Velodyne ja trigger-jännite?

eesau

Käyttäjä
Liittynyt
26.11.2007
Viestejä
60
Kaupunki
Espoo
Minulla on Velodyne DD-15 subbari. Laite pitää käynnistää ja sammuttaa joka kerta kaukosäätimestä, kun sitä alkaa käyttää, ellei halua pitää subbaria koko ajan päällä.

DD:ssä on kuitenkin 12 voltin trigger-jänniteliitäntä.

Tarkoittaako tämä sitä, että jos av-vahvistimessa olisi trigger-ulostulo, niin kytkemällä siitä johdon DD:n ko. inputtiin käynnistyisi DD aina, kun käynnistää av-vahvistimen ja sammuisiko DD vastaavasti aina, kun sammuttaa av-vahvistimen?

Jos näin on, subin käyttö helpottuisi huomattavasti, kun sitä ei enää tarvitsisi kytekä päälle erikseen av- vahvistimen lisäksi.

Valitettavasti av-vahvistimessani Yamaha rxv-1000 ei ole trigger-outputia. Voiko siihen jotenkin tehdä tuollaisen?

Tiedän kyllä, että ostamalla uuden mahdollisimman hyvän av-vahvistimen saisi tuon trigger-lähdön.
 
DD-15:ssä on myös automaattinen virrankytkentä kun se havaitsee signaalin ja sammutus, kun se on ollut käyttämättä jonkin aikaa. Tämän saa päälle asetuksista.
 
Kyseessä ei ole aiemmin täällä tai muulla palstalla esiintuomani ongelma.

Jos viitsii lukea tarkasti viestini, kysyn nyt trigger-jännitteestä.

Tuo subin äänentoiston heräämiskynnysasia on ihan eri juttu. Siinä esiintynyt ongelma ratkesi sillä, kun DD:n maahantuoja/huolto vaihtoivat takuuna DD:n vahvistinyksikön.
 
Manuaalin perusteella Velo haluaa herätäkseen 12V jännitteen, oletettavasti DC:tä? Yksinkertaisimmin tuollaisen trigger-jännitteen voi luoda hankkimalla sopivan verkkolaitteen ('taskulaskimen muuntaja' tai vastaava) ja kytkemällä sen AV-viritinvahvistimen switched-tyyppiseen virta-antoon (230V AC out) joka löytynee myös käyttämästäsi Yamahasta (tarkista asia laitteen takapaneelista).
 
rajani sanoi:
Ikävää että olet yli vuoden paininut melkein saman ongelman kanssa, mutta alkoi vain vähän huvittamaan monta aloitettua ketjua lähes samasta aiheesta.

Samaa mieltä. Mä olen ollut tyytyväinen tuohon värkkiin ja varsinkin kakeen. Entiset subit piti käynnistää ja sammuttaa laitteen takaa koukimalla. Mutta liikunta on spottarille vain hyväksi ;)
 
Kiitos vastauksista. Kokeilen tuollaista Yamahan 230v:n antoon.
 
eesau sanoi:
Kiitos vastauksista. Kokeilen tuollaista Yamahan 230v:n antoon.

Muista varmistaa liittimen tyyppi (ja mahdollisen tasasähkön tapauksessa napaisuus) siellä Velon päässä ennenkuin teet mitään hankintoja tai kytkentöjä. Ettei tule jälkisanomista.
 
Varoitus oli hyväksi. Katselin Velodynen kansainvälisiltä sivuilta tuota trigger- asia, enkä ole ihan vakuuttunut että se toimisi minulla. En tiedä sitäkään, kuinka tuo 12 voltin jännite tulisi kytkeä DD-15:ta RS-232-liittimeen. DD: ohjeissa ei asiaa kerrota selvästi.
 
Saimme Velodynen toimimaan halutusti kytkemällä Yamahan av-vahvistimesta 12 V trigger- jännitteen Velodynen RS-232-OUT liittimen pinneihin 7 ja 9, kuten Velodynen asiantuntija neuvoi kysyttyäni asiaa suoraan Velolta.

Nyt sekä Yamaha että Velo käynnistyvät Yamahan kaukosäätimen POWER-napista ja sammuvat STANDBY-napista.
 
Back
Ylös