Mielestäni suotimien kanssa pitää olla erittäin tarkka. Usein äänelliset erot ovat todella suuria, mutta todellinen hyöty voi olla silti pieni tai jopa jotkut asiat saattavat huonontua.
Äänilähde yleensä hyötyy suotimesta ja paremmasta virtakaapelista, mutta vahvistimissa dynamiikka tai bassotoisto voi kärsiä niitä käytettäessä. Varsinkin päätevahvistimet ja putkilaitteet ovat nirsoja niille.
Yleisesti äänen taustan hiljentyminen tai musteneminen, ja tietty selkeys tai tarkkuus lisääntyy suotimilla ja virtakaapeleilla lähes kaikissa laitteissa, joka saattaa hämärtää pahemman kerran juuri dynamiikan tai basson menettämisen tajua, mikäli sitä esiintyy. Ongelmaksi muodostuu myös se että jokaisella virtakaapelilla ja suotimella on oma muutos laitteen/laitteiston ääneen, mikä osaltaan monimutkaistaa koko systeemiä. Eli virtakaapelit ja suodin ovat kaikki uusia yksittäisiä tekijöitä jotka muuttavat äänen lopputulosta.
Itselläni on ollut Shunyatan Hydra 2:ia ja Hydra 8. Shunyatan virtakaapelit ovat kokonaisuutena myös erittäin tuttuja, kuten myös muutamat muut virtakaapelit.
Nykyisin käytössäni ei ole suodinta, vaan Power Igel virranjakaja. (Lisäksi sähkö laitteille tulee oman sulakkeen kautta.)
Shunyatan Hydra 2:sta en itse ainakaan suosittele. Sillä sen todellinen hyöty on varsin minimaalinen. Hydra 2:n nostaa hivenen basson tasoa ja tekee siitä hivenen "muhkumman", mikä ei varsinaisesti ole mikään etu. Basson muhkeus hivenen kyllä tasottuu, jos digitaalisille laitteille ja analogisille laitteille on oma suodin.
Suurimmat äänelliset erot tuossa kakkosessa ilmenee siitä mitä kaapelia käytetään seinästä suotimelle.
Shunyatan Hydra 8 on jo aivan toista luokkaa, mutta sen hyöty ei ole kuitenkaan aina olemassa, kuten tuossa aluksi varoittelin. Äänen muutos on kuitenkin vahva.
Hydra 8 pureutuu koko ääneen ja tekee siitä jotenkin menevämmän, samoin basso kiinteytyy aika tavalla.
Silloin kun kasi toimii ja on "oikeassa" laitteistossa, se on kyllä erinomainen tuote.
Syytä on myös muistuttaa siitä että ainakin Shunyatan suotimille seinästä tuleva kaapeli on yhtä tärkeä, kuin laitteille menevät kaapelit.
Power Igel ei ole suodin vaan virranjakaja. Kyseisestä purkista lähtee tietty määrä kiinteitä virtakaapeleita(mallista riippuen) jotka isketään laitteisiin kiinni. Myös seinään tuleva virtakaapeli on kiinteä. Eli kaikki virtakaapelit ovat kiinni tuossa purkissa, eikä ne ole irrotettavia.
Vaihe menee näin automaattisesti samoinpäin jokaiselle laitteelle, eli käytettävät laitteet pitää olla siltä kantilta katsottuna samoin valmistettu, jotta Power Igelistä on hyötyä.
Äänellisesti olin aluksi vakuuttunut siitä, että Power Igel nostaa laitteiden musikaalisuutta, tehden äänestä myös puhtaamman, tarkemman, basso rikkaamman ja dynaamisemman.
Nyt myöhemmin, kun olen kokeillut laitteistoani hieman erilaisilla kokoonpanoilla, olen vakuuttunut siitä, että Power Igel on kuitenkin tuote joka ei tee varsinaisesti mitään lisää ääneen. Ääni on enemmänkin sen kaltainen kuin vakiopiuhallakin, mutta laitteiston oma äänellinen luonne paljastuu ikäänkuin puhtaampana ja rikkaampana. Tällöin laitteiden omat arvot ja laatu äänessä ikäänkuin korostuu. Kyse on siis tuotteesta, joka on ikäänkuin "kuulumaton", mutta joka nostaa laitteiden omaa äänenpainoa paremmin esille.
Ainakin oman kokeman perusteella Power Igel on tuote joka edustaa jotain oikeasti hyvää ja yksinkertaista.