valinnan vaikeus TANNOY TD10 vai INFINITY GAMMA

marko_j

Käyttäjä
Liittynyt
12.7.2009
Viestejä
148
nyt tarvittasi reilua mielipidettä joista olen kiinnostunut,toki oma korvahan sen lopullisen ratkaisun tekee
-Infinityt IRS Gamma
-Tannoy TD10
Gamma on jo ihan legendaarinen pari,pitänee kuitenkin ajatella varaosia ym hommeleita jos jotain satuu.
Tannoy td 10 on saanut taas paljon kehuja,esim edesmennyt hifilehti nimesi tuon parin parhaaksi mitä ovat ikinä testailleet
Nyt olisi tarkoitus mennä reilu harppaus eteenpäin Infinity 90 Renaissancesesta
Kumpi? vai jokin ihan muu?
Kuvassa Tannoy td 10
t-kiitos etukäteen
 

Liitteet

  • tannoy-td-10.jpg
    tannoy-td-10.jpg
    48,6 KB · Katsottu: 1 012
Vs: valinnan ongelma

Tämähän on koko lailla turha kommentti sikäli, etten ole Infinityjä koskaan kuullut, mutta sanon nyt kuitenkin...

TD10 on paras kaiutin mitä olen kuullut. Se on sekä teknisesti pätevä että innostavan kuuloinen. Se kuulostaa pakottomuudessaan paljon suuremmalta kaiuttimelta kuin se oikean kokonsa ja olemuksensa puolesta on. Viimeistelyltään se on ehdotonta priimaa, ja lisäksi omaan silmääni tyylikäskin. Sanoisin, että joten kuten tavoitettavissa olevista kaiuttimista itselleni se haave nro 1.

Tannoylla et mene ainakaan pieleen, mutta joku toinen sanoo varmasti samaa IRS Gammasta.
 
Vs: valinnan ongelma

Terve! Tannoylle menee pisteet täältäki.on hienon näköinen kaiutin.en ole koskaan kuullut.itekki joskus noista haaveillu.ehkäpä joskus.eihän se ikä koskaan hyvästä ole.kyllä ne kaiuttimetki kuluu
 
Olen omistanut ennen avantgarden torvia TD10 parin muutaman vuoden. Sanoisin, että kaiutin on ehdottomasti huippuluokkaa, mutta ei välttämättä sovellu kaikelle musiikille / mauille. Soundi on yhtenäinen, ja tasapainoinnen. Ehkä hieman lämpimään ja jopa pehmeään kallellaan. Räkäiset levy soivat mukavasti ja kuunteluväsymystä noilla ei saa aikaan. Vaativat paljon tilaa umpärilleen sekä muistaakseni pitivät myös tehosta vaikka eivät epäherkät olekkaan. Toisaalta itse jäin noiden kanssa aina kaipaamaan tiettyä räyhäkkyyttä ja särmää soinnissa. Samoin bassot voisivat mennä vielä alemmaksi ja olla napakammat. Kuitenkin oikealla musiikilla ja oikeassa tilassa todelliset nautiskelijan valinnat.

Toivottavasti auttoi: H
 
Ota kotiin molemmat koekuunteluun. Ei se muuten selviä.

Itsellä oli Gammat kotikuuntelussa kymmenkunta vuotta sitten muutaman viikon ajan. Bassopään voima on parasta mitä on kaiuttimissa vastaan tullut, mutta muuten kaiutin ei vakuuttanut. Voimaa ja dynamiikkaa niistä saa ulos, mutta keski- ja yläpään toiston hienosteneisuus ei yllä vanhojen RS-sarjojen tasolle. Gammat pitää bi-ampata ja ihan pilipalivahvareille niitä ei voi tyydyttävästi ajaa. Muistaakseni varaosatilanne noihin Gammoihin oli vaikea jo silloin aikoinaan, eli lähinnä purkuosia saanee varaosiksi esim. Gamman viallinen midbasso voi olla vaikea/kallis korvata/korjata.
 
TD10:n kuulleena ei siitä pahaa sanottavaa, voisin ottaa Naimiloillekin pariksi.
 
