Vanhojen viestien siirtäminen

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 143
Kaupunki
Vantaa
Alla on kuvattu hieman tarkemmin, mitä kaikkea vanhojen viestien siirtäminen tälle uudelle palstalle oikein vaatisi. Jos ymmärrät tekstin (alkuperäinen kirjoittaja Väre) luettuasi mistä on suunnilleen kyse ja olisit halukas tuossa työssä avittamaan, niin laita viestiä tähän ketjuun niin suunnitellaan siirtohommia tarkemmin.

_________________________________________________

Itse asiassa pientä tai miksei isoakin koodaustaitoa tarvittaisiin siihen että nuo vanhat keskustelut saataisiin tänne palstalle näkyville. Ongelmana on tällä hetkellä se että viestit ja käyttäjät ovat eri tiedostoissa, ja userid:n perusteella pitäisi jokaiselle keskustelijalle saada oikea nimi/nimimerkki näkyviin. Tämä on varmaan kohtuullisen helppo homma pienellä ohjelmoinnilla, mutta vaikein osuus olisi saada nuo keskustelut vielä näkyviin erillisiin keskusteluihin.

Jokaisella keskustelulla on oma id (numero) ja keskustelun aihe löytyy jokaisen viestin alusta. Tämäkin onnistuu edellä mainitun find/replacen kautta, mutta pitäisi saada vielä ohjelma joka lisää jokaisen keskusteluaiheen tietokantaan sql:llä, tulostaa aiheen id:n tietokannasta (on siis eri id kuin noissa tekstitiedostoissa) ja lisää sen tekstitiedostoon.

Tämän lisäksi noissa tekstitiedostoissa on turhaa tauhkaa, jotka pitäisi poistaa + tehdä sql-lause joka lisätä jokaisen keskustelun jokaisen viestiketjun alle. Nuo taulurakenteet ovat kannassa kohtuullisen yksinkertaiset, eli jokaisella viestiketjulla on oma taulu ja jokaisella viestillä samoin. Yhdellä viestiketjulla on aina yksi ID ja tämän avulla viestit saataisiin lisättyä oikeaan ketjuun.

Että semmoista, lisäksi pitäisi ottaa huomioon viestien aikaleimat, eli viestit pitäisi lisätä oikeassa järjestyksessä. Yksi viesti kaikkine oheistietoineen on aina yhdellä rivillä.
 
Minä voin kyllä tehdä tuon, kunhan tiedän millaiseen formaattiin vanhat löpinät pitää muuttaa. Jos saisin vaikka yhden ketjun dumpin kannasta malliesimerkiksi niin helpottaisi hommaa kummasti. Niin, heivasin omalta koneeltani jo vanhan saitin poijes, joten toivottavasti se vanha kanta on jollakin vielä tallessa ?)

- Jani Salonen
 
salojan sanoi:
Minä voin kyllä tehdä tuon, kunhan tiedän millaiseen formaattiin vanhat löpinät pitää muuttaa. Jos saisin vaikka yhden ketjun dumpin kannasta malliesimerkiksi niin helpottaisi hommaa kummasti. Niin, heivasin omalta koneeltani jo vanhan saitin poijes, joten toivottavasti se vanha kanta on jollakin vielä tallessa ?)

- Jani Salonen
Hei,

No käytännössä nuo pitäisi muuttaa sql-lauseiksi, eli kahdenlaiset lauseet tarvittaisiin:
1) viestiketjun otsikko
2) itse viestiketjun viestit

Jokaisella viestiketjulla on tosiaan oma rivi otsikkotaulussa, jossa on tietoja milloin se on luotu, ketjun otsikko yms. Lisäksi jokaisella viestillä on oma viestitaulu jossa yksi viesti on yhdellä rivillä. Viestiketjulla on numero, jota käytetään viestitaulussa vierasavaimena linkittämään oikea viesti oikeaan viestiketjuun. Nämä keskustelut pitäisi lisätä käänteisessä järjestyksessä, eli vanhimmasta uusimpaa, jotta se sitten näkyisi oikeassa järjestyksessä täällä foorumilla.

Tietokantana toimii mysql, ja mysqladmin on käytössä, joten nuo voi lisätä käsin tai sitten ihan suoraan komentoriviltä. Kaikkia vanhan foorumin tietojahan ei tarvitse tuonne saada, esim. viestin lähetysaikoja tai vastaavia, vaan tärkeintä olisi saada tiedot kaikkien luettaviksi.

Koska samoja nimimerkkejä ei ole enää käytössä tällä foorumilla niin kirjoittajan nimen voisi laittaa viestin alkuun ja kaikkien vanhojen juttujen kirjoittaja olisi sitten joku sitä varten tehty käyttäjä. Tuo viestiketjun ID (samoin kuin viestin ID) voisi olla joku järjettömän iso luku, jotta näiden käsin lisäys ei aiheuta ongelmia foorumin käytössä.

