Vahvistin hajalla?

  • Keskustelun aloittaja Aqs
  • Aloituspäivämäärä

Aqs

Käyttäjä
Liittynyt
30.3.2010
Viestejä
4
Tervehdys!

Elikkä otin irti vahvistimen ja subbarin n. 2 viikoksi, jonka jälkeen asentelin takaisin vehkeet. Sen jälkeen pistin auton tulille ja musiikit päälle, niin subbarin ääni oli semmosta että se "hajotti".

Testasin toisella vahvistimella, niin toimi subbari hyvin, joten vahvistimessa on vika.

Sit kun testailin eri rca-johtoja, niin huomasin että ei ole mitään väliä että onko inputissa vai outputissa johdot.. työntää ihan samanlaista ääntä ulos JA jo pelkän yhden rca piuhan kytkeminen tuopi samanlaiset soundit..

Joten missähän voisi vika olla ?


- Aq
 

Pouseri

Käyttäjä
Liittynyt
1.6.2009
Viestejä
52
Input ja Output taitaa olla vain suora läpivienti varsinkin jos joku laaduton vahvistin? Joten hyvinkin mahdollista että ei ole merkitystä. Toimivuus yhdellä rca:lla on ainakin ihan normaalia, mutta bassot tulee silloin vain toisen kanavan signaalista.
 

Aqs

Käyttäjä
Liittynyt
30.3.2010
Viestejä
4
mmn, mun toi vahvistin on Ground Zeron 2.500 tx

Mutta mikähän siellä mulla hajalla? :eek:
 

miikel

Käyttäjä
Liittynyt
17.3.2010
Viestejä
12
Itselläni ollut vahvistimina spl dynamics 6002 sekä autostudio 7000e :D Mutta kummassakin on sama, eli vaikka ottaa toisen rca:n pois basso kuuluu ainut vain että se kuuluu hiljempaa. Onko vahvistimen missään liittimissä mitään ulkoista vikaa? Heittääkö mitään protectia päälle? Tarktista ettei Gain, hi/lo pass filterit ole kääntyneet eri asentoon, tai mikä tärkeintä ettei jaon herkkyys ole mennyt väärään asentoon esim 24db siirtynyt 12db
 

Aqs

Käyttäjä
Liittynyt
30.3.2010
Viestejä
4
EI näy ulkosia vikoja, eikä kyllä silmällä katottuna sisälläkään ole mitään näkyvää. Ja oon testannu kaikkia säätövipuja kaikissa eriasennoissa.

Onkohan noihin mahdollista vaihtaa noita osia tai jotenkin muuten selvittää vikaa?
 

miikel

Käyttäjä
Liittynyt
17.3.2010
Viestejä
12
On mahdollista vaihtaa jos kolvi pysyy kädessä. Usein miten itselläni ainakin on pääteasteet kärynnyt. Vie johonkin elektroniikka liikkeeseen ja sano että tekee hinta arvion korjauksesta/selvittää vian(minulla ei ainakaan maksanut mitään) ja mieti sitten kannattaako korjata/korjauttaa
 
M

Matti Lehtinen

Testaa Aqs vielä silleen että otat kaikki piuhat irti vahvarista ja nostat sen sivuun.

Sitten tsekkaat huolella kaikki tulevat piuhat(elikkäs kaikki vahvarille tulevien piuhojen kulun ja liitokset) ja pistät ne oikeille paikoille vahvariin. :)
 

Aqs

Käyttäjä
Liittynyt
30.3.2010
Viestejä
4
Matti Lehtinen sanoi:
Testaa Aqs vielä silleen että otat kaikki piuhat irti vahvarista ja nostat sen sivuun.

Sitten tsekkaat huolella kaikki tulevat piuhat(elikkäs kaikki vahvarille tulevien piuhojen kulun ja liitokset) ja pistät ne oikeille paikoille vahvariin. :)

Kattelin kaikki johdot uudestaan ja nyt soi subbari tosi hyvästi. Varmaan ollut joku johto vähän huonosti tai jotain vastaavaa, vaikka testasinkin 3 kertaa ennen tänne mitään kirjoittamista.

Kiitoksia vaan kaikille vastanneille. :)
 

LongJohn

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 710
Lainataanpa ketjua kun ongelma on ratkennut.

Pari päivää sitten nyykähti SPL Dynamiitin vahvistin. Ollut kolme kanavaisena soittamassa etupäätä ja 10" subbaria. Kun 12V tarjoaa herätteeseen syttyy vain protect valot hetkeksi eikä sitten mitään muuta. Kaiutinjohdot ja RCA saa olla irti kokonaan ja sama tulos eli mikään oikari laitteen ulkopuolella ei tule kyseeseen.. Oli kyllä käynyt myös aika lämpimänä, kontissa liimautunut pohjabitumiin kiinni. Ennen rikkoa alhaisella volalla kuuntelua pari minuuttia ja seuraavalla startilla ei mitään. Sulakkeet tarkasteltu.

Ideoita?
 

Puuhis

Käyttäjä
Liittynyt
8.12.2008
Viestejä
985
Jussi Toivanen sanoi:
Lainataanpa ketjua kun ongelma on ratkennut.

Pari päivää sitten nyykähti SPL Dynamiitin vahvistin. Ollut kolme kanavaisena soittamassa etupäätä ja 10" subbaria. Kun 12V tarjoaa herätteeseen syttyy vain protect valot hetkeksi eikä sitten mitään muuta. Kaiutinjohdot ja RCA saa olla irti kokonaan ja sama tulos eli mikään oikari laitteen ulkopuolella ei tule kyseeseen.. Oli kyllä käynyt myös aika lämpimänä, kontissa liimautunut pohjabitumiin kiinni. Ennen rikkoa alhaisella volalla kuuntelua pari minuuttia ja seuraavalla startilla ei mitään. Sulakkeet tarkasteltu.

Ideoita?
Päätteet palaneet ? mittaa "kivet" :) ei maksa uudet paljoa mutta mun ehdotus....
HEITÄ vesilintua SPL Dynamicsin päätteellä nim. kokemusta on.
 

LongJohn

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
3 710
Puuhis sanoi:
Päätteet palaneet ? mittaa "kivet" :) ei maksa uudet paljoa mutta mun ehdotus....
HEITÄ vesilintua SPL Dynamicsin päätteellä nim. kokemusta on.

Pitää huomenna korkata auki ja kattoa onko siellä mitään selvää vikaa.

Ei tuota viiti kanervikkoon viskata jos järkikustannuksin saisi korjattua. Ei ole tarve ihan audiofiilitasoa. Saattaa oma auto siirtyä syksyllä ihan toisenlaisen äänentuotannon puolelle ja nuokin mennä sitten tilaihmeeseen..
 

Janne-ii

Hifiharrastaja
Liittynyt
25.12.2007
Viestejä
2 110
Kaupunki
Nokia
Erään kerran kävi saman tyylinen juttu jollain satavuotta vanhalla autovahvarilla. Eli kaikki johdot yms. laitteessa kiinni vain protect valopaloi kun sinne tuli jännite. Hiukan aikaa ihmeteltiin ja avattiin vahvistinkin, mutta ei mitään. Kunnes otin maajohdosta kiinni ja se jäi käteen :D Maajohto takaisin kiinni (liittin oli hapertunut) ja rokki soimaan. Eli tsekkaa kaikki liitokset läpi.
 
Ylös