Uutta settiä

  • Keskustelun aloittaja Deleted member 7852
  • Aloituspäivämäärä
D

Deleted member 7852

Taas on kaiuttimet menossa ja uusia pitäisi tilalle hankkia. Vaihtoehdot: Cain&Cain Abbyt tai Magnepan 1.5.
Paneeleille vahvistimeksi ehkä Copland csa28 tai alkuun Creek, Abbyille ehkä Prima Luna one tai Mastersound due venti. Vaikka paneelit/Copland systeemi näyttää nyt todennäköisemmältä olen pientä viehtymystä putkiin alkoanut tuntea. Heitinkin hifi-lehden keskusteluun pienen putki-gallupin ja jos täällä joku osaisi seuraavat laittaa "paremmuusjärjestykseen" niin olisi kiva; Prima Luna one, Mastersound due venti, Sythetis nimis ja vielä TAC34 mahd. päivitetyillä putkilla. Lisäksi on tuntematon joukko erilaisia kiinanihmeitä joita jo Suomestakin saa? Kokemuksen ääntä kuunnellaan..
 
En tunne noita Cain&Cain Abby kajareita mutta minulla on ollut PrimaLuna ProLogue Two reilun vuoden ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Herkillä kaiuttimilla ja laadukkaalla pyörittimellä se tuottaa nautinnollista musiikkia, ei liian korostunutta yläpäätä mutta tarkkuutta riittää, hyvä läsnäolon tuntu keskialueella ja botne on minulle kyllin tiukka tarvittaessa. Äänen musikaalisuus hivelee korvia. Tehot riittää hyvin tavalliseen asuntoon. En ole koekuunnellut One:a mutta jos hintaero ei ole iso niin ottaisin samantien Two:n. Niin paljon sitä lehdissä suitsutettiin ykköseen verrattuna.
 
Olen kuullut Prima Luna ykköstä Sonuksien ja audio aero cd:n kera ja oli tosiaan miellyttävä ja mehukas soundi. Ei kuitenkaan aivan minun makuun, ehkä liiankin putkimainen, joten ehkä tuo kakkonen ktkasikasineen olisi minulle parempi, antaisi vapauksia kaiutinvalintaankin enemmän Tiedä sitten tuosta Mastersoundista kun käytettynä saisi. Olen kuullut hyvää ja pahaa, kuulemma Abbyjen kanssa käy hyvin. Tästä haluaisin kuulla lisää.
 
Tsekkaa myös Sun Audion ja Lebenin vahvistimet. Sun Audiota en ole ikävä kyllä kuullut (kehuja kylläkin), mutta Lebenin CS-300X olen ja teki kyllä vaikutuksen.

Suosittelen kuuntelemana Abbyjä vähän pitempään. Niissä on vetoava ääni, mutta myös värittymiä, jotka saattavat alkaa vaivata pidemmän päälle.

Kaiuttimista kuulostelisin myös Zu Druidit ja Tonet.
 
Vissiin Primalunan Pro one ja Pro two on samoja koneita eri putkilla mikäli oikein olen ymmärtänyt? Noiden paremmuutta on vaikea suoraan mennä sanomaan kuuntelematta molempia koska soivat hieman eri tavalla putkista johtuen. Omaan ottaisin onen, vaikka Two on potkuisampi, tuli El 88:lla sointiin hieman loudness tyyppistä korostusta. ???

t.JH

Leben soi hyvin ja on kyllä upea retro muotoilu.
 
jhyv sanoi:
Vissiin Primalunan Pro one ja Pro two on samoja koneita eri putkilla mikäli oikein olen ymmärtänyt? Noiden paremmuutta on vaikea suoraan mennä sanomaan kuuntelematta molempia koska soivat hieman eri tavalla putkista johtuen. Omaan ottaisin onen, vaikka Two on potkuisampi, tuli El 88:lla sointiin hieman loudness tyyppistä korostusta. ???

t.JH

Leben soi hyvin ja on kyllä upea retro muotoilu.

Käsittääkseni vain Two:ssa on automaattinen Bias putkille eli putket voi vanheta eri tahtiin ja hyvin soi.
 
No nyt on taas joku uusi kiinan tuoja Suomen markkinoilla. Linkki hifi-lehden palstalla "Putkia peliin" otsikon alla.
 
Pirkka: myös Onessa on automaattinen biasointi.

Tykkään tuosta Onesta todella paljon. Soittaa kohtuullisen epäherkkiä kajareita (B&W 705) hyvin ja soundi tuntuu sopivan meikäläisen musiikkimakuun erittäin hyvin.
 
Päädyin sit noihin paneeleihin, vahvari on vielä matkalla.
 
PekuTheMan sanoi:
Pirkka: myös Onessa on automaattinen biasointi.

