Verkkovirtasuotimet ja virtajohdot

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
9 052
Kaupunki
Lahti
Millaisen vaikutuksen verkkovirtasuotimen omistajat ovat havainneet äänentoistossa? Mistä suotimista ja virtajohdoista on hyviä kokemuksia? Onko esim. Shunyata:lle varteenotettavia vaihtoehtoja? Olen tästä alueesta hieman ulkona, mutta epäilemättä ainakin täällä maaseudulla verkkovirran laatu vaihtelee paljon.

Jos verrataan esim. Accuphase PS-510:aa ja Shunyata Hydra Model 8:aa, mitkä ovat käytännön erot ja kumpaa suosittelette?

P.S. Tiedän että asiasta on keskusteltu ennenkin, mutta jotenkin nuo ketjut eivät antaneet vastausta...
 
Osta Milesdavis siihen settiisi Ps Audion Ps 1000 tai joku muu sen uusimmista sarjoista.
Koet yllätyksen powerin vaikutuksesta.

Noi filsat ei toimi, ei edes Shunyata.

Jos, niin toinen vaihtoehtohan on Accuphasen oma poweri.
 
Milesdavis, kokeile ihmeessä se Music Linen PowerIgel, ei kallis, mutta ainakin minun setissäni äärimmäisen toimiva. Puhdistaa musiikin tappamatta sitä.
 
Ketjun aloittaja kysyi kait omakohtaisia kokemuksia.
Erot Accuphase 510 ja Shunyatan välillä on kait , että 510 on virraltaan rajoitettu 510VA:n tasolle( muuntaja). Kurkkaa Accuphasen sivuille. Hydra 8 on suora kytkentä . Omat kokemukset on vain Hydra 2 ja Hydra 8. Nyt on 8 kiinni ja sen perässä Audionetin isot monopäätteet, CD ja muut oheislaitteet enkä ole havainnut mitään ongelmia. Siinä on myös aika vankka suojaus jännitepiikeille.
Kokeile ihmeessä!
 
Nimen omaan omakohtaisia, kaverin kaverin kertomukset eivät kiinnosta. Shunyata on arvostelujen perusteella sekä Hifiharrastajien kokemusten perusteella pätevä laite. Samoin BlackNoise on saanut hyvät arvostelut mm. Kari Nevalaiselta. Samoin täällä sitä on kehuttu. Eiköhän se tässä piirissä valinnan pohja ole :) PS Audio on myös mielenkiintoinen, mutta en tilaa ulkomailta.
 
moi
miles davis riippuu sun vahvistimesta kannattaako tommonen suodin tai powerin käyttö.mä laitoin laitoin krellin toisen monopäätteen yhteen suotimeen mikä toimii hyvin semmosten laitteiden kanssa missä kohtuullisen kokoiset verkkomuuntajat.
laitoin vain toisen päätteen kiinni puolentunnin kuluttua kuului räsähdys kaikki vehkeet pimeni.laite oli ,niin kuuma ettei kättä pystynyt pitää päällä.ohjeiden mukaan sen ois pitänyt toimia 100w päätteen kanssa.
a luokka vahvistin käyttää virtaa koko ajan täysillä 2,5kw muuntaja per vahvistin
yhteensä 5kw.mulla on toisena transpan power isolator referensse siinä en viitsinyt edes kokeilla krellejä kukaan ei ole varmaan sanonut kestääkö se tommosia virtoja. kaikkien muiden laitteiden kanssa ne toimii hienosti.
 
Mulla on suodin Monster HTS 5100, siinä oli kiinni Krellin FBP200-pääte ja kaikki muutkin pelit. Krelli vaihtui Audionetin isoimpiin monopäätteisiin, eikä edelleenkään mitään ongelmia virran suhteen. Vaikutuksesta ääneen en pysty sanomaan mitään, ei se ainakaan huonontunut. Suotimen hankin lähinnä laitteiden suojaksi ukkosta ja virtapiikkejä vastaan. Monster taas valikoitui merkiksi koska siihen pystyy kytkemään järeämpääkin tavaraa ja sitä suositteli vakavasti alaa harrastava.
 
