Vinkkejä: Kaiuttimet 1500-2500eur

booyaa76

Käyttäjä
Liittynyt
31.8.2006
Viestejä
313
Kaupunki
Helsinki
Noniin, perustin uuden ketjun koska parissa muussa kaiutinkeskustelussa juttu on ajautunut sivuraiteille jo aikapäiviä sitten. Toivottavasti saammekin tästä hieman enemmän asiassa pysyvän ketjun, johon harrastajat voivat kommentoida ajan kuluessa sekä hyviä että huonoja kokemuksiaan tässä 1500eur - 2500eur raskaamman hifin luokassa, ja josta itse kukin voi hakea aikojen saatossa vinkkejä mielenkiintoisten kajauttimien ostoon.

Itse haeskelen (joko uutta tai käytettyä) toistinta jonka kanssa ei tarvitse hampaita kiristellä työsi levykelkkaan sitten Bad Religionia, Lapkoa tai vaikkapa audiofiili-CD:n (jollaisia minulla ei kyllä taida ollakaan). Musiikkimieltymykseni on siis aika pitkälle vaihtoehto-rockia, unohtamatta Dave Matthewsia, Tuomo Prättälää, tai Dire Straitsia.Tämän hetkisillä kaiuttimilla tuo räminäpuoli ei toistu miellyttävimmällä tavalla, vaikka muuten huippukaiuttimet ovatkin.

Muu laitteisto käy ilmi allekirjoituksesta.

Haen siis musiikkiystävällistä, ja ehkä lämpimän suuntaan kallellaan olevaa kaiutinta. Mielellään lattiamallista, koska haluan myös matalamman pään toistoa irti. Rasittavuutta ei luonnollisestikaan oikein saisi esiintyä.

Sen verran olen jo kartoittanut vaihtoehtoja, että muutama merkki/malli on listalla: Neat Motive 1/2, ProAc D15, Reference 3A DeCapo/Dulcet. Tiedän, Reference 3A:t ovat jalustakaiuttimia. Mieltymyksestäni vielä sen verran, että jos ProAc Response 1SC:stä saisi irti bassojakin, niin siinä voisi olla minun lopullinen kaiuttimeni. Sama käy hieman pienemmin bassovarauksin Reference 3A Dulcetiin.

Erityisesti nuo Neat Motive 2:set kiinnostavat, sillä ulkoinen olemus miellyttää silmää.

Kertoilkaahan kokemuksia - hyviä sekä huonoja!
 
Käytetyt Dunlavy SC III tai miksei SC II vois olla ihan asiallisia vaihtoehtoja jos sijoitus sallii ns. pitkälle seinälle kaiuttimet.. Ja jos base ei riitä, Velon DD subi kaveriksi sitten vain.

Myös Magnepan + Velon DD vois olla ihan muikea kans.

Dynaudiot voisi tuossa hintaluokassa kanssa olla kuuntelemisen arvoiset?
 
jiisimula sanoi:
Käytetyt Dunlavy SC III tai miksei SC II vois olla ihan asiallisia vaihtoehtoja jos sijoitus sallii ns. pitkälle seinälle kaiuttimet.
Myös Magnepan + Velon DD vois olla ihan muikea kans.

Samoilla linjoilla, Maggien 1.6:t irtoaa käytettynä 1.5k€:llä iästä riippuen. Sitä ei voi laittaa vajaat 4m levyisen huoneen poikittaissijoitukseen tai voi, jos haluaa 45hz:n korostuksen. Jäljelle jääneellä tonnilla ei kyllä käytettyä DD:tä saa mutta jotain iäkkäämpää Veloa laittaisin.
 
Neat Motive 1 tai 2:set kannattaa kuunella. Itse vaihdoin MG 1.6:sista Neateihin.
Ei ne Magnepanitkaan missään nimessä huonoja ollut, pidin vaan Neateista enemmän.
Eikä tarvitse olla niin järeä vahvarikalusto kun MG:llä.
 
Ihan ekana vahvistin vaihtoon :D
Tilalle vaikka Naimin NAIT 5i. Sitten kajareitten metsästykseen. Sieltä lähtisin liikkeelle vaikka Neat Acoustics - Totem Acoustics - Epos valmistajista.
 
