Vika putkivahvistimen biasoinnissa?

Roscoe

Käyttäjä
Liittynyt
12.8.2006
Viestejä
8
Hankin putkivahvistimeeni (MingDa MC34-A) uudet putket ja perinteisesti tutustuin asiaan tarkemmin vasta vahingon tapahduttua. Eli putkethan näyttivät aivan hehkulampuilta, joten vanhat pois ja uudet tilalle...

Uusilla putkilla kuului huminaa kaiuttimista, joten otin ne pois ja laitoin alkuperäiset kiinalaiset tilalle ja tutkin asiaa tarkemmin netistä. Pienellä googlettamisella selvisi, että biasointi olisi pitänyt tehdä ennen vaihtoa (ja pitää huoli, että pääteputket asennetaan oikeina pareina).

Nyt kun kuuntelen alkuperäisillä putkilla huminaa ei kuulu, mutta laulajan ääni tulee oikean puoleisesta kaiuttimesta (kaiuttimen sijoittelusta ei ole kyse, koska AV -vahvistimellani stereokuva on aivan kohdallaan).

Eli osaatteko kertoa mistä oheinen vika johtuu? Onko vika asentajan lisäksi etu- vai päätevahvistimessa? - Mitä kannattaisi tehdä?
 
Vaihdoitko El34 tyypin siis samanlaisiin ?
Siirtyykö hurina jos vaihdat pääteputket toisinpäin vasemman ja oikeen välillä?
Onko vahvistin Auto/katodibias vai Fixed mallia


Pappa
 
Vaihdoin EL34 putket Jugoslavialaisiin EI EL34 putkiin. Näissä tosin yksi pinni vähemmän kuin alkuperäisissä.

Humina ei enää ongelma, kun alkuperäiset paikalla, mutta stereokuva muuttuminen vaivaa molemmilla putkiseteillä (laulaja ei keskellä, vaan kohdistuu oikeaan akiuttimeen).

Bias on ilmeisesti fixed -maillinen.
 
Edit: Siirsin kysymykseni toiseen threadiin.
 
Back
Ylös