Vinyyliä myös kirjastoista lainattavissa

silmaauki

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 164
Kaupunki
Tois pual jokke
Huomasin sattumalta Turun kaupunginkirjaston Vaski-verkkokirjastosta, että eräs levy löytyy LP:nä. Häh!

Soitinpa tuonne musiikkiosastolle ja ihmettelin asiaa. Kuulemma heillä on edelleen varastossa paljon LP-levyjä ja niitä lainataan normaalisti. Paitsi että lainausta pitää edeltää hakupyyntö ja noutoja varastosta tehdään vain kerran päivässä (aamuisin).

Kirjaston levyjen kunto voi toki olla lähinnä naurettava, mutta jos sinulla ei ole mitää cd-soitinta ja haluat tutustua itsellesi uuteen (vaikkakin muuten vanhaan) musiikkiin, niin takastele oman kirjastosi LP-valikoimaa. Tuolla Vaskissa on ihan oma LP-haku.
 
Kempeleessä on kanssa aika runsas valikoima levyjä, ja ne ovat täysin vapaasti lainattavissa. Ei varauksia ei mitään. Aika vaisusti noita lainataan, minä aina sillointällöin. :)
 
Kyllä. Vaikka monissa kirjastoissa onkin ymmärtääkseni ollut vinyylien myyntejä (ainakin harvennuksia jollei ihan kaikkien vinyylien poismyyntejä) niin onhan noita vielä kirjastoissa. Helsinki 10:ssä esim. on ja sieltä sain kuultavakseni semmoisenkin levyn jota ei oikein edes ebaylla liiku.
 
Hitto. Pitäisikö pistää vanha kelanauhuri pikkahiljaa kuntoon ja ruveta pelastelemaan tällaisia lainalevyjä nauhoille? Missähän kunnossa mokomat lienevät...
 
Vaihtelevassa. Jotkut ihan hyvässäkin koska vaikka ovat vanhoja niin ei niitä ole silti välttämättä vuosikausiin lainattu. Jos nimittäin ovat sen verran outoja tapauksia...
 
Kirjaston levyjähän ei aikoinaan kait lainattu lainkaan. Niitä piti mennä erikseen kuuntelemaan, eikä levyä päässyt itse koskaan käpälöimään. Kannet kait sai katsottavakseen. Joten tässä mielessä niillä levyillä on ollut mahdollisuudet säilyä melko hyvässä kunnossa.

Aiijai, muistan kuin nuorena poikana pläräsin sitä kirjaston levylistaa ja ihmettelin mitä kaikkea siellä onkaan...
 
Töölön kirjastossa ainakin oli erittäin laaja vinyyli valikoima, tosin sisälsi paljon levyjä joita ei lainattu kotiin niiden harvinaisuuden vuoksi.
 
Eipä ole tullut aikoihin vinyyliä kirjastosta lainailtua, mutta hienot on kokoelmat ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Mm. kaikki Haikaran LP:t vielä löytyy, ja yksi kopio nimikkoalbumia oli jokunen vuosi takaperin myynnissäkin. Kuntoluokitus oli vaan suht surkea ja hinta tais olla 200-300€ välillä. Lähinnä Helmet verkkokirjastossa kun käyn varailemassa CD:itä niin välillä huomaa että ah, toi olis vinyylinäkin. Todellisia helmiä näkee aina välillä. Sellaisia joiden päätyminen omaan vinyylikokoelmaan on unta vaan.
 
Turun pääkirjaston musiikkiosastolla tänään käydessäni siellä oli pienimuotoinen näyttely suomalaisesta kansitaiteesta. Edustettuna oli mm. kaksi Pekka Pohjolan älppäriä. Näyttelyssä olevat levyt eivät vain ole lainattavissa.
 
Helmet-verkkopalvelussa kannattaa klikata kophtaa "Takenna hakua", minkä jälkeen voi laittaa aineistoksi alasvetovalikosta LP-levy. Sitten voi etsiä käyttäen hakusanana yhtyeen tai artistin nimeä, rajata hakua ilmestymisajalla jne. Mutta näin saa siis esiin vain LP:t.

Antoisia hakuja.

:) v-a
 
Back
Ylös