Jyrik: lie oikeessa. Primalunalle tuon tyylisit kaiuttimet ei oikeen sovi (IMHO). Muutenkin jos raskaampi musa on etusijalla, laittaisin Primalunan kiertoon ja Krell / Bladelis taikka jotain muuta ruudikkaampaa peliä tilalle.
 
Ei vahvaria vaihtoon ;).Kokeile ref3a capoa ei tarvi sen jälkeen hakea kajareita.Kun herkät
kaiuttimet ovat niin tossa primalunassakin on "liikaa"watteja.Ovat suht isot jalustakajarit,ja erittäin
tukevaksi tehty.Ei turhia jakosuotimia signaalin tiellä.Bassoa on aivan riittävästi ja laadukas.
Voi soittaa todella lujaa menemättä tukkoon.Olen omistanut kyseiset kajarit ja hieman katunut
niiden myymistä.
 
Dynaudion Focus-sarjalaiset ovat erinomaisia kaiuttimia. Kaikki musiikki toimii, erityisesti rytmimusiikki. Ja koska kuuntelet rockia niin kyllä lähtee. Riippuu pitkälti kuuntelutilastasi että voiko niitä suositella. Jos asut muualla kuin betonibunkkerissa, niin kyllä.
 
Minulla on ollut aiemmin Musical Fidelity X-150, johon päädyin testattuani mm. Creek SE5350, Audio Analogue Puccini, Cairn Fog, Rotel RA-1072, Bluenote S3, Densen Beat 100, jne. Minun mielestä mikään noista ei voita Primalunaa, tai pääse edes lähelle. En väitä että Primaluna on noita kaikkia parempi, mutta sanon vain että se miellyttää minua noista selvästi eniten. Itse asiassa olen sitä mieltä että tuo on yksi parhaista ostoksistani koskaan.. :)

Vahvistinsuosituksia en siis tällä kertaa halua.

Myöskään paneeleita en voi ajatella, sillä ne ovat yksinkertaisesti visuaalisesti liikaa. Sama pätee Gradientin tuotantoon, mikäli joku ajatteli niitä ehdottaa. Makuasioita.

Reference 3A De Capo voisi tosiaan olla SE kaiutin. Onkos kukaan vertaillut sitä Dulcetin kanssa? Miten vertautuu? Basso-osastolla luonnollisesti ylivertainen, mutta muuten.. Myös Neatista olisi tosiaan mukava kuulla lisäkommentteja.
 
Vahvarin osalta pointti oli se, että monet lattiakaiuttimet eivät välttämättä oikein sovellu putkipelille... Ja etenkin jos musiikki on sitä raskaampaa..

Mun mielestä mennään aika pitkälle vahvarin ehdoilla kun putkipeliä haluat käyttää.

Eikös Ref. 3A ole jalustatoistin? Oli miten oli, olen jotain sellaistakin kuullut ja minä ainakin pidin kuulemastani. Taas tuon soveltuvuudesta raskaampaan musiikkiin painottuen en välttämättä olisi yhtä mieltä.
 
Kuten jo aiemmin mainitsin Ref3aa:ta VOI kuunnella todella kovalla volyymilla mitä tahansa
musiikkia.Niiden yksi tärkein pointti on nimenomaan rasittamattomuus,niillä ei esiinny minkään-
laista kuunteluväsymystä.Itselläni ei valitettavasti ollut noiden kanssa käytössä putkivahvaria.
Sillä primalunalla tai jollain muullakin putkarilla ne vasta soivatkin.Ja mitä on raskas musiikki?Minun
mielestä hyvinkin raskasta musiikkia ovat esim.jotkin reggae levyt nimeenomaan bassoiltaan,
mielestäni kaikissa musiikkilajeissa on "raskasta"musiikkia aina klasarista lähtien johonkin
kuolometalliin.
 
Seggaeman sanoi:
Kuten jo aiemmin mainitsin Ref3aa:ta VOI kuunnella todella kovalla volyymilla mitä tahansa
musiikkia.Niiden yksi tärkein pointti on nimenomaan rasittamattomuus,niillä ei esiinny minkään-
laista kuunteluväsymystä.Itselläni ei valitettavasti ollut noiden kanssa käytössä putkivahvaria.
Sillä primalunalla tai jollain muullakin putkarilla ne vasta soivatkin.Ja mitä on raskas musiikki?Minun
mielestä hyvinkin raskasta musiikkia ovat esim.jotkin reggae levyt nimeenomaan bassoiltaan,
mielestäni kaikissa musiikkilajeissa on "raskasta"musiikkia aina klasarista lähtien johonkin
kuolometalliin.

