Valojen sammutus räsähtää kajareissa, apua?

kuzma

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
5 247
Kaupunki
Kuopio
Arcam FMJ A32 vahvistin, maadoitettu syöttöjohto, huoneessa maadoitetut pistorasiat (3-johdinjärjestelmä eli kevi-johdin sulaketaululta asti).

Saman huoneen pistorasioista kalustejohdolla vedettyjen seinävalaisimien sammutus (kytkimen painallus) aiheuttaa todella inhottavan räsähdysäänen kaiuttimissa. Se on erittäin voimakas silloin kun phono-sisäänmeno on valittuna, lähes huomaamaton silloin kun jokin muu sisäänmeno on valittuna. Levysoittimen maadoitusjohto on ainakin kunnossa ja kunnolla kiinni vahvistimen rungossa.

Tämä on luultavasti vanha vaiva, mutta huomasin sen vasta äskettäin kun innostuin enemmälti kuuntelemaan vinyylilevyjä.

Apua?
 
Seinävalaisinten kytkimien vaihtaminen saattaisi auttaa ongelmaan.
 
jussikoo sanoi:
Oireiden pikahoitoon saattaa auttaa seinävalaisimen lampun vaihto hyvälaatuiseen energiansäästölamppuun (esim. Airam Longlife).
Muutenkin nuo elektroniset lamput taitavat olla kuunteluhuoneessa parannus verrattuna välkkyviin hehkulamppuihin, koska kulutettu teho on paljon pinempi.
 
khaho sanoi:
Oireiden pikahoitoon saattaa auttaa seinävalaisimen lampun vaihto hyvälaatuiseen energiansäästölamppuun (esim. Airam Longlife).
Muutenkin nuo elektroniset lamput taitavat olla kuunteluhuoneessa parannus verrattuna välkkyviin hehkulamppuihin, koska kulutettu teho on paljon pinempi.

Ei ihan pidä paikkaansa, koska noista elektronisista sytyttimistä tulee todella paljon harmoonisia komponentteja sähköverkkoon. Sammutettaessa kuuluvat häiriöt viittaavat lähinnä vialliseen kytkimeen.
 
Kytkimethän ovat ihan uusia ja lamppujen mukana tulleita, ovat siinä kalustejohdon keskellä. Sellaisia muovikuorisia joita ei saa edes ehjänä avattua, made in hunghang. Marketit ovat noita pullollaan, mistä saa parempia?

Kokeilin piruuttani vanhaa 30-luvun jalkalamppua, jossa on arviolta 60-luvun painonappikytkin. Ei räsähdä. Tämän jälkeen kokeilin napsauttaa niitä seinävalaisimien kytkimiä mahdollisimman nopeasti, ei räsähdä. Eli ne eivät olekaan varsinaisesti rikki, ovatpahan vain aivan paskaa laatua. Mitä tästä opimme: älä osta enää ikinä mitään uutta halpatuotetta.

PS. En vaihtaisi energiansäästölamppuja ainakaan ensimmäisenä, tykkään enemmän lämminsävyisestä hehkulampusta. Se on siitäkin mukava että se tottelee heti kun sitä käskee, eikä kirkastumista tarvitse odottaa minuuttitolkulla.
 
Kytkimiä voi löytyä irtotavarana elektroniikka- ja sähköliikkeistä. Valmiita liitosjohtoja kytkimellä löytyy ainakin. TIetysti ennen johdon vaihtamista kannattaa ensin tutustua joka kodin sähköoppaaseen, ettei tule ongelmia.
 
Kytkimen vaihto ei ole mikään ongelma, ihmettelinpähän vain ääneen saako enää mistään kunnollista laatua. No joo, täytyy käydä jossain sähköliikkeessä kysymässä menevätkö kytkimiensä laadusta takuuseen....

Kiitos joka tapauksessa vinkistä, tämähän selvisi yllättävän nopeasti!
 
Back
Ylös