Vintage vai uusi?

jussipaita64

Käyttäjä
Liittynyt
27.1.2009
Viestejä
133
Sanokaapa oma mielipiteenne. Kumman te valitsisitte???

http://cgi.ebay.de/LUXMAN-STEREO-INTEGRATED-AMPLIFIER-L-215_W0QQitemZ320336144813QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_TV_Video_Elektronik_Verst%C3%A4rker?hash=item320336144813&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

VAI?

http://www.ljudia.fi/Product/Product.aspx?id=77933

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että vaikka LUXMAN on iankaikkisen vanha, se pesee mennen tullen Prosonin. Vai puhunko läpiä päähäni?

Siis valitsenko vintagea vai uutta???
 
Just annoin joululahjaksi kaverille tuommoisen Luxmanin :D
Kyllähän tossa Luxissa varmasti äänipuoli vetää kahdeksikkoa prösönin ympärillä, mut ainahan noissa vanhoissa on se hapettuman (potikan rahinan) vaara. Vaikka just tullessaan pelais (myyjä sumuttanu purkin crc:tä sisään ennen lähetystä) ni kuukauden päästä kun alkaa se rits räks poks ni kiva kiva. Riski bisnestä mutta silti ottaisin Luxmanin... tai etsisin vähän uudemman Luxin :D
 
Tietenkin kannattaa ottaa Luxman. Saat samalla rahalla enemmän laatua, ulkonäöstä puhumattakaan. Potikat tuosta voi joutua puhdistamaan, mutta ei välttämättä, jos se on ollut aiemmin asiantuntevissa käsissä. Ainakin itse olen tykännyt puuhastella 70-lukulaisen Marantzin kanssa aika paljonkin. Virittimen taustalamppujen ja taustapaperin vaihtaminen ym. restaurointityö lisää rakkautta laitteeseen. Mahdollisesti jopa recappausta voi jossain vaiheessa harkita, jos sellaisen osaa tehdä tai tietää missä sen voisi teettää ammattilaisilla. Itselläni on tosiaan 30-vuotta vanha vahvistin tällä hetkellä ykkösvahvistimena ja hyvin on toiminut. Pioneerin A400:nen on kaapin päällä varavahvistimena - sekin on kai jonkinlaista vintagea toki.
 
Luxman, ei pienintäkään epäilystä. Minulla oli Luxman C-02/M-02 setti jonka myin hyvään kotiin asiantuntevalle harrastajalle. Se oli rakkain komponentti mikä minulla on koskaan ollut. Niistä suorastaan paistaa se laatu ja design...ja tietysti se ääni, pesee useimmat uudet laitteet vieläkin. Ja laitteenhan voi aina kunnostaa jos siinä on rohinoita...
 
Noh, missä on ne kuuntelukokemukset tuosta Prosonista? Vai mikä on se peruste jonka mukaan se Luxman on kaikkien mielestä parempi?
 
china sanoi:
Noh, missä on ne kuuntelukokemukset tuosta Prosonista? Vai mikä on se peruste jonka mukaan se Luxman on kaikkien mielestä parempi?

Mietin ihan samaa, että missä Prosonin äänet? Tosin Prosonin kunto 20:n vuoden kuluttua, ei välttämättä ole häävi. Moista laitetta en kyllä ole nähnyt, joten jäävään itseni tästä keskustelusta.
 
Nostalgia ja hyvät kokemukset Luxmanista saivat oman ääneni. Prosonista ei ole sinänsä tietoa enkä sitä mitenkään tyrmää.
 
Luxman ilman sen isompia mietintöjä. Tietenkin on juuri tämä potikoiden epäkunto pienenä epäilyksenä, mutta otetaan nyt siltä kantilta että mitään ei ole. Uskoisin että Luxman on ollut uutena vähän kalliimpi vehje kuin 155 euron Proson nyt, jos vertaamme mitä Luxman 215 on maksanut uutena, joten tämäkin jo voi jotain kertoa laadusta/äänestä. Itselläni on kyseisen 200-sarjan integroiduista paljon kokemusta, ja voisin suositella tuohon hintaan 215 ostoa täysin, ääni on käytetyssä hintaluokassa erittäin hyvää ja kuten todettiin, ulkonäkö on hieno :D

E: Ja kyseisen Luxin eteen tehtiin v. 1985 varmasti vähän enemmän töitä kuin 155 egen Prosoniin tänä päivänä. Kulkihan silloinkin nämä asiat käsi kädessä, ei Luxi ole voinut olla silloin saman luokan vehje kuin Proson nyt.
 
Ymmärsin, että alkuperäisessä viestissä kysyttiin mielipidettä "kumman itse valitsisi" -pohjalta, eikä varsinaisesti sellaisen käyttäjän kokemuksia, jolla olisi ollut molemmat laitteet samanaikaisessa vertailussa. Luxman-ääni on itseäni miellyttänyt, joten annoin ääneni sillä perusteella, vaikka en ole Prosonia kuullut. Arvelen Luxmanin soivan mielyttävämmin, ja lisäksi vanhojen laitteiden kierrättäminen tukee kestävää kehitystä ja niissä on erilainen fiilis. On se kuitenkin vähän eri kaliiberin laite, vaikkei mistään he:stä tässä puhutakaan.

Missähän päin maailmaa tuo Proson on valmistettu, kun se on noin halpa? Sinänsä olisi ihan mieleenkiintoista verrata sitä noihin NADin ja CA:n halvimpiin malleihin.

Kaksosen Seppo on ilmeisesti tilannut itselleen kalliimman mallin Prosonin, joten ehkäpä häneltä saamme sitten kokemuksia vähän siltäkin suunnalta.
 
Back
Ylös