Vahvistimen lämpeneminen

Marsi

Käyttäjä
Liittynyt
31.1.2008
Viestejä
5
Terve kaikille!

Olen aloittelemassa hifiharrastusta ja tietoni näistä asioista on vielä varsin rajalliset, joten käännyn teidän tietäjien puoleen. Hankin itselleni stereosetin hiljattain enkä ole välttynyt ongelmilta.
Vahvistimeni lämpenee todella pahasti. Pari päivää sitten se iski jo suojapiirin päälle ( näyttöön ilmestyi PROTECT ja se sammui). Hyllyssä olevan vahvistimeni päällä ja sivuilla on noin 5 cm ilmanvaihtotilaa, takaosa hyllystä on suljettu lukkunottamatta kaapelien mentävää reikää, etuosa on avoin. Riittämätön ilmanvaihto? Voisiko lämpenemisen syynä olla 4 ohmin kaiuttimeni? ( Elac bs 204.2 ) Vahvarihan on 8 ohmin. ( H/K 970 ) Kaiutinkaapelit on neljä metriä pitkät ja 4mm^2. ( Inakustik bingo silver )
Suojapiiri iski päälle kahden tunnin käynnissäolon jälkeen volyymin ollessa -50db koko ajan. Tuliko kaiuttimien vaihto? :-\
 
Minulla on sama värkki enkä ole pahaakaan kuumenemista huomannut.Ainakaan musiikin soidessa.Ihan normaalia lämpenemistä vaan.
Voi olla,että Elacin kuorma vaihekulmineen saattaa aiheuttaa HK:n hyytymistä mutta tuohon teoriaan on vaikea uskoa koska olen ajanut sitä vaikemmillakin kuormilla.Ja enkä usko Elacin poikkeavan kovin paljon valtavirrasta impedanssin suhteen.
Taidan antaa suosituksen viedä vekotin huoltoon ellei ongelma muuten ratkea.

Eihän vaan vahvarin tai kajarin päässä karvat ota yhteen tai muuta sellaista amatöörimaista? ;)
Nuo kannattaa tarkastaa ensitilassa vaikka olisi kuinka tarkkana ollut kytkentöjä tehdessä.Samaten liitokset.
 
Karvat tarkastettu! Eipä ne ottanut yhteen. Voisiko tuo ilmanvaihto olla sitten niin puutteellinen? Tosin eipä tuo suojapiiri ole lähtenyt pois päältä vaikka laite on jo jäähtynyt pari päivää. Pitääkö sen edes lähteä? ???
 
Vahvasti epäilen että kyse on nyt vahvarista itsestään.Huollon paikka.Kyllä protect piirin pitää laueta kun ylikuormitus tai vastaava siitä poistuu.Ota kajarit kokonaan irti ja kokeiles sitte ja voit ottaa koko masiinan pois hyllystä ja tarkkailla lähteekö päälle ja jos lähtee niin lämpiääkö vielä ilman että edes kuormaa on kytketty.

EDIT:just mittasin anturimittarilla ritilän päältä ja 38 astetta näytti.Saattaa jonkun asteen huijata mutta käsikosketus antaa samanlaisen tuloksen.
 
Ei lämminnyt minun HK970 ja varmasti jaksaa ajaa vaikeampiakin kuormia. Joten summa summarun, vahvistimesi on rikki - kaput.

Mikko
 
Otin kaiuttimet irti ja samalla kaikki muutkin laitteet. Ei suostu vieläkään suojapiiri lähtemään pois päältä. Taitaa Harmanille lähteä puhelinsoitto maanantaina. Mistä sen tietää onko kaiuttimet rikki? Hyvin ne soi vielä silloin, kun vahvistin oli ehjä.
 
Nopeiten ja helpoiten se onnistuu kun kokeilet toisella vahvarilla.Mikäli ei ole,niin kaverille tai taholle jolta vahvari löytyy.Suurempi vaiva on alkaa yleismittarilla mittailemaan.
Veikkaan vahvasti että joudut kiikuttaa HK:si huoltoon.Mikäli joku vehje saisi tuon vahvarin kyykkyyn niin poistamalla kaikki vekottimet vahvarista,suojapiirien olisi pitänyt jo palata.
 
Itselläni ollut tuo sama vahvistin ja käytössä 84db:n kaiuttimet 4 ohmilla, eikä mitään ongelmaa.

Laite ei myöskään lämpene yhtään normaalia enempää eli ei muuta kuin maahantuojalle huoltoon.
 
Back
Ylös