Jotain tuollaista kuvittelinkin - kiitokset. Musiikkimaustani vielä sen verran, että klassista en kuuntele koskaan. Kuolometalliakin harvemmin, vaikkakin mielummin sitäkin kuin klassista.
 
Vielä sen verran noista ref3a toistimista,että dulcetia en ole kuullut ja ne minun kaiuttimet olivat
uudempi versio caposta lisämerkillä i .
 
WLM Diva Monitor on herkkä ja käsittääkseni siitä löytyy bassoakin ihan mukavasti.
 
Toinen ääni WLM:n Diva Monitoreille. Vaikka itselläni ei niitä ajamassa putkipeliä olekaan, putkien pariksi se on käsittääkseni suunniteltu.
Äänikuva iso ja avoin. Hyvää bassoa todellakin löytyy Diva Control boksin kanssa 32Hz asti, lämminääninen ja rokki saundaa mahtavalta! (ja toimii kaikentyylisellä musalla hyvin)
 
Olenkin lukenut täältä juttua Diva Monitoreista, joita on kai kuvattu hieman samanlaisin määrein kuin Zu Druidia. Se on taas minulle negatiivinen asia, sillä ainakin Hifimessuilla kuuntelemani Druidit kuulostivat, pahoittelen, aika hirvittäviltä. WLM:n design kyllä miellyttää silmää, ja mikäli Diva Monitor ei olisi Druidin kaltainen, niin olisi se varmasti yksi varteenotettava vaihtoehto.
 
Kyllä druideistakin saa hunajaa ulos, mutta vaatii aika paljon panostusta oheiskalustoon ja sijoitteluun. Luulen, että messuolosuhteissa on munattu molemmat.

En ole itse kuullut WLM:iä, mutta kehujen perusteella en jättäisi kuuntelematta.
 
Itselläni ei nuo Neatin Motivet istuneet pirtaan ihan täydellisesti. Raaemmalla materiaalilla eivät oikein osuneet kohdalleen. Musiikkimakua löytyy Bachista Burzumiin. Eli siis klassista, jazzia, rök-musiikkia (CMX, YUP, Pink Floyd, Karma, Nurmion setä, Alangon Ismo, Ozzy-setä, vieläkö jatkan...) ja sitten vielä sinne kunnon rähinäpäähän, eli vanhan koulukunnan black-metaliin. Vittumainen vaatimus kaiuttimelle.

Elacin pikku-jetit, en nyt muista tyyppiä, kannattaa ehdottomasti katsastaa. Ne olivat oikein mukavat. Linnin Ninkat, yllättäen (ei, en ole Linn-uskovainen, ne vaan olivat hyvät) olivat hintaansa nähden kovin kivat lattiapömpelit. Lisähinta Neatin Motive kahteen kannattaa mielestäni kärsiä. Audio Physicin Sparkit soivat tuossa tällä hetkellä PJ Harveyn Stories from the city -levyllä oikein kivasti, niin kuin soivat myös blackmetalilla ja bachilla. Amphionin Xenon on myös oikein mukava, jos osaa elää sen keskialueen kanssa.

Nämä A-P:t muuten toimivat hiton hyvin putkivahvistimella. Neatia paremmin. Linneistä en osaa sanoa... Oli yksi syy valintaan, putkimieheksi kun tunnustaudun...
 
Audio Physiciä en ole koskaan kuullut, joten voisi olla mielenkiintoinen tuttavuus. Eihän ole mikään ylitarkka riipijä? Muita mahdollisia kilpailijoita voisi olla Dali Helicon 300 (toistaa matalalle vaikka onkin jalustakaiutin) sekä Vienna Acoustic Mozart Grand (kaunis).

Onkos noista ihmisillä kokemuksia? Dali (myydäänkö muuten missään pk-seudulla?) ainakin kehuttiin Hifi-Lehden toimesta, Mozart Grandista en löytänyt arvostelun arvostelua.
 
Back
Ylös