Valco vastamelukuuloke - arvio

jepi

Käyttäjä
Liittynyt
28.3.2008
Viestejä
29
IPhone 7 ja Duolingo (kielenopiskeluohjelma) yhdistelmää en saa käyttökelpoiseksi VMK20:lla.

Duolingon äänen tuotossa on tietenkin taukoja, esimerkiksi oppilaana kirjoittaessani/miettiessäni vastaustani. VMK20 menee jotenkin "tauolle", ja uudesta Duolingon repliikistä/äänitehosteesta jää alku täysin kuulumatta. Joudun Duolingoon käyttämään Applen omia Airpods Pro:ita VMK:n sijasta.

Vastamelutoiminnon kohina häiritsee päivä päivältä enemmän. Menee päänahkaa pitkin kylmät väreet, jos kuulokkeista tulee muuten hiljaisuutta. AirPods Pro:t voin unohtaa korviin vastamelu päällä, kohina ei niissä häiritse.
 

Yabar

Käyttäjä
Liittynyt
15.2.2021
Viestejä
4
Törmäsinpä tänään sattumalta vastaavaan / samaan ongelmaan omalla laitteistollani. Ongelmat itse asiassa alkoivat jo viime viikolla mikrofonin ja vastaanotettavan äänen kanssa. Lähetettävä ja vastaanotettava ääni pätki siten ettei toisen puheesta linja toisessa päässä saanut käytännössä mitään selvää. Tänään selvisi syy vihdoin (ja tuo ongelman laatu) kun kaverin kanssa sitä selviteltiin. Hänellä nimittäin oli sama ongelma.

Viime viikon Windowsin päivitykset rikkoivat mitä ilmeisimmin ääniajurit (Asuksen emolevy molemmilla, Realtekin äänipiirit). Ongelman ratkaisi ääniajureiden uudelleenasennus, jonka jälkeen tunti tahi pari meni konffatessa ja testaillessa eri vaihtoehtoja. Loppujen lopuksi saimme äänet toimimaan. Minulla asiassa auttoi VoiceMeeter Potaton (jota olen jo muutaman vuoden käyttänyt) tuomat mahdollisuudet äänen reititykseen. Kaverilla piti disabloida ja konfiguroida eri äänilaitteita (playback / Recording), joita ajurien asennus toi esille ja joita ei ennen Windows näyttänyt.

Juurisyy oli siis Windowsin päivitykset viime viikon tiistaina. Eli jos olet ne asentanut niin voi olla että ääniajurien uudelleenasennus auttaa.
Windows ja ajurit samassa lauseessa ei voi koskaan tarkoittaa hyvää! :D

Uskoisin kuitenkin ongelmani olevan se, että A2DP ja HSP -BT profiileja ei voi käyttää samanaikaisesti, koska syyt (siru ei jaksa pyörittää, windows, joku muu, mikä). Näkisin vaihtoethoni olevan seuraavat. Naulata pöytämikki kuulokkeiden kylkeen, odottaa BT-profiilia, joka kykenee kahdensuuntaiseen laadukkaaseen äänensiirtoon tai vaihtaa kuulokkeet toisiin. Ensimmäinen olisi toimivin, mutta kuulokkeiden hankinta menettää merkityksen, sillä oli tarkoitus päästä johdoista eroon. Kolmas vaihtoehtokaan ei houkuttele, koska pidän kuulokkeista ja haluan tukea kotimaista työtä. Pitänee siis odotella.

Tuntuu ihmeelliseltä ajatella, että tätä ei ole tähän asti ratkaistu.
 

ttiusanen

Käyttäjä
Liittynyt
15.1.2017
Viestejä
1 384
Kaupunki
JKL
Se on vaan itelläkin työnantaja, joka työntää ton duunikoneen kouraan ja sitä on käytettävä, ja noi on ollu järjestään winkkarikoneita. Ts. winkkarin ja esim. Teamsin kanssa saumattomasti toimiva kuuloke on vaan oltava, jos meinaa työkäyttöön harkita.

Valco ois yksi vaihtoehto, varmaan Sonyt ja Boset toinen vastaava, mutta jotenkin vaan tuntuu, että jotain säätöä ois tiedossa, mistä Jabroilla ei oo ollu tietoakaan. Jabrojen miinus taas siinä, ettei niillä kukaan täysipäinen musaa kuuntele eikä niitä pidä kovin kauaa päässäkään, ainakaan noita on-ear -malleja :D
 
Viimeksi muokattu:

chactor

Käyttäjä
Liittynyt
22.2.2021
Viestejä
1
Tänään tuli itselle VMK20 osittain tämän langan kokemusten perusteella. Minulla on tähän asti ollut tietokonekäytössä Beyerdynamic DT770 80 ohm versiona ja työpaikalla Sony MDR 1000XM1 eli ekan sukupolven Sonyn vastamelut. Lisäksi aktiivikäytössä on Sennheiser Momentum TW2 vastamelunapit. VMK20 ei häpeä noista millekään äänen suhteen, itse asiassa ensivaikutelmana pidän äänen suhteen näistä eniten juuri Valcoista. Ainoa miinus verrattuna noihin toisiin vastameluihin on ambient moodin puute missä vastamelun sijaan päästetään äänet läpi, käytän sitä moodia varsin aktiivisesti. Lisäksi vastamelumoodi ei ole yhtä aggressiivinen kuin kumpikaan noista toisista, mutta tässä käytössä se ei ole itselle mitenkään merkittävä asia.

Harmillisesti ensimmäinen ongelma ilmeni siinä mitä varten nämä osittain hommasin, eli haluaisin käyttää näitä aptX LL tuen johdosta pelaamiseen. Hommasin Avantree DG60 donglen mikä mykistyy täysin kun sen laittaa "game" modeen eli käyttämään low latency kodekkia. "Music" mode eli aptX HD toimii kuten pitää mutta sillä ei tietenkään voi pelata. Sillä ei ole merkitystä missä laitteessa dongle on kiinni, game mode on mykkä ja HD toimii aina. Donglessa on kuitenkin merkkivalo mikä ilmaisee yhteyden olevan päällä ja Valcotkin kyllä sanovat "konnektiid" myös pariutuessaan game moden ollessa aktiivisena. Testattu on Windows PC:llä ja PS5:lla. Lähetin jo Avantreelle kysymystä aiheesta, mutta toiveeni ei ole kauhean korkealla että saavat näin harvinaisen kuulokkeen ongelmia selvitettyä.

Sattuuko kellään olemaan kokemusta donglesta millä on saanut todistetusti VMK20 paritettua käyttäen aptX LL? Ei edes harmittaisi ostaa toista laitetta, kunhan saisi homman toimimaan.
 

Pikkunero

Hifiharrastaja
Liittynyt
15.7.2013
Viestejä
270
Kaupunki
Espoo
Kerros mikä ei toimis mäkillä? 😉
Täysin OT tämä minun kommentti, mutta minä en toimi mäkillä. Kokeilin vuonna miekka ja kilpi tätini silloista mäkkiä (noin 25-30 vuotta sitten), ihan niitä ensimmäisiä ja en osannut sitä käyttää. Siitä lähtien olen pitänyt tiukasti kiinni mac-angstista. Typerää? Ehkäpä mutta ainakin on jotain mistä pitää kiinni. :)
 
Ylös