Tykkään tuosta Onesta todella paljon. Soittaa kohtuullisen epäherkkiä kajareita (B&W 705) hyvin ja soundi tuntuu sopivan meikäläisen musiikkimakuun erittäin hyvin.

Hieno homma. Ihan varmasti hyvä vahvari. Minä oon tykänny Twosta. Ero lienee pieni, yksi putki kait:

About the only essential difference with the ProLogue One is the power tube used: the One uses the EL-34, the Two boasts the KT-88.

Tässä olis yks artikkeli, jossa kaverilla oli ensin One ja sitten se kuunteli two:n.

http://www.upscaleaudio.com/primaluna/hifinewspl2.pdf
 
Tuon EL-34:n tilallehan voi heittää KT-77:n ilman muutoksia. Pitäisi olla lähempänä kasikasia kuin kolmenelosta, eli tiukempi varsinkin alapäästään. Siis hiukan modernimpi soundiltaan. Näitä on kuulema turha hakea NOS:na, mutta onneksi JJ on ottanut tämän taas tuotantoonsa. UralTone myy näitä hintaan 20e/kpl, ja laatu on pääosin erinomaista. Ja kyllä 34:kin teho pitäisi riittää 85dB/W/m asti.
 
Onnea uudelle paneelinomistajalle!
Minkäs vahvarin sitte :) meinaat hankkia?
 
Vahvariksi tuli tuo Copland csa28. 65w tehon ei pidä antaa hämätä, laitteessa on 600va muuntaja ja ~40000 oliko se nyt mikrofaradia kapasitanssia. Kyllä ainakin tuon 5350se Creekin jälkeen tuntuu ihan hyvältä peliltä. Mitä kummaa, mkutvonen? Onko kutvosesta tulossa suosikki "tagi" täällä?
 
Milläs muuten mummo ajelee paneeleita, oletan?
 
Ei se vissiin mikään tagi ole... Tuo "m" tulee etunimen alkukirjaimesta ja loput onkin sitten sukunimeä...
 
Krellin KSA 200S bassossa, Threshold T800 diskantissa, bi-amp-systeemi, Krell KRC-etunen ja Transparent XL ja refe-johdot. Tietty ne Monsterin ja Transparentin virtaboxit :D
Kajarit on Maggie 20.1
Somasti toimii, niinku kaikki Maggiet. Ainoo huono puoli on se hermoja raastava virittäminen,varsinki jos erehtyy ostamaan uutena. Mut siitäkin oppii aika lailla elämän tosiasioita.

Copland voi vörkkii hienosti, riippuu tottakai myös muista värkeistä.
Paneelien kanssa ei aika käy pitkäx.
 
Suomen hifein mummo :D

Niin on tuosta Copland - Creek vertailusta sanottava, että Copland oli "musikaalisempi" eli miellyttävämpi ja läsnäolevampi ja samalla kuitenkin yksityiskohtaisempi ja soundiltaan tukevampi kuin Creek. Ainoa missä 5350se oikeastaan voitti oli iskevyys, eli rytmit tulivat hyvin pintaan. Kyse on kuitenkin kahden eri hintaluokan laitteista ja omassaan Creek lienee ihan parhaimpia maun mukaan tietty.

On se kuitenkin kumma mitä putket tekee jo esivahvistinosasssa. Kyllä huomaa lauluäänissä ja akustisissa soittimissa, että jotain on muuttunut. ~2ke luokan intgroiduista mf 3.2 vois olla myös paneeleille varteen otettava vaihtoehto. Suoraa vertailua tähän Coplandiin en ole mistään löytänyt, mutta sellaisen kyllä missä tämä pieksi Classen, Electrocompanietin ja Densen Beatin vastaavan hintaiset integroidut ja nimenomaan Maggie 1.6:sia ajettiin. Tietty taaskaan ei makuasioista voi kiistellä. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Oheislaitteistossa on vielä "laittoo", mutta kyllä varsinkin Lennin Nothing to Hide soi nyt tosi hienosti. Eukkokin sanoi notta on paras systeemi tähän asti. Taitaa paneelit olla naisten mieleen? ;)

Mitkä muuten olis levyjä joissa Maggiet saa laittaa ihan parastaan ?
 
Saankohan mä ottaa härvelit mukaan jos saan sikareista syövän ja joudun saattohoitoon...? En muuten mene jos en saa.
 
Onnittelut onnelliselle paneelien omistajalle. Mulla on muuten samanlaiset siin nuo 1.5

Totta kyllä et hameväki taitaa olla enemmän tai vähemmän lättyjen perään, enkä muuten yhtään ihmettele et miksi :D

Mummo: eiköhän ne anna sun ottaa härvelit mukaan sillä kukaan ei kestä panelistia joka ei ole päässyt pariin päivään kuuntelemaan asenteella. Niin paitsi jos saattohoitohenkilökunta sattuu olemaan masokisteja :D
 
Back
Ylös