Mielestäni suotimien kanssa pitää olla erittäin tarkka. Usein äänelliset erot ovat todella suuria, mutta todellinen hyöty voi olla silti pieni tai jopa jotkut asiat saattavat huonontua.
Äänilähde yleensä hyötyy suotimesta ja paremmasta virtakaapelista, mutta vahvistimissa dynamiikka tai bassotoisto voi kärsiä niitä käytettäessä. Varsinkin päätevahvistimet ja putkilaitteet ovat nirsoja niille.
Yleisesti äänen taustan hiljentyminen tai musteneminen, ja tietty selkeys tai tarkkuus lisääntyy suotimilla ja virtakaapeleilla lähes kaikissa laitteissa, joka saattaa hämärtää pahemman kerran juuri dynamiikan tai basson menettämisen tajua, mikäli sitä esiintyy. Ongelmaksi muodostuu myös se että jokaisella virtakaapelilla ja suotimella on oma muutos laitteen/laitteiston ääneen, mikä osaltaan monimutkaistaa koko systeemiä. Eli virtakaapelit ja suodin ovat kaikki uusia yksittäisiä tekijöitä jotka muuttavat äänen lopputulosta.

Itselläni on ollut Shunyatan Hydra 2:ia ja Hydra 8. Shunyatan virtakaapelit ovat kokonaisuutena myös erittäin tuttuja, kuten myös muutamat muut virtakaapelit.
Nykyisin käytössäni ei ole suodinta, vaan Power Igel virranjakaja. (Lisäksi sähkö laitteille tulee oman sulakkeen kautta.)

Shunyatan Hydra 2:sta en itse ainakaan suosittele. Sillä sen todellinen hyöty on varsin minimaalinen. Hydra 2:n nostaa hivenen basson tasoa ja tekee siitä hivenen "muhkumman", mikä ei varsinaisesti ole mikään etu. Basson muhkeus hivenen kyllä tasottuu, jos digitaalisille laitteille ja analogisille laitteille on oma suodin.
Suurimmat äänelliset erot tuossa kakkosessa ilmenee siitä mitä kaapelia käytetään seinästä suotimelle.
Shunyatan Hydra 8 on jo aivan toista luokkaa, mutta sen hyöty ei ole kuitenkaan aina olemassa, kuten tuossa aluksi varoittelin. Äänen muutos on kuitenkin vahva.
Hydra 8 pureutuu koko ääneen ja tekee siitä jotenkin menevämmän, samoin basso kiinteytyy aika tavalla.
Silloin kun kasi toimii ja on "oikeassa" laitteistossa, se on kyllä erinomainen tuote.
Syytä on myös muistuttaa siitä että ainakin Shunyatan suotimille seinästä tuleva kaapeli on yhtä tärkeä, kuin laitteille menevät kaapelit.

Power Igel ei ole suodin vaan virranjakaja. Kyseisestä purkista lähtee tietty määrä kiinteitä virtakaapeleita(mallista riippuen) jotka isketään laitteisiin kiinni. Myös seinään tuleva virtakaapeli on kiinteä. Eli kaikki virtakaapelit ovat kiinni tuossa purkissa, eikä ne ole irrotettavia.
Vaihe menee näin automaattisesti samoinpäin jokaiselle laitteelle, eli käytettävät laitteet pitää olla siltä kantilta katsottuna samoin valmistettu, jotta Power Igelistä on hyötyä.

