Valkoinen kaiutinkangas

Kivelaster

Käyttäjä
Liittynyt
20.9.2007
Viestejä
35
Kaupunki
Espoo
Heippa,

Onko kellään käsitystä, mistä saisi valkoista kaiutinkangasta? Mustaa ja erilaisia harmaan sävyjä kyllä löytyy pilvin pimein. Samoin sinistä ja punaista, ainakin Intertechnikin valikoimista. Mutta mistä saisi valkoista?

-MK
 
Ootko käyny kangaskaupoissa hypistelemässä vakiokankaita? Kaiutinkangas taitaa olla joustavampaa ja kohtalaisen peittävää verrattuna esim. ohuempiin verhokankaisiin...
Meinasitko peitellä vain basso-osaa vai myös nuppia, vai tuleeko ollenkaan siihen kardioidipohjaiseen?
 
Minä olen ainakin ostanut "kaiutinkankaat" lähinnä Eurokankaasta. Sillain näppi- ja silmätuntumalla arvioi sopivan harvan kankaan. Ylenpalttista venyvyyttä ei mielestäni tuolla kankaalla tarvitse olla, ja joissain tapauksissa venyvyys voi vain haitata. Kieli keskellä suuta ja kankaalle tarkoitettu kontaktiliima näppien ulottuvilla. Myös niitit saattavat olla avuksi, ja ne voi tarvittaessa poistaa liiman kuivuttua lopullisesti.

Kontaktiliimalla kannattaa liimailla perjantai-iltaisin ahtaissa sisätiloissa. Saa hyvän pössiksen päälle jo alkuillasta, eikä mene kaljaan niin paljon rahaa.
 
Olettekos mustalla tai valkoisella sukkahousulla tehneet? Läpäisee ainakin hyvin ja voi valita myös shine mallia. Eurokankaassa löytyi rullaltakin. Sinällään tosi kallis kauppa.
 
Moi,

Kimmo(sto): Kyselin noin yleensä, mutta eiköhän tämä siihen kardioidipohjaiseenkin päädy. Lähinnä parempi puolisko ihmetteli sitä, miksi kaiuttimet ja niissä käytetyt kankaat ovat aina niin rumia tai synkkiä. Sitä ihmettelen itsekin. Ihmisten koteihinhan nuo on tarkoitettu? Ajattelin verhoilla lähinnä bassoelementit, ne on pahiten silmissä. Biltemasta löytyy ainakin asiallisia ja edullisia kaiutinritilöitä jonne saa kankaan kingettyä kiinnityskehän ja itse ritilän väliin. Sitten vain neodyymimagneetit (C. Ohlsonilla on juuri sopivia) ruuveilla kiinni ritilän kiinnitysraudan reikiin, ja koko homma paikoilleen (osuu SLS:n peltikehään että napsahtaa). Lopputulos on erinomaisen siisti jos bassoelementtiä on upotettu sen verran, että itse ritilä uppoaa aavistuksen pintaa syvemmälle. Upotus keskittää ritilän ja magneetit pitävät kiinni.

Monet vakiokankaat ovat aika joustamattomia, jolloin verhoilu täytyy tehdä aikalailla kieli keskellä suuta. Kaikki vekit yms. pikku virheet näkyvät helposti. Lisäksi riittävästi ääntä läpäisevien kankaiden peittokyky on aika heikko, eli alla oleviin rakenteisiin täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Kaiken kankaan läpi kuultavan pitää olla väriltään yhteneväistä. Koska elementtejä on hankala maalata mihinkään sävyyn, täytyy kangaskehikko tai muut kankaan alta näkyvät rakenteet maalata mustaksi.

Hifitalostakin löytyvä vaalean harmaa saattaisi osua aika lähelle, mutta metsästän vielä.

Stockan kangasosastolla näin yhtä luonnon pellavan näköistä, joka saattaisi osua. Tosin sekään ei ole aivan valkoista.

-MK
 
Back
Ylös