Vahvistin, kaiutinjalat (ja ehkä) välikaapelit. Vinkkejä budjettipäivitykseen.

röyhkä

Käyttäjä
Liittynyt
7.3.2009
Viestejä
321
Moro. Nykyinen setti sisältää q-acoustics 1020i kaiuttimet seisomassa piikittömien audiopro-jalustojen päällä (okei on siellä pienet kivet sinitarralla "piikkeinä" :) ). Vahvistin on 90-luvun perus musta pioneeri ja cd-soittimen virkaa edustaa piikkien päällä seisova modattu pleikkari ykkönen. Välikaapeleita omistan cordialia sekä clash ohlsonia (joiden kesken aivan hienoista eroa, cordial nyt käytössä)

Setin Soundi on turhan tuhnu ja pehmo, bassopää kaipaisi lisää napakkuutta ja samalla saisi tulla koko ääni-alalle lisää vaivattomuutta ja ryhtiä
. Pioneerissa on speksien mukaan tehoja mutta kuulostaa väkinäiseltä ja vähän tummaltakin.

Pleikkarissa on virtalähteestä johtuen hieman kevyt bassopää, joten vahvari saisi olla napakka. Muutoin soitin kyllä mieleeni ja on jatkuvan kehitystyön alla eli uutta cd-soitinta en ole ajatellut. Nad 315bee on vahvistin jota olen miettinyt (ja käynyt myös kuulemassa). Tuohon nadiin olen vahvasti kallistumassa ellei osu silmään käytettynä 300-450e hintaluokasta jokin helmi. Exposure kenties.

Mites kaiutinjalustat ja välikaapelit. Kummatkin on tarkoitus päivittää. Vahva aavistu kyllä että napakat kaiutinjalustat voisivat tehdä vahvistimen lisäksi soundille ihmeitä. NorStone Stylum II kustantaa jotain 130e luokkaa ja simexit saa satasella. Muita ehdokkaita? Sen verta tukevat pitää olla että jos joskus tulevaisuudessa kaiutinpäivitystä harrastan ja päädyn nykyistä isompiin kaiuttimiin.

Kyllä hemmetissä mua kiinnostaa välikaapelin mukana tuoma parannus ja samalla myös kaiutinkaapeleidenkin. Tässä suhteessa välikaapelilla on (näin olen kuullut) enemmän merkitystä joten biltema saa pysyä kaiuttimissa. Musiikin comista Musical Blue välikaapelit irtoaa hieman alle satasella. Missä hintaluokassa mahtaa liikkua edulliset ja passelit kaiutinkaapelit vai onko niitä olemassakaan :)

Nonni. Semmoinen on suunnitelmani. Neuvoja kaipailen ettei mene rahat "hukkaan" 8)
 
Monet sanovat, että välikaapeleilla olisi suurempi merkitys kuin kaiutinkaapeleilla, mutta esim. Hifilehden testeissä enemmän eroja oli muistaakseni suuressa kaiutinkaapelitestissä kuin välikaapelitestissä. Tiedä sitten, että onko tuollaista painotusta oikeasti olemassa.

Edit. Miten muuten olis Creek 5350SE myyntipalstalta vahvistimeksi? Jos ei 500€ ole liikaa ja koiran jäljiltä oleva kaukosäädin? Veikkaan, että on pikkuisen nasevampi ja tiukempi peli kuin Nad.
 
Mielestäni olet oikealla tiellä kun olet naittamassa Nadia pikku Quille. Itsellä on Nad / Q kombo, jota myös soittelen PS1:llä, eikä soundi tosiaan ole tuhnu. Itsellä välikaapeleina mustaa peruslakua ja Bilteman nelosen kuparia kaiutinpiuhoina.
 
En ehkä heti ensimmäisenä lähtisi tuhnua ja pehmoa, alarekisteriltään hieman piirtämätöntä ja kulkematonta (kaikki nämä seikat huomioiden) vahvistinta korvaamaan pikku-Nadilla. Exposure voisi olla tosiaan yksi, Creekkikään ei hullumpi. Dayens Ampino on esimerkillinen vahvistin (ja halpa!), mikä täyttää kriteerit, jos kaksi paria linjaottoja ei ole kompastuskivenä.

