Vinyl Essentials -testilevy

silmaauki

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
18 164
Kaupunki
Tois pual jokke
Olen hankinut tuon testilevyn ja tässä olen sillä nyt leikkinyt.

Cross-talk testiä en oikein ymmärrä. Siis miten sitä pitäisi tulkita? Kun itselläni sen 3 raidan kohdalla vasemmasta kuuluva on koko ajan samalla tasolla ja oikealta kuuluva on koko ajan hiljaisempi kuin vasemmasta kuuluva. Kolmannella ryhmällä oikea kanava on ihan hiljainen. Tässä kolmosraidalla vasemmalla kait on se pelkkä noise-signaali ja oikeasta kuuluu se cross-talk.

Tracking ability testillä huomasin, että neulapainon nosto paransi testin tulosta. Voi tietysti olla tapauskohtaista, mutta ainakin tuossa minun Fidelity Research T1 & AT95E -yhdistelmällä paras tulos tuli reilusti yli 2 g painolla. Jätin sen nyt tuonne noin 2,3 gramman paikkeille. Rasialle on suosituksena 1,5 - 2,5 grammaa.
 
Eikös kenelläkään ole tuota testilevyä?

Vai ettekö tekään ymmärrä miten tuota mun tulosta pitäisi tulkita? :D
 
Ei ole tuota levyä, mutta eikös jossain puhuttu balanssisäätimen kääntämisestä toiseen reunaan tai toisen
kanavan irtikytkemisestä noilla raidoilla.Taisi olla tuossa, toisen sivun puolivälisssä:

EDIT: Olin hitaampi, oli sama linkki, poistin tästä postista.
 
Kiitos!

Levykannessa on aika lyhyet ohjeet, eikä "only the right channel" ollut minulle tässä tapauksessa riittävä ohje. :-X

Tuon Robertin linkkaaman dokumentin olin toki aikaisemmin jo lukenut (ilmeisen huonosti) vaan en sitä tässä hötäkässä enää muistanut. Itse asiassa mullahan on se tuossa levyhyllyssä valmiiksi tulostettunakin. En muistanut sitäkään. ???

Tulos oli noin -30dB.
 
Hyvä tulos, lienee se mitä yleensä rasioille luvataan ja lp-levyllä on mahdollista. Tuossahan
on vielä se pointti, että onko ylikuuluminen symmetrinen, eli molempiin suuntiin sama, silloin
rasia on ainakin kohdistettu hyvin. Sen takia siis kaksi raitaa.
 
Käytin edellä sitä sanaa "noin" koska kanavien välillä tuntui olevan jotain eroa. Pitää myöhemmin virkeämpänä tarkistaa asia. Toisaalta toinen korvakin tekee tällä hetkellä jotain omia temppujaan. Ikäänkuin on lukossa ja kaikuu yhtä aikaa. Toivottavasti ei ole mikään tauti tulossa päälle.
 
Ostin omani Turun Hifimestasta. Oli tilaustavaraa. Kysy lähimmältä hifikauppiaaltasi josko sitä kautta sen saisi tilatuksi.

Löytyy noita maailmalta nettikaupoistakin. Hinnat vaan tuntuvat olevan järjestään lähes samat (kallis on). On muuten ehkä mun kallein levyni. :p
 
Juuri saamani tiedon mukaan out of print. Eli älkäätten viivytelkö jos kohdalle osuu (ja siis jos ylipäänsä haluatte tuon omistaa).
 
Back
Ylös