Vastikkeita hyville välijohdoille

R Virtanen

Käyttäjä
Liittynyt
18.5.2007
Viestejä
1 031
Kaupunki
Hyvinkää
Haen äänellisesti vastaavia vaihtoehtoisia, mutta hinnaltaan mielellään kilpailukykyisempiäkin ratkaisuja testaamilleni laadukkaille välijohdoille Nordostin Frey, Heimdall ja Transpan Super. Käytetytkin kiinnostavat, niistä voi lähettää yv:tä.
Olen myös kovin kiinnostunut TaraLabsin uudesta ulkoisestikin hyvänoloisesta RSC Vectorista. Mistäpä sitä voisi hankkia, myykö kukaan Taraa suomessa. [img=http://img98.imageshack.us/img98/5911/tararcsvector.th.jpg]

Minusta on alkanut vaikuttaa, että suomesta saat lähinnä vain Analysista,
Transpoja tai Nordosteja. Suomen kaapeli tarjonta on kapeaa merkeiltään ja hinnat ovat korkeat. Kilpailua puuttuu ns kapeilla markkinoilla. Eli otan kiinostuneena vastaa tietoja muista suomessa tarjolla olevista tuotteista.

Englannissa on vuosina 2003- 2005 Best Buy:na palkittu Merlin Cables, siitä malli Chopin kiinnostaisi. Onko merkkiä näkynyt suomessa tai ehkä joku tilannut saarivaltakunnasta ja omin korvin kokeillut.

Entäpä toinen ainakin Keski-Euroopassa liikkuva johdin Magnan Silver Bronze. Onko kenelläkään siitä omakohtaista paneutunutta kuuntelu havaintoa. Yksi sellainen piuha näkyisi olevan härmlandiassakin kaupan.
 
Olet harvinaisen oikeassa tuosta Suomen kaapelitarjonnasta.

Yrittäessäni vaihtaa ajatuksia dealereiden kanssa, tuntuu ettei asia oikein mene perille.
Ihan ,kuin niiden otsassa lukisi Transpa tai Nordost.

Noista mainitsemistasi ei ole tietoa.

Katso http://www.audio-markt.de/. Klikkaa " zum audio-markt "
Siellä on jos jonkinlaista touvia tarjolla. Löytyy sekä Demoa, uutta, että käytettyä.
Kutsuisin tarjontaa sanalla "laaja".
 
R Virtanen sanoi:
myykö kukaan Taraa suomessa.

Helsinki Sound And Cinema taitaa olla maahantuoja ja jälleenmyyjiä on useita.
 
Kimber Cable voisi olla yksi, jolta löytyy monenhintaista johtoa. Nordostilta kannattaa kokeilla myös Red Dawn, joka ei ole kovin pahan hintainen (n. 300e). Hifihuoneelta löytyy molempia.
 
http://www.gspaudio.co.uk/

Graham Sleen sivuilta voi melko kohtuulliseen hintaan tilata haluamillaan pituuksilla johtoja.
Tarjolla on pyynnöstä myös hopeajohtoa.

Paikallista Graham Sleen myyjää ei ko. tuotteet kiinnostaneet, antoivat kokeiltavaksi
jotkut "takuu musikaaliset"-johdot. Toinen näistä johdoista kuitenkin oli toimimaton joten
en sittemmin ole ko kauppaa vaivannut josko olisi jo tullut valikoimiin. Tuskin.
 
Linn Silver Interconnect on selkeä ja napakkasointinen, ehkä hiukan kirkaskin joissakin seteissä, kuitenkin paljastaa armottaa lähteen hyvyyden/huonouden, eli ei ahdista sointia. Myös Chordin piuhoja lähtisin kokeilemaan jos vaihtoehtoja etsii, löytyy monen hintaisia..
 
Glim-audion välijohdot ovat kilpailukykyisiä hinnaltaan ja hyvin tehtyjä. Silloin vielä kun testailin johtoja, valitsin Glimin (60€) muutamasta kalliimmasta vaihtoehdosta. Ei kuitenkaan ehkä parhaimmillaan kirkkaamman puoleisessa setissä, sillä klangia löytyy ei turhia sievistele.
 
