Viisi kanavaa laadukkaasti

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
9 042
Kaupunki
Lahti
Ottaisin mielelläni vastaan ehdotuksia laadukkaasta vähintään viisikanavaisesta (tai 2+3 jne.) päätevahvistimesta. Voi siis olla myös kahdessa osassa. Vaatimukset olisivat:

- hintaluokka max. 5000 euroa
- balansoidut liittimet
- automaattinen käynnistyminen (triggerit tms.) signaalista

Laite tulee sekä stereo- että kotiteatterikäyttöön. Kiitos avusta!
 
Denseniltä löytyy ulkomuistin varasta 2+4 päätteet, joilla kuvittelisin aika hyvän äänen saavan irti 5.1kanavaiseen kuunteluun ja muistaakseni osuu tuohon sinun maitsemaan budjettiinkin.

Itselläni on Densiniltä B-110 integroitu joka toimii kaksikanava kuuntelussa vahvistimena ja monikanava kuuntelussa päätteenä pääkaiuttimille (tämä prosessor loop sydeemi). Monikanavassa etusena pääkanaville toimii HK-635. Ihan hyvä on kyllä mielestäni tuo paketti myös monikanavakuuntelussa. Enpä silti väitä etteikö paranisi jos vaihtaisi kans kaikkiin kanaviin päätteksi (ja vaikka etuseksikin) noin Densenit.

Eli B-305 + B-340. Tai sitten järeemmät jos vatteja tarttee. Muistaakseni B-110 monikanavakortilla pääkanaville + ja tuo B-340 kesli, surraund ja sub kanaville on mahdollinen rakentaa myös kohtuu hyvä etunen + päätteet paketti monikanavakuunteluun. Itse olen miettinyt että päivittäis tuon HK:n välistä pois jossain välissä jos sattuu huvittamaan. Olen kyllä todella tyytyväinen tuohon HN:n kin ääneen joten voi jäädä kyllä päivittämättäkin.. Saas nähdä.

Sorry valmiiksi, jos on vielä tavallista enempi lukihäröjä kirjoituksessani kun jouduin ottamaan selkäkipuun vähän nappia.

Jyri
 
Itseä kiinnostaisi kanssa 4/5-kanavaiset (4:lle tarvetta, monet vaan käytännössä 5 kanavalla joka tapauksessa) päätteet.. pääsis kahdesta erillisestä laatikosta eroon aktiivisysteemissä. Pitäisi tosin tapahtua laadusta tinkimättä. 2ke, käytettyyn ehkäpä, jos sattuu sopiva vastaan..
 
Layeroid sanoi:
krhm, en ole koskaan ymmärtänyt miksi siitä pitää mainita itse ketjussa..? no ihansama.

Tulkitsen sen olevan viesti ketjun kaikille lukijoille, ei vain peeäämän saajalle. Kauppiaan valikoimista löytyy sopiva tuote, mutta sivuston säännöt estävät sen mainonnan threadissä.

EDIT: eli siis tapa esim. ohjata nettisivuille etsimään lisätietoja ko. tuotteesta. Myös tapa varmistaa, että markkinoinnin kohde huomaa saamansa markkinointiviestin, jota foorumin sääntöjen vastaisena ei voi suoraan foorumille kirjoittaa.
 
Toisinkuulija sanoi:
No enpähän nyt sitten kerro ...

jos kerran Linn Chakra C2200 maksaa Göteborg'issa 200 € enemmän kuin mrhifi:ssä listattuna ,
niin mitä ilmeisimmin myös C4100 ( , mikä kävisi siihen mitä 1. postauksessa speksattiin , mm. balansointi ) jää vastaavasti alle 5000 € , vai kuinka ??

Mitähän noita nyt uusina Suomen markkinoilla on , hintakatto jarruttaa mielikuvitusta jonkinverran.

