D
Deleted member 7852
Hyvin sopii tähän numeroon artikkeli Eu:n direktiivistä , joka käytännössä terminoi putkiharrastamisen Euroopassa. Kuka siellä päättää?
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Matti Lehtinen sanoi:Onkos sulla Ossi jotain hampaankolossa Kiina-hifiä kohtaan?
Kutvonen sanoi:Posiitivista Hifin vikassa oli, että löyty uus testivoittaja Atoll. Kuka ois arvannu, että Arcam ja MF jää pölypilveen![]()
Tämä ei ole niin omaa alaa, mutta uskoisin että viime kädessä maahantuoja vastaa ulkomailta tuoduista komponenteista/laitteista. Komponenttien pitää siis omata RoHS-luokitus tai laitteen pitää olla RoHS-testattu, jolloin sen maahantuonti/myyminen on laillista puuhaa. En usko etä tarkemmin on tiedossa miten kuluttajaelektroniikan kanssa nuo vastuut ja käytännöt jne menee, mutta varmasti tästä joitain ongelmia tulee. Jo teollisuuden puolella nuo säädökset ja käytännöt on aika sotkussa eikä edes asiantuntijat osaa aina sanoa miten pitää minkäkinlaisen tuotteen kanssa toimia riippuen siitä onko valmistaja, valmistuttaja, maahantuoja vaiko peräti marsilainen.
No nyt se sitten selvisi.RoHS on hyppinyt aika ajoin silmille ja olen ihmetellyt että mikä ihme se tämä on.Viimeisimpänä Seassin sivuilla kun ihmettelin News:ssä tätä:Eli käytännössä kun direktiivi tulee voimaan niin vanhoja ei-direktiivit täyttäviä laitteita ei saa enää myydä uusia. Sen sijaan vanhojen huolto/korjaus on sallittua sekä käytetyn kauppa kuten ennenkin. Valmistajilla on mahdollisuus anoa poikkeuslupia direktiivin suhteen esim. jos tarvittava komponenttia ei ole saatavana lyijyttömänä (tai boori tai muu direktiivissä säädetty haitta-aine). Itse valmistusprosessi tulee kuitenkin kaikille uusille tuotteille olla direktiivin mukainen.
04.05.06
All products manufactured at SEAS Fabrikker AS of Moss, Norway after 1st.
April 2006, complies with EU's Restrictions on Hazardous Substances (RoHS)
directive