Vahvistinvertailua

-vilho-

Käyttäjä
Liittynyt
6.2.2009
Viestejä
58
Tulin yllätetyksi housut kintuissa, kun AV-vahvistin paukahti (josta lisää toisaalla). Tieto nykylaitteista ja mahdollisuuksista on aivan olematonta, ei ole tullut tarjontaa seurattua. Toisaalta tilanne mahdollistaa jo aiemmin miettimäni 2- ja monikanavan yhdistämisen, kun budjettiluokan vahvistimia pystyy tällä hetkellä mennävuosia paremmin yhdistämään. Ajatuksenani oli ostaa edullinen AV-vahvistin ja ajaa pääkanavat 2-kanavaisen integroidun pääteosan kautta kaiuttimiin.

Olin ajatuksissani jo päätynyt Denonin PMA-1500AE:hen (Denonin AVR-2310/2809:n päätteeksi), kunnes paikallinen hifikauppias ehdotti Roksan Kandy K2:sta sen sijaan. Ahkera googletus tuo enimmäkseen kehuja kummastakin, Roksanista ehkä enemmän. Denonin voisi kuvitella paremmin luovan yhtenäistä äänikuvaa toisen samanmerkkisen rinnalla. Ajattelin kuitenkin kääntyä palstan asiantuntevan raadin puoleen, josko olisi ensikäden tietoja/kehuja/moitteita malleista tai merkeistä.

Sanomattakin on selvää, että laitteet käyvät kotikuuntelussa ennen ostopäätöstä.

-Ville-
 

trv

Käyttäjä
Liittynyt
29.4.2008
Viestejä
2 139
Kuuntelu ennen googletusta, sanon minä.

Olet luonut jo lukemasi perusteella mielikuvan paitsi tuotteesta mutta myös sen tuottamasta äänimaailmasta.
Tämä tulee väistämättä vaikuttamaan valinnassasi.
 

jartsa

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 376
Kaupunki
tampere
Joo ota muutamia erilaisia laitteita kotikuunteluun ja katso mikä on äänellisesti sopiva juttu sulle.
Hyvähän se on hieman tutkia etukäteen mut vasta omin korvin kuultuna voi tehdä lopullisia johtopäätöksiä.
 

riqu.ruisku

Käyttäjä
Liittynyt
29.2.2008
Viestejä
3 364
Uskonpa molemmilla laitteilla päästävän hyvään lopputulokseen ja kannattaa kiinnittää huomiota just ärkipäivän käytön helppouteen ja siihen miltä käyttö omaan käteen osuu.
Tarkoitan että vaikka laite saattaa näyttää simppeliltä ja hyvältä mutta jos esim. jokainen pikku säätökin pitää tehdä hirveän valikkoviidakon kautta, niin hermo palaa jossain vaiheessa, vaikka testissä kuinka niitä kehuttaisiinkin "sujuviksi". No varmaan ymmärrät itsekin tuon käytön henk. koht. mieltymysten tärkeyden.

Mut juu, ite kyllä kiinnittäisin sen verran huomiota testeihin että sieltä tsekkaisin ainakin todelliset mitatut antotehot ja onko kummallakaan laitteella vaikeuksia esim. hankalien kaiutinkuormien (4 Ohm) kanssa jne? Varmaan tiedät millaisten kajareiden kanssa vahvainta aiot käyttää ni epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi kannattaa nuo tsekata.

Denonin vahvarit on karkeasti heitettynä ollu soundiltaan sellaisia "perus japanilaisia", eli potkua on mutta ei pysty tarjoilemaan kovin hienostunutta soundia, sielua ja yksityiskohtia (pahasti yleistäen siis). Roksania en oo koskaan päässy kuuntelemaan.
 
Ylös