa vaihtamalla... No kuunnellaan näin vielä heti, nautiskellaan uuden viehkosta äänestä kunnes siihen kyllästyy ja haluaa kokeilla jotain uutta. Ehkä sitten käyn hakemassa tommosen CA:n tai etsin itsekkin DIY-ohjeet ja kokeilen rakennella itse.
 
Tietysti olisi mukavaa, jos joku asiaan vihkiytynyt laittaisi vinkkejä kohtuullisen edullisista DIY riaa-projekteista. Semmoinen voisi olla ihan mukavaa puuhasteltavaa talvi-iltoina.
 
Totta. Olisi ihan mukava joku rakennussarja, tässä kun toipuu tästä ensimmäisestä päivityksestä hieman. Joku vähän hifistyneenpikin, mutta ei silti kallis. Joku 100e.
 
Henk kohtasesti laittaisin kyllä sen 100-150egee parempaan levysoittimeen kuin parempaan RIAAan, jos on jo RIAA sisäänrakennettuna vahvarissa. Nyt kun muistelee miten hyviä ne olivat esim NADeissa ja Rotelien halvemmissa malleissa, siis ihan kelpoja.

/M
 
Back
Ylös