Käytetty idea :
- http://www.hifimagasinet.com/annonsDetalj.asp?annonsID=22020
( oli ! ! ! ilmoitus poistui viim. 1½ h aikana ... ... : Bladelius Grendel Ruotsista , 2-kanavaisena , Forex'in kurssilla about 3400 € )
- hifigurulta lisäkanavia 900 € / kanava ( -> 4-kanavaa 5200 € , ja tinkimiset siihen )

Paljonhan noita jääp' matkalle , jos balansoinnin haluaa ( NAD , Primare , Audionet , Musical Fidelity , Rotel , etc , keksikää itse lisää ) ,
mutta Turku yllättää , DiVA-sarjan P1000:ssa näyttäisi balansointi olevan.

Mitähän Vincent'in SAV-P150 1. maksaa ? ja 2. on syönyt eli onko oikeasti balansoitu ( tai sen puoleen Arcam:kaan , en tiedä rakenteesta ) ? ?

Mielenkiintoinen aihe, silloin tällöin askarruttanut itseänikin.

Pannut luopumaan sekä yhden laatikon vahvistinratkaisusta että balansoinnista ( haluanko kumpaakaan .. ... jaa-a ? ).

Ehkä joku päivä vielä ... ... tai sitten ei. Kivahan näiden kanssa on askaroida, edes ajatusten/haaveitten tasolla.

t. r i f

1. EDIT : niinkuin ylläkirjoitetusta tekstistä voi arvata , en lukenut riittävän tarkasti alkuperäistä postausta ( sekosin Layeroid'in välihuomautukseen :) ).
Hain vain yhden laatikon ratkaisuja.
Kahteen laatikkoon katsantoa laajennettaessa valinnanvara kasvaa merkittävästi.
 
rigging is fun sanoi:
( sekosin Layeroid'in välihuomautukseen :) )
Tämä on tuttua.. 8)

Tietysti jos olisi kaksi sopivan kokoista laitetta niin kyllä nekin voisi tietysti laittaa.. Se kyllä pitää paikkansa että valinnanvara on huomattavasti parempi 2-kanavaisissa kuin 4+-kanavaisissa. Mutta tosiaan kun ei viitsisi noista bokseja keräillä kovin montaa tuohon kateltavaksi. Tietysti joskus tullut mieleen sekin että jos sattuisi olemaan jokin fiksun kokoinen se laatikko (tyyliin noi quadin 909 "jumppakuutiot"), niin voisi hyvin vetää hieman pidemmällä rca:lla kaiuttimien viereen mokomat päätteet vähän piilosille. Tulisi ainakin lyhyt kaiutinjohdotus, vastaavasti hieman pidemmän linjatasoisen.. vaikea sanoa tältä istumalta kumpi ääripää on järkevämpi, mutta asian vierestähän tuokin jo.

Mieluusti kuitenkin yhdessä laatikossa kaikki kama, balansoinnilla ei itselleni ole niin suurta painoarvoa. Yllämainituista divasta, vincentistä, ei ole juuri kokemuksia itsellä.. lisärasitteena on tietysti rajattu budjetti, josta syystä käytettynäkin mieluusti kattelee mitä on tarjolla. (mutta pitkällä aikavälillähän näitä mietintöjä tehdään, en kuitenkaan saa ainakaan puoleen vuoteen yhtään mitään aikaan asian eteen :p )
 
Tässähän tulee paljon hyviä ideoita, kiitokset erityisesti rif:lle paneutumisesta asiaan! Arcam voisi olla budjettiluokan ratkaisu, FMJ-sarjan monopäätteet saisi melkein hintarajaan sen lisäksi etukanavia ohjaamaan.

Minulle on jossain vaiheessa tulossa Anthem Statement D2 -prosessoriesivahvistin, joten toki tuollaisetkin kiinnostavat

http://statement.anthemav.com/HTML/Products/P_Series/P_Series.html

mutta laitehyllyyni niiden mahduttaminen on mahdotonta.
 
BAT:illa http://www.balanced.com/ on tuo VK-6200 vahvistin, joka voidaan laajentaa 6 kanavaiseksi. taitaa vaan mennä hinta aika korkeaksi. 2-kanavaa n. 7000€ ja lisäkanavat jotain 1500€.
 
Back
Ylös