Kaiutinkaapeleiksi Anti-kaiutinkaapelia Paul Spelziltä ja dynamiikka kasvaa erottelun ohella merkittävästi lisää, minkään osa-alueen kärsimättä. Olen kuullut Musical Blue-välikaapelin omass setissäni. Ehken kovin syväluotaavsati, koska poistin sen perustellusti ensimmäisen viiden minuutin aikana. Laitoin yyveellä yhden välijohtoajatuksen, varasuunnitelmana Spelzin anti-ic, Eichmann Bulleteilla tuon modatun PS1:n jatkeeksi aina parempi. Dayensin kanssa mennään näilläkin vielä alle Expon hinnan. Eikö vain?

Yst. Terv.
-svoo-

Ps. Voit tulla kuuntelemaan Anti-kaiutinkaapelit (modifioituina tosin) ja Dayens Ampinon (rankasti modifioituna tosin).
 
Joo huomenta vaan. En tiedä missä se pienen Nadin raja menee, itsellä on tuo 326:n käytössä, en osaa sanoa onko eroja sitten kuinka paljon tai ollenkaan vielä pienempiin Nadeihin.

Itsekin harkitsin joku aika sitten Dayens Ampinoa, mutta jäi tilaamatta kun sain sellaisen kuvan että eivät oikein paketoida laitteita kunnolla. Ei taida löytyä kuin Kanadasta ja Jenkeistä dealerit, sen pääpaikan Serbian lisäksi.
 
Jotakuinkin noin. Ja se paketointikin on, vähän niin ja näin. Ihmeellistä kyllä, oma potikka "korjaantui" itsestään n. 500 tunnin käytössä. Olisiko sittenkin Alpsin RK14 hiilipotikan tuotantoerän (joku halpa satsi varmaan Dayensille) ominaisuus. Hyvä se sointi kuitenkin kokonaisuudessaan on: aiheelle tosin on oma "triidi". :)

<yst.
-svoo-

Ps. It´s never too late. ;)
 
Alkaa mennä mielenkiintoiseksi tämä 8)

Täyttä hepreaa itselle nuo kaapelit erikoisine nimineen = olen 100% huijattavissa näissä kaapelihommissa.

Uskon että Daylens omaa uniikin soundin. Taitaa kyllä jäädä minulta väliin syistä joita tässä jo tullut esiin: potikka, paketointi myöskin useampi linjatulo sekä tape loop kuulokevahvistinta varten on aikalailla must.

Nadi varmasti tarjoaa nykyistä pioneeria parempaa soundia mutta svoo mainitsitkin jo ettei tuo niinkään parannusta niihin äänellisiin ominaisuuksiin joita nyt olen hakemassa. Käytetty creek, expo ynnä muu alkaa painaa vaakalaudalla nyt jo melkoisesti ;)

Nykyiset "kaiutinjalustat" täytyy heivata veks ja tilalle oikeat sellaiset. Fiilis että nuo audio pro standit imisivät kaiuttimien soundin. Puinen cd-telinekin kuulostaa napakammalta (ja myöskin isommalta). Eron kuulee bassoissa myöskin heti kun nostaa kaiuttimen ilmaan käsien varaan nykyisiltä jalustoilta. Myönnetään, nykyisiä standeja kun ostin niin raha ratkaisi. Uskottelin itselleni että samalta kuin muutkin nämä kuulostavat että ihan hyvät nämäkin ovat. Pah, täyttä skeidaa. Nyt tiedän :)

Pohdiskelu jatkuu
 
röyhkä sanoi:
Täyttä hepreaa itselle nuo kaapelit erikoisine nimineen = olen 100% huijattavissa näissä kaapelihommissa.
Ei siinä kusetetuksi tule, kun kuuntelee ja mikäli eroa (tai haluttua eroa) ei omilla korvilla kuule, voi huoletta jättää kaapelit ostamatta.

Tärkeintä on luottaa omiin korviin, ethän sinä niit'ä mitään muuta varten osta.

