Vinyyliä Tukholmasta ?

Musti sotakoira

Käyttäjä
Liittynyt
20.9.2007
Viestejä
239
Onko kokemuksia tukholmalaista levydivareista? Lähinnä kiinnostaa jazz/rock/proge yms. Netissä on näköjään listoja liikkeistä, mutta ajattelin ihan omakohtaisia kokemuksia tiedustella.
Teen kaupunkiin lähiaikoina pikavisiitin, tiukan aikataulun takia 1 tai 2 liikettä voi olla mahdollista käydä katsastamassa. Ja nythän on kruunun kurssikin suotuisa, käsittääkseni.
 
Tulipa kierreltyä veljen kanssa Tukholman Södermalmissa levykauppoja viime lauantaina. Paikat katselin recordjunkiesta, alla tuntemuksia:
- Pet Sounds, tyylikäs levykauppa, cd:tä ja vinyyliä uutena ja käytettynä
- Fade Records, dj-painotteinen pienehkö levykauppa, uutta ja vanhaa vinyyliä, hiukan cd:tä ja dj-tarvikkeita.
- Papercut, kirjakauppa, jossa myös lehtiä, elokuvia ja muutama cd. Mieleen jäi kirja "What Would Keith Richards Do?"
- Mickes Serier Cd & Vinyl, käytettyjä cd:tä ja vinyylejä aika lailla, hieno fiilis kaupassa (kellaritilat, katossa risteileviä jatkojohtoja yms) ja hyvät aukioloajat, tyyliin 11-ilta joka päivä :)
- Snickars Records, dj-vinyyliä, alakerrassa monenlaista käytettyä vinyyliä kohtuu paljon, avulias myyjä.

Lisäksi tuli käytyä Bengans Skivbutikissa Drottningsgatanilla, josta aina löytyy myös jotain mielenkiintoista (uusia cd:tä ja vinyyliäkin).
 
Jos haluaa nähdä ihan tajuttomasti vinyyliä, niin Mosebacke Records, jos muistan nimen oikein. Vinyylihuoneessa on 100 000 vinyyliä.
Itselleni en sieltä tosin löytänyt kuin yhden Jimi Hendrix kokkarin, koska raskaampaa musiikkia sieltä ei löytynyt.
 
jjo sanoi:
sulle varmaan olisikin parempi vanhasta kaupungista löytyvä sound pollution.

Todennäköisesti. Seuraavalla kierroksella tarkoitus ainakin käydä Repulsive Recordsissa, joka jäi ajan loppumisen takia käymättä.
 
Selkeästi paras kauppa Tukholmassa jazz-vinyylille on Andra Böcker och Skivor. Aivan loistava mesta, todellinen vanhan ajan levyputiikki. Ongelma on vain että heillä ei ole mitään webbisivuja enkä muista osoitetta. Kauppa muutti pari-kolme vuotta sitten ja osoite on joko Rödabergsgatan 25 (tai 9) tai Atlasgatan 2.... Paikan etsiminen kannattaa ehdottomasti!

Myös aika hyvä (valikoima on tosin suht pieni) on Multi Kulti, osoitteessa S:t Paulsgatan 3. Jazzia, etnoa ja rokkia.

Ai niin, vielä pitää mainita House Of Oldies (Torsgatan 63). Järjetön määrä vanhempaa jazzia, bluesia, rockabillya, country & westernia jne. jne.
 
Entäs onko tietoa, mistä Tukholmassa löytyisi klassista musiikkia?

jalamari
 
Back
Ylös