Viimeistä edellinen vinyylisoitin?

Jyri

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
5 545
Kaupunki
Nurmijärvi
Tässä nyt noin 3 kuukautta soitellut vinyyliä noin 10 - 15 vuoden tauon jälkeen. Teinipoikana oli joku onneton markettisoitin ja nyt kun tuollaisen Pro-ject debut III E mallin hommasin niin täytyy kyllä sanoa, että olen ällikällä lyöty siitä että mihin äänen laatuun tuo vehje pystyy vanhojen kiekkojeni kanssa. No uusia on kanssa ostettu vinot pinot... Ortofon OM 20 super rasian verran olen tuota pakettia viritellyt.

No niin kuin tavallista nälkä kasvaa syödessä ja olen herätellyt ajatusta, että pitäis tuo vinyyli puoli laittaa suht samalle tasolle muun kaluston kanssa.

Eli kaipaisin tähän ketjuun juttua hyvin toimivista kokonaispaketeista. Pyöritin, varsi, rasia RIIA jne.. Yksittäisistä osasista kuten varsista ja rasioista riittää juttua vaikka kuinka, mutta koska kaikki vaikuttaa kaikkeen tällä vinyylin saralla niin en oikein ole saanut täyttä käsitystä siitä että mitä ovat nämä hyväksi havaitut kokonais setit. Eli mikä pyöritin milläkin varella, rasialla ja RIIA:la toimii mielestänne hyvin. Itsellä ei oikein riitä aika eikä kokemus noiden kaikkien variaatioiden selvittelyyn ja riviin laittamiseen. Se aika mitä firman pyöritykseltä jää niin käyttäisin miluummin hyvien vinyylien kuunteluun kun eri soitin variaatioiden testailuun. Ja niin kuin monen muunkin asian kanssa ei pyörää kannata ruveta uudelleen keksimään.

Laitetaan nyt joku haarukka rahalle että pysyttäisiin suunnilleen vielä siinä budjetissa mitä voin tuohon parin vuoden aikajänteellä sijoittaa. Yritetään pysyä koko paketin kanssa 5.000 - 10.000 € haarukassa.

Jyri
 
Minulla ei ole kokemusta kysellyn hintaluokan vehkeistä, mutta mielenkiinnolla odotan vastauksia myös. Minulla ei ole kokemusta myöskään Deput-soittimista. Haluan vain osallistua sen verran että eiköhän ällistyksesi äänenlaadusta kerro siitä että olet jo melko hyvällä tasolla suurimman harppauksen jo nähtyäsi ja mielenkiintoista harrastusta vinyyliäänen maailmaan voisi olla myös esimerkiksi toisen äänirasiankin kokeileminen. Eikö tuo soittimesi 'kantaisi' jo vaikkapa Sumiko Blue Pointin? Anteeksi sivukysymys, toivottavasti tästä ei tule varsinaista kysymystäsi häiritsevää vastausketjua.
 
Juu, kyllä tuon Pro-jectin rungon virittely vähän pitemmälle on mielessä käynyt myös, mutta koska tuolla rungolla ja sen esim kiinteillä johdotuksilla tulee varmasti rajat aika nopeesti vastaan.

Tämän vuoksi olen tullut siihen tulokseen että tuon paketin virittelyyn menevät 500 - 1500€ voi nekin käyttää ihan hyvin siihen viimeistä edelliseen soittimeen.

Jyri
 
Itsellä on ollut vuoden verran käytössä tuo Pro-Jectin entinen lippulaiva ja kyllä sillä huomattava parannus saatiin edelliseen 1xpressioniin, mutta mielestäni kannattaa silti tuossa hintaluokassa katsella muualle vaika se uusi RPM10 ilmeisesti ihan pätevä peli onkin.
Tästä hintaluokasta ei minulla paljoa kokemuksia ole, mutta sen kyllä jo omien kokemustyan nojalta voin sanoa eyytä systeemin synergia on erittäin tärkeä asia ja jos se on alusta asti mielessä niin tuolla budjetilla sa jo erittäin hyvin soivan systeemin kasattua. LP12 on tietty yksi alltime favorit ja niin myös Regan hintavammat mallit, mutta ehkä tuolla budjetilla joku halvemman pään SME esim. SME 10 voisi olla todella kova sana asiallisella oheiskalustolla.

Mm. Tawe osannee jakaa paljon paremmin tietoaan kun sitä kerran riittää..
 
Tuon SME:n pyörittimen kanssa taitaa budjetti paukkua kun siihen lisää rasian, varren, RIIA:n jne.. Sinänsä varmaan soitinrunkona menisi kyllä jopa siitä viimeisestä soittimestakin.

