Värähtelyjen vaikutuksia

Kyllä värähtelyillä on vaikutusta monessakin mielessä. Värähtelyt ovat pahaksi jos kapistuksessa on mekaniikkaa kuten kiintolevyjä tai se surullisen kuuluisa cd-koneisto. Kokeilkaapa mitä tapahtuu kun ravistatte cd-soitinta, joka soittaa levyä. Suurin osa rupeaa pätkimään yllättävän helposti, joten vaikutusta on. Tosin vaikutus ei ole jotain epämääräistä soundin huononemista vaan kunnon pätkimistä...

Elektroniikkaan tärinä vaikuttaa lähinnä kontakteja heikentävästi. Liittimet voivat irrota ja juotossaumat vähitellen irtoilla. Moista tärinää kuitenkin harvoin on kotioloissa, toisin kuin vaikkapa työkoneissa tai tehdasympäristössä.

t. jjahifi
 
Gretch sanoi:
Tuossa oli tuo pyydetty VRDS, joka siis on vähän hienommat muovit pilipalikoneiston ympärillä (muut VRDS laitteet toki on jämyjä)
http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/TEAC-T1/VRDS-T1.html

Moi,

Se ylimääräinen muovisilta sen peltisen lisäksi jää vähän kaivelemaan, että voiko siitä ihan oikeasti olla hyötyä. Kuvia tarkemmin ihmetellessä näyttäisi, että ne neljä sillan tolppaa voisi olla muovisia. Veikkaan tolppien alkavan värähtelemään ja taipuilemaan epäkeskon CD:n kanssa. Itse olisin valmis "uskomaan", että tuo muovinen siltakin lisää hiukan koko siltarakenteen jäykkyyttä sivuttaista vääntöä vastaan. Koko levyä tukeva klämppikin on parempi kuin ei ollenkaan - Olkoonkin sitten vaikka muovista tehty. Joku pieni T(W)EAC-insinööri sanoo sisälläni, että se on sittenkin parempi kuin osiensa summa ja se alkuperäinen SONY, jota on lähdetty virittelemään. Aika rimpula se kieltämättä on, kun vertaa tuohon omaan Wadia 861SE soittimessa olevaan versioon.

861SE version ollessa tilauksessa, minulla oli lainassa perus 861. Jostain syystä SE versio kaivaa sieltä levyltä esim enemmän kaikuja hiljaisemmissa kohdissa. Ihan kumma juttu, mutta niin se vaan tekee ??? Eikä niissä ole muuta eroa kuin se pirun mekanismi ja sekös pistää nuudelit kypsymään päässä :D
 
Back
Ylös