Moi,mulla on noi Magnan silver bronze kaapelit ja saman firman Referencet kajareille,SBvälipiuhat syrjäytti laakista Zu Varilit.Erittäin hyvin sopii yhteen (joskus jopa kahteen)Nufoce vahvin kanssa.Napakka ja puhtaan oloinen riipimätön soundi päälimmäisenä kokoajan että piru kun kuulostaa luonnoliselta.Eli osta heti ne pois sieltä Tampereelta,et kadu.
T:Skutsari
 
Sen verran topicista poiketen:
Pitäisi ostaa Graham Sleen matkavahvari Ipodiin, mutta ei oikein anna luonto periksi mennä ko myymälään
arvosteltavaksi, kuinka taas ei ymmärrä äänentoistosta mitään.
Täytyy tilata tuo Englannista; sieltähän niitä saa ilman sarvia ja hampaita!
 
Ostin RSC Vectorit viime kesänä ja hyväthän ne on. Maksoi 390€. Mutta, tilasin Saksasta Kabel-Kuschilta Stereoplayn DIY-jutussa käyttämää kaapelia, 6€/m. En huomaa äänessä mitään eroa, eli eipä juuri kannata rahojaan laittaa kalliisiin kaapeleihin!
 
Archie52 sanoi:
Sen verran topicista poiketen:
Pitäisi ostaa Graham Sleen matkavahvari Ipodiin, mutta ei oikein anna luonto periksi mennä ko myymälään
arvosteltavaksi, kuinka taas ei ymmärrä äänentoistosta mitään.

Tilaa sähköpostilla ko. liikkeestä jos haluat. Saat tuotteen ilman henk. koht. kontaktia naamatusten :D
[/off topic]

TK Cable on toiminut omassa setissäni hyvin, muttei tietysti voi suositella ilman kokeilua.
 
Kiitosta hyvistä nopsista vinkeistä. Tulikin uutta miettimistä ja kokeiltavaa reilusti.
Esim alkoi puhutella toi MLSummitin kommentti Vector/StereoPlayn DIY.
Osaan vain niin hiton heikot taidot tilailla tavaroita ruotsia kauempaan, sinne kun käy suoraan Nordea pankin maksuyhteys. Lähinnä vain vesikielellä saatan tutkailla Archie52 mainitsemaa sinällään loistavaa markkina paikkaa "audio-mark de". Olisi hienoa vaikka jos Harrastajat järjestäisi jonkin sopivan infon teeman tiimoilta

Kiitosta Tawelle kun hän osasi kertoa Taran maahantuojan, jonka nimi on itselleni tyystin outo "Helsinki Sound And Cinema" - ei vaikuta hifikaupalta. Sieltäpä vain hinnastosta löytyy Vectorin ykköset 399,- ja kakkoset 229,- 0,6 metrisenä.
Juu noita Chordeja tosiaan saa Porista, on itselleni outo merkki, mutta taitaa olla englannissa suitsutettuja hyvinkin. Kokeilen ja myös välittömästi noita Magnan piuhoja kuin noin kehuttiin (skutsari)

Kerron sitten later, mitä mieltä olin eri johdoista ja mihin päädyin. Ennen juhannusta uskon asian jo ratkenneen. ;)
 
R Virtanen sanoi:
Osaan vain niin hiton heikot taidot tilailla tavaroita ruotsia kauempaan, sinne kun käy suoraan Nordea pankin maksuyhteys.

Koko EU:n alueelle on nykyään yhtä helppo maksaa, kuin kotimaahan tai Ruotsiin. Ihan samalla tavalla laitat vaan verkkopankissa siihen perinteiseen "vastaanottajantilinumero" kohtaan numerot (siis ihan siinä kotimaanmaksu tilassa. Ei tarvi maksaa minään ulkomaan maksuna). Pyydät vaan että vastaanottaja laittaa tilinumeronsa SWIFT koodi muodossa (kuten kaikki nykyään on). Se verkkopankki kyl sitte herjaa jos ei onnistu annetuilla tiedoilla. Jos ekalla kerralla jännittää niin soita Nordeaan ku oot maksamassa koneella ja pyydä ulkomaan maksuista tietävää langan päähän ja teette sen pika pikaa kädestä pitäen. Onnistuu!
 
R Virtanen sanoi:
Kiitosta Tawelle kun hän osasi kertoa Taran maahantuojan, jonka nimi on itselleni tyystin outo "Helsinki Sound And Cinema" - ei vaikuta hifikaupalta.