Joo,olen päättänyt unohtaa Infinityt vaikean varaosatilanteen takia,samalla haluan jotain uutta,huomenna menen kuuntelemaan tuota Tannoyn TD10.ä ja elektrostaatti Innersoundia,katotaan kummat matkaa kotia illasta :D
kiitos tähän mennessä tulleista vastauksista
 
Tannoyt tuli raahattua kotia.Äänessä on jotain taikaa joka sai haluamaan tämmöset
 
Onnea uusien kaappien kanssa, laita ihmeessä kuuntelukokemuksia ja/tai kuvia kunhan kerkiät!
 
marko_j sanoi:
Tannoyt tuli raahattua kotia.Äänessä on jotain taikaa joka sai haluamaan tämmöset
En halua vaikeutaa valinnan päätöstä,mutta noi Infarit ovat kuitenkin jotain sellaista mitä et saa noilla ns normipöntöillä. Katsoin,että sinullahan on jo hyvä alku hyvään ääneen,ja saat jo nykyisillä systeemeillä kivan saundin Infareista. Ainahan kaikki koittaa pelottaa monista asioista,varaosien saannista yms,mutta jos perehdyt asiaan paremmin,niin apuahan löytyy. Kaikissa vanhoissa tuotteissa on sama asia,joten uskoisin myyjänkin olevan sen verran avulias,että antaa sinulle demon,ja sitten lähdet vain setittämään myöhemmin ääntä oikein. Kuitenkin tuo Tannoy on mopo,noiden infaeiden suhteen,mutta tilaa tarvitset enemmän,jotta saat makeen saunduín. Pienesäkin tilassa saat hyvän,mutta isommassa aina peremman. Minä ostaisin heti nuo vanhat,mutta kun en tarvitse.

Kirjoitin vain miten itse tekisin,koska olen myös nuo Tannoyt kuunnellut ja demonnut aikoinan. Erittäin kohtuulliset,mutta ei voi verrata toisiin. Riippuu myös tilasta,musasta yms. Funtsi vielä.
Monet voivat sanoa,että jurakaudentuotteita,mutta aivan äärettömän hienoja kuitenkin.
Pekka Audio Pori
 
marko_j sanoi:
Tannoyt tuli raahattua kotia.Äänessä on jotain taikaa joka sai haluamaan tämmöset

Mä olisin kyllä riskeerannut niihin puolet huokeampiin Innersoundeihin mutta sun tilasta ja hellasäröstä kun ei ole tietoa. Tannoy Kensingtoneja kerran kuulin ja jalka vipatti :D
 
Pekka puhuu asiaa! Itse kallistuisin Infinityjen puoleen, Gammoja en tosin ole kuullut, mutta jos tyyli on kuitenkin Betan ja Epsilonin suuntaan kuten olettaisin, en edes ajattelisi vaihtoehtona myöskin hyvää Tannoyta. Ja kun miettii miten Krell pääte hoitelisi servoja... :p Onko tähän ketjuun kommentoineilla kokemuksia vanhemmista IRS malleista? Sääli kun tommosia ei enää valmisteta :)
 
Toisaalta totta törisette noista vanhoista infinityistä,olen ollut kauan aikaa Infinity fani ja tiedän suht koht hyvin noiden laadun/maineen,tää oli päätös tällä kertaa,eikä ollut huono lainkaan,jokaiselle kaiutinmerkille/mallille löytyy omat kannattajansa nyt oli vaan aika vaihtaa lajia Infinitystä Tannoyhin,kiitos kommenteista.
t-Jääskeläinen
 
marko_j sanoi:
Tannoyt tuli raahattua kotia.Äänessä on jotain taikaa joka sai haluamaan tämmöset
Anteeksi,en käsittänyt,että olit ostanut ne jo. Luulin,että ne ovat sinulla koeajossa,ja sen takia laitoin mielipiteeni. Tarkoitus ei ollut sössiä päätöstäsi,vaan annoin oman mielipiteeni.

Pitäsköhän itse.....,no joo ei minulla ole paikkaa :D

Pekka
 
Joskus muinoin olen kuullut IRS Betaa, tuota renesanssia tai saman sarjan muuta purkkia. IRS Beta oli upea mutta aika kultaa muistot.

Dimension TD10 sai muistaakseni edesmenneen hififlehden hsitorian kovimmat pisteet kuuntelussa joten varmasti hyvä purkki jos vain sopii sijoitukseen.
itse olisin valinnut noista nuo Tannoyt. Tuon ajan inffit oli sitä länsirannikon loudnessoundia. Mielyttävät varmasti joten nykytuotteistetus levyt kuulostanee myös siedettäviltä silti olisin ne jättänyt ottamatta.
 
miten toi tannoy soi verrattuna renaissance? itellä oli aikoinaan renaissancet enkä tykänny. eli tuliko nyt soundillisesti reilu harppaus eteenpäin?
 
hifari sanoi:
miten toi tannoy soi verrattuna renaissance? itellä oli aikoinaan renaissancet enkä tykänny. eli tuliko nyt soundillisesti reilu harppaus eteenpäin?
Keneltä kysyt asiaa?
 
Sori. En jaksanut kelata noin ylös. Kerros silti,millä aikoinaan sinä soittelit niitä. Täytyy myöntää,että ei ne minunkaan mielestä aivan parasta olleet,mutta,ja mutta.
 
Back
Ylös