Välikaapeli suosituksia?

finax

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
127
Nyt käytössä oleva välikaapeli on BlueJeans LC-1,johon olen ollut oikein tyytyväinen hintaansa nähden.

http://www.bluejeanscable.co.uk/store/audio/index.htm

Kyseisessä välikaapelissa pidän mm.elävästä äänestä ja isosta äänikuvasta.Asia,joka taas häiritsee siinä on ajoittain liian kirkas ääni,ainakin dacissani käyttämäni LME49720 operaatiovahvistimen kera,jonka kanssa kuitenkin saan parhaiten äänen lähelle omaa makuani.

Tuolta löytyy joitain mielipiteitä kaapelista.

http://www.head-fi.org/forums/f21/bluejeans-lc-1-rca-cables-204045/

Jonkun toisen operaatiovahvistimen kera saan kyllä kirkkautta pois,mutta samalla äänestä lähtee pois muita kaivattuja elementtejä tai ei muuten vain mieleisellä tavalla soi.Kokeilin myös Tasker850 pohjaista diy-piuhaa ja ääni muuttui paremmaksikin joiltakin osin,mutta kokonaisuutena LC-1 soi kuitenkin mielekkäämmin.

Laitteisto tuntuu reagoivan hyvin eri välikaapeleihin,joten ajattelin kokeilla joitain eri vaihtoehtoja.Tuolta Head-fi:sta pisti silmään Chord Copra 3 kaupallisista vaihtoehdoista.Mitenkä sitten musiikin.comin Musical Blue?Joku AntiCables tyyppinen tai muu DIY-ratkaisu?

Suosituksia otetaan vastaan.Hintaluokka korkeintaan mielellään noiden edellämainittujen kaupallisten tasolla eli 70 euroa.

Kaiutinpiuhat on Supra Ply 3.4:set ja ehkä niilläkin voi olla oma mausteensa nykyisessä äänessä.Saa ehdottaa myös vaihtoehtoja niille.Äänilähteet:Sony Playstation(5502),Zero DAC

Vahvistin:Trends TA-10(Oblicato konkilla)

Kaiuttimet:Open Baffle Visaton B200
 
Jos sulla kerran Supraa on kajaripiuhana, niin kokeile ihmeessä myös kyseisen valmistajan: EFF-ISL - välikaapelia? Sopii budjettiisi.

Itselläni on kyseinen välipiuha käytössä, yhdessä itse kolvaamieni Supran kajaripiuhojen kanssa ja missään nimessä tiukka/analyyttinen, ei ole meikäläisen soundi, vaan enemmältikin suurpiirteisyyden lukuunottamatta, lämmin..

Elikkäs en ole itse senkummemmin noita piuhoja kuulostellut, mutta koitahan ihmeessä myös tuota Supran piuhaa, jos sulla saman valmistajan kajarikaapelitkin kerran on?

Matti.
 
Pidetään mielessä yhtenä vaihtoehtona.Itseasiassa,eikös tuota saanut myös erikseen metritavarana EFF-I vai onko samaa?
 
finax sanoi:
Pidetään mielessä yhtenä vaihtoehtona.Itseasiassa,eikös tuota saanut myös erikseen metritavarana EFF-I vai onko samaa?

Saa ymmärtääkseni erikseenkin metritavarana. :)
 
Mites CAT5 piuhaksi niin väliin kuin kajareihinkin. On halpaa eikä vaadi kuin hieman kuorimista ja kolvaamista (välipiuhat). Kokeilu ei paljon maksa. Ihan tosissani ehdotan, itsellä on kajaripiuhat ja välipiuhatkin tuntuivat toimivan kun kuuntelin settiä missä nuo oli. Oli muistaakseni vain kaksi sisällä olevaa lankaa välikaapeleissa käytössä.
 
Edellä mainittu Supran välipiuha hyvä vaihtoehto. Tuhti soundi siitä lähtee.
Sen verran välipiuhojen kanssa olen leikitellyt, että n. 50 - 70 €:n vaihtoehdoissa
kovin suurta eroa ole, vivahteita eri suuntiin toki löytyy. Jos Tasker 850 ei tyydyttänyt,
niin tuskin Chordin Copra sen parempi vaihto on. Sisäänajettuna DIY-Tasker 850 on ihan
kelpo kaapeli.
Kannattaisi ehkä kokeilla suoraavaa hintaluokkaa, esmes tanakkaääninen ja rauhallinen Tara Labs RSC Prime
tuo selkeästi muutosta edellä mainittuihin kaapeleihin. Käytettyinä niitä liikkuu sinulle sopivaan
hintaan aika usein.
Analysis Oval One on myös laatupiuha, mutta ei välttämättä sopivin vaihtoehto systeemiisi.
Muiden muassa näiden kanssa olen omaa omaa settiäni viilaillut.
 
Karhu sanoi:
Mites CAT5 piuhaksi niin väliin kuin kajareihinkin. On halpaa eikä vaadi kuin hieman kuorimista ja kolvaamista (välipiuhat). Kokeilu ei paljon maksa. Ihan tosissani ehdotan, itsellä on kajaripiuhat ja välipiuhatkin tuntuivat toimivan kun kuuntelin settiä missä nuo oli. Oli muistaakseni vain kaksi sisällä olevaa lankaa välikaapeleissa käytössä.

Eeh, no kannattaa kuitenkin huolehtia että kaapeli on suojattua (STP/FTP) eikä tavanomaista UTP:tä. Ellei sitten erityisesti nauti "lämmöstä" mitä linjatason kaapeliin todennäköisesti häiriöiden muodossa tarttuu.

Yleisesti ottaen kierretty pari on tarkoitettu balansoituihin liitäntöihin, mutta tässä tuskin oli sellaisista kyse.
 
