Vahvistinta hankkimassa

  • Keskustelun aloittaja alekksi
  • Aloituspäivämäärä
A

alekksi

Olen vaihtamassa vahvistinta uuteen ja olisi hyvä kuulla ehdotuksia ja mahdollisesti kokemuksia parista laitteesta. Kaiuttimet ovat Wharfedalen Diamond 9.4 ja entinen vahvari Technicsin SA-160 viritinvahvistin 80-luvun lopusta. Yhdistelmä soi minun makuuni kauniisti mutta vahvistin alkaa vedellä viimeisiään. Juurikin lämmin soundi ja napakka basso ovat mieleen, tietenkin hyvää kokonaisuutta unohtamatta.
Opiskelijan tuloista johtuen budjetti uudelle stereo vahvistimelle (viritintä en tarvitse) olisi n. 400 euroa. Mieluusti olisi myös subwooferin liittämismahdollisuus (esim. preout?)

Mitä mieltä seuraavista:
Cambridge Audio Azur 540A tai 640A
Muita ehdotuksia?

Lisäksi vielä kysymys vahvistimen tehoista. Entinen vahvistin antaa tehoa reilut 40W @ 6 ohms ja mietinkin mikä vaikutus tehon kasvattamisella on lopulliseen soundiin? Diamond 9.4:lle suositeltu teho on 20-100W. Hyöndynkö siis suuremmasta tehosta, kuten Azur 540A:n n. 75W? Lisäksi pitäisikö vahvistinta hankkiessa ottaa huomioon se mitä kuuntelee vai onko sillä niin suurta merkitystä kuin kaiuttimia hankkiessa?
 
Kaiuttimen tehonkestoa tärkeämpää on kaiuttimien herkkyys (dB-lukema) ja se millaisessa tilassa niitä soitat ja millaiset on kuunteluvoimakkuudet.
 
Jos budjetti on noin 400 €, niin käytettyjä laitteita kannattaa metsästää. Subin voi myös liittää suoraan kaiutinliittimiin,
joten et välttämättä tarvitse preouttia.
 
Cambridge Audiot ovat varmasti laadukkaita laitteita hintaansa nähden. Esim. MR Hifi:ssä on niitä nyt tarjouksessa. Osta mieluummin se arvokkaampi vahvistin, sillä vahvistimessa ei mielestäni kannata pihistellä (kuuluu äänessä). Itse ostaisin kehutun Rega Brio 3:n, joka tosin menee hieman budjetin yli (MR Hifi tarjous 495) ja on hieman pelkistetty (mm. ei kaukosäätöä). Käytettynä voi saadakin sitten jo vielä parempia laitteita, kannattaa harkita.
 
Muutaman päivän kokemusten perusteella: Audiolab 8000s
Briteistä tilaamalla saat alle 400 euron, kotimaassa listahinta suunnilleen tuplat.

Laitteen laadusta kertoo tietty Lopullisen Totuuden seuraavassa Hifimaailmassa julkaistava vertailutesti, mutta omien kokemusten perusteella laite täyttää myös vaatimuksesi lämpimästä soundista ja napakasta bassosta (kaiuttimina Dynaudio X12).
 
Mulla olikin jo koekuuntelussa NADin C 326BEE ja tänään kävin lunastamassa sen itelleni. Varsin hyvältä vaikuttaa.
 
Back
Ylös