Jyri
 
oletkos harkinnut DPS:n pyöritintä? siihen vielä lisäksi joku pätevä varsi ja rasia, niin tuurilla pysytään budjetissa. tälläkin foorumilla on jokunen DPS:n omistaja jotka varmaan osaavat kertoa varsien sopivuudesta.

itse olen tuota pyöritintä hieman harkinnut, mutta vielä ei ole päätöksiä tehty.
 
Phonosophietakin voisi harkita, tai Michell, Oracle, ja ehkäpä jousitettu Thorens 350, Amazon tms.


T.JH
 
Kyllähän maailmassa hyviä ja toimivia soittimia piisaa. Tällaiseen on niin kovin vaikeata mennä mitään blanco-suositusta antamaan, vähän sama kuin yrittäis suositella instrumenttia toiselle. Joku Linn on aina jees, ellei se hypetys rasita - Projectin isot pelit (9 ja 10) ovat varmasti hyviä - paremmat Regat (9) ehdottomasti hyviä - Michellit klassikoita - SME 10A nippanappa budjetissa moporasialla ja perus-RIAA'lla - ja sitten nämä Roksanit ja muut, joita on itsekin tullut katseltua sillä silmällä.


Kymppitonnin toimintaraha levarin ostamiseen... sinällään mielenkiintoinen ajatusleikki :)
 
Milläs varsilla ja rasioilla jengi esim noita Michellin pyörittäjiä on soitelleet ja hyviksi havainneet? Tuo on merkkinä itselläkin mielessä käynyt, mutta mitään mielipidettä ei sinällään vehkeestä ole puoleen eikä toiseen. Eli Michellin omistajat voisi vähän kertoa omista kokemuksistaan.

Niin js tietty sama DPS:n omistajat jne.. Eli toimivia kokonaisuuksia oli haussa.

Jyri
 
John Michellin oma "suositus" oli SME V ja IV varret, ne toimivat hyvin, mutta useiden mielestä eivät niin hyvin kuin voisivat (vtr SME:n omassa tiskissä). Tyypillisesti sopivia ovat kaikki Rega RB:t ja niiden johdannaiset, joista paras esimerkki Michellin oma TechnoArm. Ja kaikki hyvin valmistetut uni-pivotit toimivat Michelleissa erittäin hyvin: Graham, Naim, Hadcock, Mörch, jopa Wilson-Benesche... Valmistaja toimittaa myös kaikkiin edellä mainittuihin asennuslevyjä. Kaiken kaikkiaa Misukkaan voi tökä melkein minkä vaan laatuvarren.
 
Itsellänikin on tämän vuoden projektina tuo soittimen päivitys ja olen päätynyt Michellin Gyro spider editioniin johon tulee Technoarm. Loppumetreille vaihtoehtona oli Regan P7 mutta se on dead-end tyyppinen valinta joten päädyin Misukkaan upgrade helppouden vuoksi.
Mutta asiaan, yksi vaihtoehto voisi olla Oraclen Delphi, etenkin jos jostain IV mallin vaikka käytettynä löytäisit. Ota yhteyttä Santtuun...
 
Tällä hetkellä mulla käytössä Michell Tecnodec/rb-250/AT95E kombo ja mukavalta kuulostaa. Nykyinen varsi lähtee tosin kyllä kävelemään lähitulevaisuudessa ja tilalle Arton mainitsema Tecnoarm, joka kuulemma pärjäilee hyvin yli puolta kalliimman SME-300 varren kanssa.
 
DPS on ihan hyvä peli. Kannattaa ehdottomasti kytätä jos löytyisi hyvällä tuurilla käytettyä tai demovehjettä, koska se on kuitenkin ehkä hiukan "kallis". Michelliä minäkin olin alunperin harkitsemassa, mutta kun sattui tulemaan tuollainen Baijerin ihme käytettynä vastaan, niin en voinut vastustaa kiusausta.
Täytyy kuitenkin myöntää, että minulla ei ole minkäänlaisesta kokemusta huippusoittimista omassa huoneessani, joten en voi vertailla mihinkään, kuin aikanaan omistamiini Regaan ja Dualiin. Ja tokihan tuo ne pesee kevyesti.
Willibald Bauer tekee tilauksesta sen päällimmäisen lätyn kait mille tahansa varrelle. Valmistaja itse suosii Schröderiä, Aroa tai halpisvaihtoehtona modattua RB250:a. Itselläni on siinä Wilson-Benesch (koska se nyt sattui tulemaan siinä paketissa mukana 8). Eli siinä on se plinth-versio mikä on yhteensopiva Regan ja Schröderin kanssa, jos olen oikein ymmärtänyt.
 
Nostan tämän ketjun vielä kertaalleen ylös, koska tiedän, että teillä kanssalukijoilla on kymmeniä hyviksi todettuja vinyylisettejä, mistä te nyt pihtaatte tietoa..