Schulz MK 6 kaapeli ja esim DLS rca- liittimet. DLS:n liitin on tukeva itsepuristuva liitin johon on kuitenkin helppo kolvata, tai kolvauttaa kaapeli. Näitä on täällä Jyvässeudulla kolvailtu moneen kotiin. Kun budjetti on 70€, niin tässä tapauksessa ainakin 40€ tulee säästöä.

dls-tarvikkeet-liittimet-rca-pro-2-menu.jpg
 
Kiitos vaan kaikille hyvistä ehdotuksista.Lisääkin saa pistää.

Kyllähän ihan Taskerista pidän,mutta ennenkaikkea se näyttää nykyisen piuhan heikkouksia joiden luuli ehkä johtuvan muista oheislaitteista.Tasker tuntuu tasapainoisemmalta ja koko orkesteri tulee paremmin esille kokonaisuutena.Negatiivisena puolena kuulostaa hiukan liian kontrolloidulta ja tasapaksulta omaan makuun.LC-1:sen kanssa taas esim.solisti nousee enemmän esille,tunnepuoli välittyy paremmin ja musiikki kuulostaa elävämmältä puutteistaan huolimatta.
 
Moi
Laita ostopalstalle ostetaan osioon suraava viesti;
-ostetaan Rega Apollon mukana tullut mitätön halpa peruslaku,maksetaan 2 euroa.
Kaikki Apollon ostaneet eivät nääs alyä,että se peruslaku toimii......
 
finax sanoi:
...

Asia,joka taas häiritsee siinä on ajoittain liian kirkas ääni

...

Suosituksia otetaan vastaan.Hintaluokka korkeintaan mielellään noiden edellämainittujen kaupallisten tasolla eli 70 euroa.

...

Äänilähteet:Sony Playstation(5502),Zero DAC

Vahvistin:Trends TA-10(Oblicato konkilla)

Kaiuttimet:Open Baffle Visaton B200

Oma settini kärsiin myös hieman liiallisesta kirkkaudesta, ja etenkin tuo Tasker C850 veti soundin turhan kirpakaksi. Pari DIY-viritelmää, jotka ovat toimineet tuota paremmin ovat Tasker C128 + Neutrik NYS373 ja ViaBlue NF-S1 + Biltemat RCA:t.

C128 oli C850:ä hieman luonnollisempi, ja kuten tuli jo todettua, ei niin kirpakka. ViaBlueta kokeilin vain hyvin lyhyen aikaa (tein kaverille kaapelit vanhoista jämäpätkistä), mutta se vaikutti hieman selkeämmältä, ja varsin tasapainoiselta. Kaverikin siitä tykkäsi.
 
Tasker C850 saattaa kunnolla sisäänajamattomana olla hieman tuollainen kirpakka ja suttuinen mutta aukeaa paremmin sisäänajon myötä. Yksi hyvä kokeiltava on suht edullinen Canaren Star Quad -kaapeli.

Itse tekemällä pääsee aika edullisesti kiinni hyviinkin kaapeleihin ja tuntuupa porukka eroon pääsevän niistäkin palstojen mukaan.

-Kimmo-
 
Kokeile QEDin piuhoja. Mulla on Qed qunex 2 (2 paria) ja Qed qunex 4S.
2:set on levari-> riaa-> vahari ja nelonen on cd:n ja vahvarin välissä.

Aiemmin oli kolme paria Monsterin M1000i piuhoja. Qedit rauhoitti ja tarkensi ääntä.
Monsterit olivat todella kirkkaat.
 
mkutvonen sanoi:
CAT-5 ei kyllä kapasitanssinsa puolesta ole kovinkaan optimaalinen välikaapelimateriaali. Jos halpaa/hyvää pitää olla, niin yksi käypä on tehdä itse lattakuapelista. Tuolta DIY-puolelta löytyy threadi...

https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?41890

Tuolta selaat sellasen kaks kolmannesta, niin löytyy meikäläisen kokeiluhehkutus.Noistahan saisi aika helposti tehtyä,kannataisikohan kokeilla?.Mites jos käytän esim.molemmista reunoista 10 piuhaa niin voiko keskelle jäävät 20 piuhaa poistaa vai onko tästä haittaa häiriönsuojauksen kannalta?
 
Tilasin myös tuota Sepon ehdottamaa Schulz MK 6 kaapelia.

Liittimiksi ajattelin hommata Switchcraft 3502A RCA plugeja.Piti tilata noita Audio-Maguksesta kun olisi ollut muutakin tilattavaa sieltä,mutta postikulut olivat sen verran korkeat,että jäi tällä kertaa tilaamatta.Saahan noita Suomestakin ihan hyvään hintaan Uraltonesta.

Jossain välissä tänään väsään myös tuosta IDE-kaapelista testikappaleen.
 
finax sanoi:
Jossain välissä tänään väsään myös tuosta IDE-kaapelista testikappaleen.

Kannattaako haaskata aikaa consumer-tason IDE-kaapeliin kun saman tien voisit käyttää ammattitason SCSI-kaapelia!!!!

Ei hyvää päivää teidän kanssanne.
 
Kuhan sattui löytymään tuollaista himasta käyttämättömänä.Niin miksei saman tien hakisi SCSI-kaapelia,no katsotaan.
 
Tiesin kyllä,mitä mkutvonen tarkoitti.Sama käyttötarkoitus kuitenkin tuollakin kuvan piuhalla.Onko se sitten,kuinka soveltuvaa laadullisesti tai muuten välikaapelikokeiluksi,niin sitä yritin tiedustella(ilman trollausta)?
 
Back
Ylös