Helsinki sound and cinema on vanha tekijä, joka on ollut vuosia uudenmaankadulla. En tiedä yksityiskohtia, mutta se on jatkumoa perinteikkäälle Hifi-klubbenille.

Helsinki S&C:llä on aika pitkälle samoja tuotemerkkejä kuin oli Hifi-klubbenilla 80-90-luvulla.
B&W, Classe, Marantz, Tara-labs ja Rotel. Vanhasta edustuksesta puuttuu vain NAD. (näiden lisäksi näyttää olevan toki muitakin).

Lisäksi heillä on kauppiasalue foorumeilla.
https://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?board=56.0

Heidän nettisivujen hinnasto on aina ollut aika kehno. Mutta kannattaa soittaa/mailata, sillä varastossa on varmaankin muitakin Taran kaapeleita.

Ps. Helsinki S&C:sta en ole koskaan mitään ostanut, mutta hyvää palvelua sieltä aina saa, ja lisäksi heillä on yhdet parhaimmista myynti/kuuntelu-tiloista. (Hifi-klubbenista tuli ostettua enemmänkin)
Taran edulliset mallit olivat 90-luvun alun Supria...niitä oli jokatoisella harrastajalla.
 
Tilaus Saksasta oli varsin helppoa, maksu IBAN BIC/SWIFT koodilla ja tavara tuli viikossa (kaapelin tyyppi RG 142 B/U). Lisäksi Ljudiasta Nutrikin liittimet vain 1.80€/kpl. Kaapelia ostin 12m, joten muutaman parin saan tehtyä.
 
Palaankin tähän välijohto teemaan nyt jo ennen Jussia, kuten ounastelinkin. Näkyypä muuten täällä palstoilla johdinteema yhä kovin puhuttavan. Helpointahan asia on itsekunkin ratkaista kiistoitta hyvin pienellä vaivalla testi kuuntelemalla erilaisia johtoja, eikä se edes maksa mitään. Testailin itse toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa soveliaita korvaavia rca välipiuhoja, koska vanha hyvä BM A1mk2 osoittautui pätkäksi laiteteline vaihdoksen yhteydessä.

Täysin subjektiivisessa testailuissani kävi niin, että valitsin välijohdokseni sitten jenkiläisen Magnan Silver Bronzen, kun sain sen vähän käytettynä. Muutenhan johto olisi ollut Transpan Superia tai NO:n Heimdallia kalliimpikin ja juuri niillehän hain vaihtoehtoja. Täällä palstoilla nimimerkki "skutsari" esittämät näkemykset kyseisen johtiminen kyvyistä saavatkin osaltani vahvistusta. Itse testailinjohtimia ilman mitään suurempia intohimoja mihinkään suuntaan, painottaen äänellistä kiinnostusta ja tietoisesti kustannustekijää eli hintaa.
En lähtenyt tilaileen mitään ulkomailta, koskapa koin sen turhan mutkalliseksi, asia hoitui muutenkin ja olen tyytyväinen saavutettuun tilaan. Musiikki soi ainakin yhtä kuuneltavasti kun ennenkin ja laitteet ovat saaneet uuden monin tavoin toimivamman puisen laitealustan entisen lasi/metalliputki pöydän tilalle.
Jos koko testin lukeminen kiinnostaa se löytyy osoitteesta http://aanenvoima.blogspot.com/
 
Kysyn vaikka tässä ketjussa, kirkkaanpuoleisen laitteen kanssa tuntui vanha kunnon Schulz välijohto pelittävän, kun on rauhallisempi ja säilytti keskialueen toiston pyöreyden.
Kysymys: jos haluaisi tuosta mennä vielä parempaan suuntaan siten että em. hyveet säilyvät niin mitä kaapeleita ehkä ehdottaisitte? Sanotaan että mielellään esim. alle 250 e.
 
Kokeile ainakin Crystal Cable Connet Piccoloa Hintakin on budjetissasi.
Miten luonnehtisit äänellisesti tuota? Onko enemmän rauhallisen vai kirkkaan/erottelevan puolella? Kun luin jotakin arviota niin tuntuivat painottavan jälkimmäistä? Tavoittelisin erottelun lisäksi sellaista synteettistä koherrenttia otetta.
 
Back
Ylös