Tälläisia vaatimuksia ajattelin hommassa olevan, jäikö jotain ottamatta huomioon? Taulurakenteet voin kyllä toimittaa vaikka yksityisviestinä, mikäli homma ei vaikuta liian mahdottomalta :).
 
Ja minä voin heittää vanhat viestit & kirjoittajat (ne txt-tiedostot) palvelimelle, josta voit Jani ne imuuttaa omalle koneellesi. Mitä muuta vielä tarvitaan?
 
Tässä tuli nyt pieni mutka matkaan kotinetin tyssätessä, mutta palaan asiaan jahka saan taas kotona yhteydet pelittämään. Mutta ei kai ne vanhat viestit ole ihan päivän päälle.
 
Nou hätä, hyvin tämä keskustelu on liikkeelle lähtenyt ilman vanhoja viestejäkin.
 
Tässä ensi viikon aikana pääsisin vanhoja viestejä siirtelemään. Muutto taas viikon alussa edessä, taas kerran pikkukaupungista takaisin Helsinkiin, ei sieltä näköjään pois pääse vaikka kuinka yrittäisi... Onkos kenelläkään (vaakko?) vanhaa kantaa vielä tallessa, omalta koneeltani näytän hukanneeni. Lisäksi tarvitsisin outputin sql lauseesta 'describe nykyinenViestiTaulu' sekä mielellään yhden nykyiseen kantaan (vaikka tämän) tallennetun viestin dumpin (select jotain from nykyinenViestiTaulu into outfile 'kissa.txt' (tjsp.)). Tai helpommin jos palvelimelle on ssh-yhteys niin voin itse katsoa nykyistä kantaa ja konvertterin teko on helppoa.


- Jani Salonen
 
Hieno homma! Laittelen vanhat kannat palvelimelle ja laittelen sinulle ssh-tunnarit tulemaan eli palataan illemmalla asiaan...
 
Heippa, sain juuri homman hoidettua joka olikin arvioitua suuritöisempi. Yksi pikku epäkohta; jokaisen viestin kirjoittajaksi tuli 'vaakko', koska vanhasta käyttäjäkannasta ei mitenkään voinut tunnistaa viestin kirjoittajaa uutta kantaa vasten, mutta onneksi melkein kaikissa viesteissä on käytetty allekirjoitusta eli viestin kirjoittaja on edes jotenkin tunnistettavissa. Lisäksi vanhassa systeemissähän oli ne hienonhienot muotoilukomennot lihavoinnin jne. tekemiseen jotka tekemäni ultimatedeluxepro-konvertteri muunsi lennossa html-koodeiksi, näin siis viestien ulkoasu on sama kuin vanhalla palstalla. Olkaatten hyvät.
 
Vastauksien määrä viestiketjussa näköjään valehtelee yhdellä alaspäin.
 
Muille palstan käyttäjille tiedoksi, että vielä hieman säädetään vanhojen viestien osalta eli kenenkään (hallituksen jäseniä ja moderaattoreita lukuunottamatta) ei pitäisi vanhoja viestejä nähdä... Ilmoitellaan tänne miten asiat etenevät.
 
Missäköhän vaiheessa tämä menee?

Itseäni kiinnostaisi tuo DIY2005 raportti ja siihen mahdollisesti liittyvä keskustelu. Erityisesti tuossa tapahtumassa (ilmeisesti) esillä olleet Nevalaisen Karin laajakaistat.

EDIT: Ja lisäksi kiinnostaa myös ne muut laajakaistoista käydyt keskustelut.
 
Asia on edennyt, mutta ei vielä siihen pisteeseen, että kehtaisi käyttäjille laittaa niitä näkyviin :) Mutta etenee pikkuhiljaa eteenpäin...
 
Uskallatko esittää arviota, milloin niitä olisi saatavilla? Heitä edes jotain, jotta on mitä odottaa. :D
 
silmaauki sanoi:
Uskallatko esittää arviota, milloin niitä olisi saatavilla? Heitä edes jotain, jotta on mitä odottaa. :D

Aikataulua on kyllä erittäin paha arvioida, mutta jos minulle ei mitään apujoukkoja ilmaannu, niin asia menee kyllä todennäköisesti kevääseen/kesään. Yrittäjän aika on valitettavasti sen verran kortilla... Pyrin parhaani mukaan julkaisemaan uudet artikkelit, mutta sekin hieman takkuaa, joten vanhojen kimppuun en kovin nopeasti pääse.
 
Back
Ylös