Valleys Of Neptune

cyvältäceectä

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2009
Viestejä
1 535
Henkka ei ole viime aikoina kirjoitellut biisejä. Ymmärrettävistä syistä. Perikunnan julkaiseman VON:n myötä näitä "uusia" biisejä on sitten tarjolla. Siitäkin huolimatta ettei Jimi pitänyt niiden julkaisemista tarpeellisena aikoinaan.

Se onko kyseessä hardcore fanaatikoille vai Henkkaan ensi tuttavuutta tekeville suunnattu lätty, onkin kokonaan toinen juttu. Niin tai näin kyseessä lienee kuitenkin parasta mitä tästä aiheesta on nykyään lupa toivoa, oli VON:n julkaiseminen sitten suotavaa tai ei.

Mitä mieltä olette?
 

kronos

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
6 234
No minä jo oman arvioni olen palstalle kirjoittanut mutta ei asia ihan noinkaan ole: juu, mukana on toki uusia versioita aiemmin julkaistuista biiseistä (esim. Fire) mutta myös oikeasti uutta ennen julkaisematonta kamaa (esim. nimibiisi). Ei levyä tietenkään olisi tuollaisena julkaistu koskaan Hendrixin eläessä mutta monet noista vedoista olisi epäilemättä jollekin herran levylle päätynyt.

Oma arvio: aiemmin julkaistuista biiseistä uusintaotot tarpeettomia, kokonaan uudet biisit ehdottoman tarpeellisia julkaisuja. Hienoa musaa kaikki ja loistolevy mutta aloittelijan neuvoisin silti ensin kolmen ensimmäisen studiolevyn kimppuun.
 

cyvältäceectä

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2009
Viestejä
1 535
Samaa mieltä kanssasi: Loistolevy, jopa parasta mitä perikunta on ulos työntänyt. Siihen nähden ihmetyttääkin levyn penseä vastaanotto lehdistön keskuudessa.

Perikunta on tiedottanut, että materiaalia on edelleenkin muutamaa kymmentä levyä varten. Kuultavaksi jää löytyykö lisää Valleys of Neptune-biisin kaltaisia ennen julkaisemattomia helmiä.
 

Jyri

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
5 543
Kaupunki
Nurmijärvi
Kyllähän se hienoa olisi jos ne kaikki saataisiin julkaistua. Vaikka sitten olisivat vain raakileita. Kyllä niitä porukka osaa arvostaa sellaisenaankin ja ymmärtää, ettei valmista levykamaa ole.


Jyri
 

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
10 855
Kaupunki
Kouvola
Itse pidän levystä todella paljon, siinä on semmoinen välitön ja ilmava soundi eikä kappaleissakaan ole moittimista sillä se cream-coverikin on yksi suosikkejani.

Se taasen että levy julkaistaan näin "uutena levynä" voi herättää hieman närää kun vain arvaillaan artistin ajatuksia jne. Näkisin mieluummin Beatlesin Anthology-sarjan kaltaisen julkaisun Hendrixin jälkeenjääneistä nauhoista, niin ei tarvitsisi miettiä mitä olisi kukakin miettinyt ja milloin, vaan julkaistaisiin aikajärjestyksessä noita vaihtoehtoisia ottoja ja ennenjulkaisemattomia kappaleita.
 

kronos

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
6 234
Jep, Sihviksen kanssa samoilla linjoilla. Musiikillisesti loistokamaa ja jos jokin tökkii niin korkeintaan levyn markkinointi. Tietyistä mainoksista on saanut sen kuvan että tämä olisi ollut "Hendrixin kesken jäänyt studiolevy". Höpöhöpö, jos jokin studiolevy jäi kesken niin tämä:

http://en.wikipedia.org/wiki/First_Rays_of_the_New_Rising_Sun

Tuota levyä - joka muuten oudosti meikäläiseltä vielä puuttuu ja jota on taaskin saatavilla vinyylinäkin (eli ei puutu kauaa) - Hendrix suunnitteli ja osa tuon levyn biiseistä päätyikin postuumina julkaistulle Cry of Love -lätylle. Tämä VON on ihan toisentyyppinen kokoelma ja perikunnan olisikin järkevintä jatkossa toimia Sihviksen ehdottamalla tavalla: antologia-tyyppisiä pläjäyksiä mieluiten kronologisessa järjestyksessä tietyistä studiosessioista joku maltti ja järki säilyttäen. Ei maailma tarvitse kymmeniä vain vähän toisistaan poikkeavia versioita Firesta vaan pääpaino tulevissa julkaisuissa olisi suotava olla harvinaisemmalla sävelmateriaalilla. Kiinnostavin kysymys kuuluukin: onko ennen julkaisemattomia sävellyksiä vielä hyllyssä paljon, vähän vai ei ollenkaan? Vai ovatko tulevat julkaisut pelkästään vaihtoehtoisia ottoja jo ennestään julkaistuista biiseistä?
 

cyvältäceectä

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2009
Viestejä
1 535
Tuossa tuli hyviä pointteja paljon. Levyn äänimaailma on todellakin ilmava ja instrumenttien linjat seurattavissa. Muistelkaapa mitä mössöä on tarjottu vuosikymmenten saatossa. Ja mitä tulee Creamin SOYL-coveriin oli nimenomaa mielekästä julkaista se instrumentaalina. Joku kriitikko ennätti jo tästäkin narista. Ja kyllä Stonefree ja Fire-biiseistä on aistittavissa soitannollista letkeyttä; sen kuulee, että bändi on niitä soittanut.

Itselläni on vinyyli, jotenkin mielsin, että se on oikea formaatti tässä tapauksessa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että on julkaistu myös single, josta löytyvät VON sekä Cat Talking To Me-biisit , jälkimmäisessä Mitch Mitchel vokalistina. Kyseessä rajoitettu painos 500 kpl tai 5000 kpl- en muista. Tuleva harvinaisuus, voisin kuvitella. Joo, tuli tilattua Musicstackiltä, hinta n. 10 ekee rahteineen.

Eiköhän Beatlesin malli, varsinkin kun myyntiluvut selviävät, pidä huolen siitä, että myös Henkalta joku re-masteroitu antologiaboxi ilmestyy jossain vaiheessa. Ja sehän ei ole ollenkaan huono juttu.
 

cyvältäceectä

Käyttäjä
Liittynyt
2.10.2009
Viestejä
1 535
Tuopa kuulostaa mielenkiintoiselta. Ilmoitus on mennyt meikäläiseltä ohi aivan totaalisesti.Tuo mitä aiemmin totesit mahdollisita muista ennen julkaisemattomista biiseistä on myös huikea visio. Ei voi kuin ihmetellä kuinka VON-biisi on pysynyt tallessa tähän päivään asti huomioiden moninkertaisen haudanryöstön, minkä kohteeksi Henkan tuotanto on joutunut.

MusicStackiltä muuten löytyy vinyyliversio FROTNRS-levystä. Se kuuluu myös meikäläisen hankintalistalle.
 
Ylös