Vahvistin vinkkejä ja suosituksia

aleksm

Käyttäjä
Liittynyt
1.4.2009
Viestejä
3
Vanha vahvistin temppuilee siihen malliin, että täytyy löytää uusi.
Olen tässä viimepäivinä katsellut vaikka minkä näköisiä vempaimia ja nyt tarvitsisi jonkin sortin avustusta tähän hommaan.
Pienestä budjetista johtuen olen katsellut pääasiassa käytettyjä laitteita brittien, sekä saksan ebaystä ja huutonetistä.

Tämän hetkisinä kaiuttimina ovat OR210hi ja musiikkia kuuntelen 95% vinyyliltä. Vahvistimen phono etuasteella ei välttämättä ole merkitystä,
koska etuasteen virkaa toimittaa DJ-mikseri. Mutta tulevaisuudessa olen mahdollisesti digitoimassa vinyylikokoelmaani,
joten hyvä laatuinen phono etuaste ei olisi siinä mielessä pahitteeksi.

Vahvistimelta haen hyvää, lämmintä ja erottelevaa soundia sekä hyvää basso toistoa, en välttämättä niinkään täysin todenmukaista monitorimaista soundia.

Seuraavanlaisia laitteita olen katsellut ja näistä olisi mukava kuulla mielipiteitä:

- NAD 3020, C315BEE ja muut saman hintaluokan NAD:it
- Marantz PM4001, PM4200 jne.

Vähän vaan mietityttää esim. tuon 3020:n ilmoitettu pieni antoteho. Kyllä tässä käsittääkseni pitäisi tehoa löytyä, mutta mites noiden OR:ien kanssa,
minimi vaatimus kun on 30w per kanava ja ovat kuitenkin suht isot kaiuttimet.

Mielipiteitä??.. ja suosituksia mahdollisista hyvistä alle 150e vahvistimista.
 
Tuo Nad c315bee taitaa olla parhaita luokassaan ja siinä mielessä varma ostos koska on edullinen ja varmasti haluttua tavaraa jos joskus haluaa päivittää tai muuten vain luopua. Olen tuota kuullut useampaankin otteeseen ja soundi on tosi iskevä ja rytminen, semmonen räväkkä peli jolla on ainaki luonnetta kivasti, ei siis tylsää pehmoilua. Tehoa lähtee yllättävän paljon, eli nuppia ei tarvitse vääntää kaakkoon epäherkemmilläkään kaiuttimilla. Kaikenkaikkiaan hintaisekseen voin suositella ko. laitetta lämpimästi..
 
Kyllä, toi c315 olisi varmaan aika passeli, samoten isompi c320. Noita on jonkun verran käytettynä näkynyt.
Täytyy ettiä..
 
Olen noita halpoja NAD:eja kuullut, eikä parempia vaihtoehtoja noissa hintaluokissa löydy. Kuten teekal totesi, ääni on dynaaminen ja sopii varmasti hyvin OR:lle.
 
Itse samoilla asioilla kulkeneena voisin todeta tämän hetkisten tarjousten olevan kovaa luokkaa, eli jos haluat käyttää koko käytössä olevan summan, nyt vois olla mahdollista saada samalla rahalla vahvistin reilustikin paremmasta luokasta.
 
Itse samoilla asioilla kulkeneena voisin todeta tämän hetkisten tarjousten olevan kovaa luokkaa, eli jos haluat käyttää koko käytössä olevan summan, nyt vois olla mahdollista saada samalla rahalla vahvistin reilustikin paremmasta luokasta.

Jep, av-vahvistimet (ja televisiot) ovat semmoisia että 8kk välein tulee uutta ja parempaa. Äänenlaatu ei kuitenkaan välttämättä merkittävästi parane, vaikka WhatHF usein siitä mainostaakin.

Sitten stoori...

Opiskelijana ei ollut varaa harrastaa ja mun v.2004 ministereot oli LG-merkkiset 150e cd/kasetti/radio. Se on muuten vieläkin hengissä siskon studiolla. Nykyisin opiskelijoita/nuoria/ihan kaikkia/ hemmotellaan näillä bluukka-laitteilla ja aktiivikaiuttimilla. 150e on edelleen iso raha, mutta sillä saa jo jotain. Pitää vaan osata valita haluaako miten helposti mukana kulkevan vempaimen vai onko tietokoneen äänentoisto sittenkin tärkeämpi. Valintoja valintoja. Kaverilla on Micropod SE ja siihen liittyvä subi teeveen äänenä ja hyvin potkii.

Itselläni on ollut Denon PMA-50 ja siinä kaiuttimena QAcoustics 3010, Triangle Titus EZ ja lopulta MA Silver 8. PMA-50 oli melko pätevä kokoisekseen laitteeksi, mutta mun olohuoneessa ei aivan jaksanut elokuvien äänimailmoita tai dialogia tuoda perille. Otin ensin haluamani lattiakaiuttimen ja löysin siihen lopulta uuden vahvistimen. Joka oli lopulta Denon DRA-100 ja olen ollut tyytyväinen. Kuulokkeiden kanssa toimii myös. Mulla kävi eri vahvistimia testissä. Mm. yksi kolme kertaa kalliimpi vahvistin samaan aikaan. Jep, Lyngdorfissa (tdai 2170) ei ole kuulokeulostuloa ja se huonekorjaus on plääh. Ne Lynkan isommat tehot eivät myöskään tarkoittaneet parempaa ääntä, koska ainakin mulle DRA-100 toimi paremmin myös normaalin äänenlaadun puolesta. Mä en myöskään saanut Lynkkaa integroimaan mun subia ollenkaan. Mulla on muuten Elac 2070 ja voin lämpimästi suositella. Sen ainoa vika on että haluaisin toisen, vaikka yksikin järjen mukaan riittää.

Katselin vanhemmille lahjaksi uutta vahvistinta ja käytetyt kasari-laitteet houkutteli, mutta niiden toiminnassa voi olla ehkä jotain pielessä eikä maaseudulla ole enää korjaajia. Koska en halunnut ostaa useampaa lootaa, eli myös osin tilanpuutteen vuoksi, hommasin lopulta Denon M41:sen, joka myös potkii yllättävän hyvin. Kaiuttimiksi uudet Polk S15, jossa nätti ja avoin sekä syvälle ulottuva ääni. Hyvä kombo. Itse en enää pystyisi elään ilman subukkaa, mutta ne mun vanhemmat ei sitä onneksi tarvitse.

Uudelle harrastahalle kaapelit on myös mahdollinen houkutus.. nooh osta edullista muutaman kympin juttua välikaapeliksi ja kaiuttimiin metritavaraa ja päättele banskuilla (siivoaminen helpompaa), kunnes testien jälkeen löydät sen oma hyvän kaiutinkaapelin.
 
Back
Ylös