--
 
röyhkä sanoi:
Nykyiset "kaiutinjalustat" täytyy heivata veks ja tilalle oikeat sellaiset. Fiilis että nuo audio pro standit imisivät kaiuttimien soundin. Puinen cd-telinekin kuulostaa napakammalta (ja myöskin isommalta). Eron kuulee bassoissa myöskin heti kun nostaa kaiuttimen ilmaan käsien varaan nykyisiltä jalustoilta. Myönnetään, nykyisiä standeja kun ostin niin raha ratkaisi. Uskottelin itselleni että samalta kuin muutkin nämä kuulostavat että ihan hyvät nämäkin ovat. Pah, täyttä skeidaa. Nyt tiedän :)

Jos haluat ihan oikeat kaiutinjalustat, niin osta Dynaudiot. Ovat niinsanotusti Lopullinen Ratkaisu, jos vaan korkeus ja purkin koko osuu kohdalleen.
 
Hevimees sanoi:
Jos haluat ihan oikeat kaiutinjalustat, niin osta Dynaudiot. Ovat niinsanotusti Lopullinen Ratkaisu, jos vaan korkeus ja purkin koko osuu kohdalleen.

Ja jos jalustakaiuttimet ei ole must niin dynis-jalkojen hinnalla saa paljon muutakin kivaa... esim vanhat skobet myyntiin + dynybudjetti lisukkeeksi niin tuollahan jo saisi lattiakaiuttimet, jotka useimmiten vie jalustamalleja bassopuolella...
 
Gretch sanoi:
lattiakaiuttimet, jotka useimmiten vie jalustamalleja bassopuolella...

Which is true. Joskin vastaavalla todennäköisyydellä eivät tee "katoamistemppua" huoneessa oikein millään ja hinkuvat laajempaa ilmatilaa joka suunnalle.

Mutta.

Kuten yllä mainittiinkin, jalustarahojen kanavointi suoraan floorständereihin on miettimisen arvoinen seikka. Lattiakaiuttimet otin "kesken hienon suunnitelman" haltuuni itsekin. (Omega Super 8 XRS Alnico, nää on aika hyvät.)
 
Nad 315bee on vahvistin jota olen miettinyt (ja käynyt myös kuulemassa).

Suosittelen!

Itselläni on moinen combo eli NAD C315BEE ja Q 1020i (tällä hetkellä myös 2010-pari kirjoituspöydällä!); tosin PS1:n tilalla NAD C542-soitin ja DacMagicin kautta PC-hienostihan tuo yhdistelmä soi!
 
Njaa... Vaikka yleensä painotankin etupäätä, niin nyt tekee mieleni todeta, että kaiutinpäivitys voisi olla ensimmäisenä paikallaan. Q:n pikkuiset ovat kyllä ihan käypäiset toistimet, mutta niillä on rajansa, kuten käikättimillä aina. Siihen, että mitä tilalle, en osaa sanoa mitään, koska ratkaisuni olisivat kuitenkin DIY-pohjaisia (kasituumainen Fostex sopivaan pönttöön, ehkäpä).

Vahvistimeksi mieleeni kuitenkin nousi ensimmäisenä Regan Brio3, joka mielestäni toimii melko hyvin noilla pöntöillä. Ja ehkä tuo Creekkikin. NAD on ihan hyvä vahvistin hintaisekseen, mutta sitä kuitenkin vaivaa lievä epämääräisyys; se ei ole siitä tarkimmasta ja raikkaimmasta päästä, vaikka melko menevä kone hintaisekseen onkin.

Kaapeliasioissa viimeistään taipuisin DIY-puolelle. Esimerkiksi kangaseristeisestä johtimesta saat noiden mainittujen Spelzin anti-IC:iden vertaiset välikaapelit melko pienin kustannuksin. Liittimiksi Switchcraftia (halpa & hyvä). Kaiutinkaapeleiksi joko CAT5-lettejä tai sitten Elfan tai Uraltonen valikoimista löytyvää hopeoitua tefloneristeistä tavaraa pareiksi kierrettynä. En oikein osaa sanoa, kummasta noista pidän enemmän; jälkimainittu on jollain tapaa lämpimämpi ja läheisempi.

Oma täysratkaisuni DIY-pervertikkona olisi tietysti nuo teflonnarut kaiutinkaapeleiksi, Fostexit kaiuttimiksi, Alphacoren käämilankaa bensaletkun ympärillä välikaapeleiksi (Switchcraftit päihin) ja vahvistimeksi 1-wattinen yksiasteinen (SPUD) single-ended -putkikone. Mutta minä olenkin pervertikko. Mutta tuollaisella setillä saattaisin hyvinkin kuunnella musiikkia pidempäänkin hyvinkin tyytyväisenä. Tarpeisiin menisi ehkä jokin 600-700 euroa, jos kaiutinkoteloiden materiaalit laskee mukaan.
 