Eli rohkeasti vaan kaikki Michell, Transrotor, ClearAudio, Norma Hylee Techm, Pro-ject, Nottingham, Roksan, Rega, vpi ja jne.. omistajat kommentteja, että millä varsilla, rasioilla ja RIIA korjaimilla homma on toiminut. Ja rohkeasti myös sellaisista seteistä kommentteja jotka jää kokonaishinnassa siihen hintahaitarin alapäähän. En usko ollenkaan, että siirryttäessä 5.000 setistä 10.000 settiin ero olisi enää hetikään sitä luokkaa kun siirtyminen 400 € euron vehkeistä tuonne 5K€ hujakoille, joten ei tarvitse nyt olla kotona mikään öljynporauslautta että uskaltaa tähän ketjuun kommenttia laittaa.

Ja vähintäänkin yhtä tärkeä olisi saada myös sellaisia kommentteja jos joku varsi ei ole jossain pyörittimessä toiminut ensinkään. Tai joku rasia jossain tietyssä varressa tappaa koko musiikin. Osaisi tällaisia yhdistelmiä sitten välttää kun näitä joutuu enempi, tai vähempi kumminkin kuuntelematta ostaa osina pitkin maailmaa.

Jyri
 
Minua kiinnostaisi tietää että onko kenelläkään kokemusta Transrotorin soittimista. Olen vähän miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että ostaisin täältä Saksasta levarin korvaamaan kotona odottavan Thorens TD 160:n. Ja tuo Transrotor on yksi sellainen merkki, jota on hyvin saatavilla ja kuunneltavissa täällä.

Hauskempaa olisi tietysti löytää jostain vanha TD 124...
 
Oracle SME:n varrella natsaa aina. Mitä kalliimpi varsi sitä laadukkaampi, mutta minulla olevalla SME M2-9 varrellakin pärjää hyvin. Riaana Benz Lukaschek TP1, jonka koen neutraaliksi, eli sitä tulee ulos mitä sinne syötät. Rasiana ollu Dynavector DV 20xL, Benz Ruby3 ja Lyra Dorian. Noista Lyra on suosikkini, rytmillisyyden ja tietynlaisen oikeellisuuden vuoksi. Joku saattaisi väittää Lyran olevan musikaalinenkin. Etupää on todella merkityksellinen lopputuloksen kannalta, muttei loppupäätäkään voi väheksyä.


T.JH
 
markus sanoi:
Minua kiinnostaisi tietää että onko kenelläkään kokemusta Transrotorin soittimista. Olen vähän miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että ostaisin täältä Saksasta levarin korvaamaan kotona odottavan Thorens TD 160:n. Ja tuo Transrotor on yksi sellainen merkki, jota on hyvin saatavilla ja kuunneltavissa täällä.

Hauskempaa olisi tietysti löytää jostain vanha TD 124...

Minä olen samoja pyörittimiä kans miettinyt ja selaillut.

http://www.phonophono.de/YTransrotor4.php3?Kennung=

Eiköhän tuotakin pyöritintä täällä kansalta löydy kun vain voittaisivat ujoutensa ja kertoisivat vähän kommentteja noista ostoksistaan.

Jyri
 
jhyv sanoi:
Oracle SME:n varrella natsaa aina. Mitä kalliimpi varsi sitä laadukkaampi, mutta minulla olevalla SME M2-9 varrellakin pärjää hyvin. Riaana Benz Lukaschek TP1, jonka koen neutraaliksi, eli sitä tulee ulos mitä sinne syötät. Rasiana ollu Dynavector DV 20xL, Benz Ruby3 ja Lyra Dorian. Noista Lyra on suosikkini, rytmillisyyden ja tietynlaisen oikeellisuuden vuoksi. Joku saattaisi väittää Lyran olevan musikaalinenkin. Etupää on todella merkityksellinen lopputuloksen kannalta, muttei loppupäätäkään voi väheksyä.


T.JH

Kukas tuota Oraclea suomessa edustaa, vai tartteeko mennä vain nettinäyteikkunasta tuohon vehkeeseen tutustumaan.

Jyri
 
Jyri sanoi:
Kukas tuota Oraclea suomessa edustaa, vai tartteeko mennä vain nettinäyteikkunasta tuohon vehkeeseen tutustumaan.

Jyri

Santtu Engineering. Santtu on mukavimpia ihmisiä mitä bisneksestä löytyy. Kävelevä levysoitin tietokirja.
 
Transuja ei varmaan kovin pal Suomessa liiku, joitakin kyllä varmaan on. Hyvä pyöritin varmasti on, ja jos ei natsaa, arvatenkin täällä ostajia sille löytyisi.


T.JH
 
Back
Ylös