Vanhan Salora 6000:n korjaamiseen pystyvää tahoa?

mnieminen

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
62
Kaupunki
Tammela
Hei!
Eli vanhemmillani on kyseinen pakkaus. He kysyivät minulta että saiskos sen vielä korjattua. Eli kuka korjaa tälläisiä vanhempia laitteita. Olen ymmärtänyt että kyseessä oli aika kovan luokan laite siihen maailman aikaan kun tuo on hankittu.. Ja itse kyllä yhdyn väitteeseen. En tiedä mitä siitä on rikki mutta varmaankin kondensaattoreita on kuivunut, neula on huonossa jamassa, lamppuja on palanut yms. Kiitän ja kumarran kaikille vastaajille! :)
 
Vs:

Missäs päin Salora sijaitsee? Periaatteessahan normi RTV huoltoliike varmaankin kykenisi auttamaan, joskaan nuo 70-lukuiset yhdistelmästereot eivät ole erityisen huoltoystävällisiä...
 
Kyllä se on varsin huoltoystävällinen. Koko kansi dekkeineen ja levareineen nousee saranoilleen ylös ja pohjalevy muuntajineen, vahvistineen on esillä. Siinä on todennäköisesti myös dekin hihna uusimiskunnossa. Levarin äänirasiaan uusi neula, tai koko äänirasia. Stereomerkkivaloksi sopii E10- kannalla LED, joita myydän mm. autotarvikeliikkeissä. Kyllä näkyy.
 
ealab sanoi:
Kyllä se on varsin huoltoystävällinen.

Tahtoo sanoa, että useat tuntemani huoltohemmot eivät halua 70-lukuisia yhdistelmiä ottaa penkille, koskapa tekemistä riittää niin maan pirusti, tyypillisesti. Se, että konepellin saa helposti auki on tietysti hyvä alku :D
 
Mallas sanoi:
Tahtoo sanoa, että useat tuntemani huoltohemmot eivät halua 70-lukuisia yhdistelmiä ottaa penkille, koskapa tekemistä riittää niin maan pirusti, tyypillisesti. Se, että konepellin saa helposti auki on tietysti hyvä alku :D

Jep, ja toinen ongelma on siinä, että kuka ottaa vastuun siitä, ettei ihan kaikkea tullutkaan ensimmäisellä kierroksella korjattua. Ei huoltomieskään tuota mielellään toistamiseen 'takuuna' korjaa.

-128-
 
Niin, jos laitteen vahvistin ja viritin toimii ja vikaa on merkkilampuissa ja äänirasiassa, minusta osaava huolto pitäisi selvitä näistä. Sitten vielä säätimet voivat rahista, kytkimet eivät toimi kunnolla, konkkia voi olla syytä vaihtaa jne. Suosittelen aluksi vain vikojen korjaamista, jos joku innokas suostuu siihen.
Kasettisoittimen tietysti voi yrittää säätää ja kunnostaa, jos katsoo sen itselleen tarpeelliseksi. Äänenlaadusta voi olla montaa mieltä, itse kuuntelin hetken muutamaa kasettia, ei hyvä.
 
Jep. Eli kahden vaiheilla näköjään kannattaako tuota edes harkita korjata. Tuosta takuuasiasta: en varmastikaan olisi vaikea asiakas- riittää kun se tulisi kuntoon. Ja levarihan siinä se tärkeä. Ei dekki.. Ja uskoisin sen radion olevan kakkossijalla ohjelmalähteenä..
 
Myös minulla on 6tonninen. Sain viallisena. Päätteistä palaneet puolet puolijohteista ja vastuksia! Niitä uusiksi ja lyyttejä myös. Vaan olisi pitänyt käyttää lähdöissä sovitettuja pareja, voisi ääni olla parempi. Levarin voitelut taitavat olla kuivahtaneet, en ole käyttänyt. Dekin hihna kaput ja piirilevy halki, jonka paikkasin. Rikkoutuu helposti, kun yläkerta avataan väkisin ja etumaskin kallistusasento väärin. Härveli on autotallissa käytössä. Radio toimii. Levari toimi 110V:n jännitteellä. Voinee kytkeä 230V:n jännitteelle moottorin käämejä uudelleen kytkemällä( sarjaan?). Jos rakentaa erillisen levarin.
 
Back
Ylös