Vahvarin hdmi huolto?

CP-5000H

Käyttäjä
Liittynyt
3.8.2020
Viestejä
140
Onko tietoa/kokemusta vahvistimen hdmi -liittimien vaihdosta? Saako itse helposti vaihdettu? Paljonko kustantaa?

Ongelmana siis löystyneet liittimet. Ääni liikkuu kuten pitääkin, mutta kuva pätkii. Ongelma in ja out liittimissä. Ei johdu kaapelista, kokeiltu.

Nyt kytkettynä laitteet (bd-soitin ja pleikkari) sekä televisio optisella kaapelilla ääni vahvistimeen ja kuva suoraan televisioon. Toimii, mutta vahvistin tarvitsee oman kaukosäätimensä äänenvoimakkuuden säätöön, joten mietin kannattaako vahvistinta korjata/korjauttaa.
 
Näyttää turhan hankalalta. Tuli mieleen että, jos esim. bd-soitin on kytketty suoraan televisioon ja televisio vahvistimeen hdmi:llä, meneekö ääni vahvistimeen paluuäänenä?
 
Kannustaisin kysäisemään jostain huollosta. Pirauta jollekin elektroniikkakorjaajalle / huoltofirmaan ja kuvaile tilanne. Veikkaan, että pystyvät antamaan kohtuu tarkan hinnan. Ei välttämättä ole kallis korjaus.
-En osaa tuohon paluuääniasiaan kommentoida.
 
Minulla on samantapainen ongelma (vahvistin Yammu RX-V475). Kuva pätkii kaikista HDMI-aukoista, eli ei auta pistokkeen vaihtaminen sisääntulosta toiseen. Luultavasti onkelma siis jossain sisempänä. Heti alussa, kun aloittaa katselun, toimii ihan OK, mutta lämmetessään laite vaikuttaa pätkivän enemmän. Katkos kestää vain pari sekuntia, mutta onhan tuo nyt kiusallinen kesken leffaa.
Olen kullut, että joissain juotosongelmissa auttaisi ongelmakohdan kuumentaminen. Uskaltaisinkohan suhauttaa HDMI-piirilevyä hiukan pienellä käsikaasujuottimella..?
 
Uskaltaisinkohan suhauttaa HDMI-piirilevyä hiukan pienellä käsikaasujuottimella..?
Ei suositella, se "suhautus" mitä yleisimmin on liikaa, kuumailmapuhallin on suositeltavampi tai ota kortti irti (jos lähtee) ja käytä uunissa.

Edit: kaikki edellinen tietenkin omalla vastuulla!

T: Vesku
 
Back
Ylös