Kiitoksi kaapelointivinkeistä. Onko cat5 jotenkin raskas kaapeli vahvistimelle? Näin olen kuullut/lukenut aikoinaan.

Tässä pohdiskellessani mieleen pomppasi Fatmanin Itube hybridivahvari, jonka hifimaailma 2/2007 numerossa kehui "ehdottomasti kokeilun arvoiseksi"

Kas tässä
fat_man_1.jpg


"Stereona vaatimattomat 13 Wattia 8 ohmiin syöttävän hybridivahvistimen puhti riitti mainosti kuunteluissa käytetyille Dynaudio Audience 42 -kaiuttimille... ..Pienehköstä antotehosta huolimatta ala-rekisterin seurattavuus säilyi hyvänä raskaammallakin materiaalilla.

Aivan raskaimman kaluston vakuuttavuuteen ja dynamiikkaan ei luonnollisesti päästä, mutta toisaalta joidenkin putkivahvistimien karikot ympäripyöreän bassotoiston muodossa on onnistuttu välttämään. Keskialueella on sopiva ripaus sävykkyyttä ja ilmavuutta, jota tässä hintaluokassa tapaa harvoin. Tämän ansiosta järjestelmä on parhammillaan akustisella musiikilla, vaikka nirsoudesta sähköisille tuotoksille ei vahvistinta pääse missään tapauksessa haukkumaan. Kun ylärekisteristäkään ei löydy moiteen sijaa, voidaan kokonaisuutta pitää erittäin tasapainoisena.
"

Tekstin perusteella huokutteleva laite. Keskialueella ripaus sävykkyyttä 8). Typerä logo etupaneelissa ja tosiaankin vain 13w 8 ohmiin, mutta silti jotain kiehtovaa tuossa on. Voi olla että lankean.
 
röyhkä sanoi:
Kiitoksi kaapelointivinkeistä. Onko cat5 jotenkin raskas kaapeli vahvistimelle? Näin olen kuullut/lukenut aikoinaan.

Kyllähän siinä kapasitanssi kasvaa sen mukaan kun noita pareja tulee lisää, ts. poikkipinta-alan suhteessa noin käytännössä. Naimeja ei kuulema sovi parittaa tuollaisen nartsan kanssa, joitain muitakin oli. Vastakytkemättömät laitteet taas eivät kiinnostu tuosta --skan vertaa, eikä yleensä suurin osa normaaleista trankkukoneistakaan. Ainakaan Rotelini ei tuosta pahastunut lainkaan.

Laiskalle suosittelen tuota Teflonia. Vähemmän näkertämistä, kuin tuossa CAT5:n letittämisessä. Metrihinta on jotain parin erkin luokkaa. Noiden kattilettien kanssa kun nysväät vielä päistä kaikki karvat pareiksi ja kuorit ja juotat nippuun, niin takaan ettet pääse ihan yhdellä "(m)asennuskaljalla".

röyhkä sanoi:
Tässä pohdiskellessani mieleen pomppasi Fatmanin Itube hybridivahvari, jonka hifimaailma 2/2007 numerossa kehui "ehdottomasti kokeilun arvoiseksi"

(snip...)

Tekstin perusteella huokutteleva laite. Keskialueella ripaus sävykkyyttä 8). Typerä logo etupaneelissa ja tosiaankin vain 13w 8 ohmiin, mutta silti jotain kiehtovaa tuossa on. Voi olla että lankean.

Kokeilemallahan tuo. 13 watin riittävyys riippuu lähinnä kuunteluetäisyydestä ja kaiuttimien herkkyydestä. Ja kuurouden asteesta... Olen soitellut täällä kotoisessa betonilaatikossani ihmisille musiikkia vahvistimella, josta lähtee hyvänä päivänä jopa yksi watti, kajarit on n. 90dB/W/m. Eikä ole tarvinnut käyttää normaalikuunteluissa tuosta edes koko "reserviä"! Eihän se 20-wattisille pärjää oikeasti, mutta yllättyy henkilö siitä helposti, kun tajuaa kuinka vähän sitä tehoa yleensä käytetään.
 
Back
Ylös