Vanhat vahvistimet!

marko_j

Käyttäjä
Liittynyt
12.7.2009
Viestejä
148
On tuossa tullut kuunneltua niin uusia kuin vahoja vahvistimia ja pikku hiljaa tullut ajatus vanhojen pääteetteiden ikääntymisestä.Onko noissa vanhoissa päätteissä mitään mitä pitää huoltaa ajan mittaan?
sama koskee varmasti ihan mitä tahansa sähkölaitetta joka vahvistaa ääntä,onko esim kondensaattoreilla tietty ikä/tunnit milloin niistä on parhaat mehut pois.
Samasta asiasta on varmasti foorumilla keskusteltu aikaisemminkin,linkkiä kiitos jos on näin tapahtunut

T-Epätietoinen
 
Itselläni on tullut tarvetta uusia elkoja ja releitä 20+ vuotiaissa vahvistimissa. Mm virtalähteen elkojen uusimisen jälkeen soundi on ollut selvästi avoimempi ja dynaamisempi. Viisikymmenlukuisiin putkivahvistimiin olen joutunut uusimaan muitakin konkkia kuin elkoja. Vanhojen hiilikalvovastusten resitanssi kuulemmma saattaa ajautua nimellisarvoaan suuremmaksi. Puolijohteiden ikääntymisestä en ole kuullut eikä ole kokemuksia, mutta ole kyllä kiinnostunut jos jollakulla tästä tietoa on.
 
-80 luvun vehkeissä en ole havainnut vielä mitään ihmeempiä äänellisiä muutoksia tähän päivään asti..
Tosin voi olla että olenkin jo puukorva..
 
inconnelli sanoi:
Tosin voi olla että olenkin jo puukorva..

tuossa se pointti onkin.kun ei tiedä/muista miltä vanha vahvistin on kuullostanut uutena.jos olet kuunnellut samalla päätteellä vuosia niin ei sitä huomaa pikku eroja jotka vanhuus on siihen saanut aikaan.jos niitä ylipäätänsä tulee.siitähän koko keskustelussa on kysymys
t-jääskeläinen
 
potikat tuppaa rahiseen vanhemmissa integroiduissa. Muuntajat voi hurista.

Aika pitkälti noi pystyy koekuuntelemalla katsomaan. Monta kertaa vanhojakin vehkeitä saa huollettua tarvittaessa.
 
Back
Ylös