Äänellisesti olin aluksi vakuuttunut siitä, että Power Igel nostaa laitteiden musikaalisuutta, tehden äänestä myös puhtaamman, tarkemman, basso rikkaamman ja dynaamisemman.
Nyt myöhemmin, kun olen kokeillut laitteistoani hieman erilaisilla kokoonpanoilla, olen vakuuttunut siitä, että Power Igel on kuitenkin tuote joka ei tee varsinaisesti mitään lisää ääneen. Ääni on enemmänkin sen kaltainen kuin vakiopiuhallakin, mutta laitteiston oma äänellinen luonne paljastuu ikäänkuin puhtaampana ja rikkaampana. Tällöin laitteiden omat arvot ja laatu äänessä ikäänkuin korostuu. Kyse on siis tuotteesta, joka on ikäänkuin "kuulumaton", mutta joka nostaa laitteiden omaa äänenpainoa paremmin esille.
Ainakin oman kokeman perusteella Power Igel on tuote joka edustaa jotain oikeasti hyvää ja yksinkertaista. :)
 
Hyviä ja perusteltuja pointteja. Moninaiset netissä tehdyt testit menevät yksiin moukkusen mielipiteiden kanssa. Kokonaisuutena voi sanoa, että suotimet useimmiten rauhoittavat ääntä ja 'tummentavat' taustaa. Dynamiikan ongelmat ovat tulleet monin paikoin esiin. Ainoastaan kokeilemalla omassa laitteistossa voi päästä selvyyteen niiden hyödyistä ja haitoista. Edullisiin setteihin ne tuskin ovat ensimmäinen ja välttämättöminen hankinta.
 
Minkälainen tuo Power Igel on? Kenen valmistama? Ei oiken googlellakaan löytynyt.
Tai kuka niitä myy?
 
Powerigel on hyvä ainakin Naimin setissä. Itselläni oli aiemmin se, ja suosittelen vastaavaa tarvitseville.
Eipä tarvinnut ainakaan arpoa napaisuutta!

Se toi mustan mustemmaksi ja muutenkin, se vain tuo lisää.

1-pistemaadoitus on tärkeää. Nykylaitteistossani teen sen yksinkertaisesti Ensemblen rimalla ja hyvillä kaapeleilla.
Eli Ensemblen Mega/powerflux ja Neotechit sitten kriittisimmissä paikoissa.
 
Power Igel on Saksalainen valmiste, jota käytetään pääosin Naim laitteistoissa. Syy taitaa olla siinä, että elektroniikka on tällöin yhteneväinen ja niiden virtapuoli on hoidettu aina samalla tavoin. Power Igelin toimivuus on näin taattu.
Itselläni ei ole yhtään N-merkkistä laitetta ja silti voin sanoa että toimii aivan uskomattomalla tavalla.
 
www.essentialsound.com

Kyseisen jenkkivalmistajan reference power distributor ja reference virtaletkut vaikuttaisivat melko kiinnostavilta. Hieman hintavia ovat, mutta onneksi eurolla saa lähemmäs 1,5 dollaria. Halu on kova päästä testaamaan, tiedä vaikka jossain vaiheessa tulisi tilattua.

Muutamaa perussuodinta olen testannut melko ristiriitaisin tuloksin. Ainakaan vahvistimeni ei juuri filtteröinnistä tunnu pitävän. CD-soittimen yhteydessä muutos on ollut hienovaraisempaa, mutta kuitenkin suurimmaksi osaksi positiivista.
 
Blacknoisen filtterit tuli hankittua ilman kuuntelua ja sama tilanne jatkuu vielä jonkin aikaa johtuen suomalaisten hifiliikkeiden kyvyttömyydestä toimittaa sovittuja laitteita sovitussa ajassa. Joka tapauksessa Ratilainen osoitti suoraselkäisyyttä toimittaessaan maksukykyiselle asiakkaalleen em. filtterit sairaudestaan huolimatta paljon ennen muita toimittajia. Vaikka tilasin ne viimeisenä. Siistit laitteet ovat ja pienestä koostaan huolimatta kauniisti viimeistellyt ja raskaan oloiset. En jaksa virittää niitä nykyiseen laitteistooni, koska uusi on (toivottavasti) pian kasassa.

Odotan toki hyvää soundia myös. Aika kovaa tekstiä noista on jo tullut Suomen kokeneimmilta toimittajilta.
 
Back
Ylös