Uutta settiä läjään

  • Keskustelun aloittaja antvarh
  • Aloituspäivämäärä
A

antvarh

Terve taaseen pitkästä aikaa Jyväskylän korvesta. Hifistely jäänyt todella taka-alalle viimeisen vuoden aikana erinäköisten asioiden summana. Nyt olisi kuitenkin aikomusta laittaa settiä kasaan asunnon hankinnan yhteydessä, joten kyselenkin kanssaharrastajilta subjektiivisia (ja jopa manipuloivia) mielipiteitä sopivan setin löytymiseksi.

Budjettina on karkeasti arvioituna 4000 euroa, jolla tulisi saada ainakin vahvistin, kaiuttimet, kaapelit ja mahdolliset kaiutinjalustat. Äänilähteenä tulee olemaan alkuunsa pelkkä tietokone, joten soittimiin ei kannata nyt paneutua sen kummemmin. Kuuntelutilasta en toistaiseksi osaa sanoa mitään, mutta betonihelvettiasuntoa ei ole tulossa.

Edellinen settinihän oli pikkuinen Almarro Trianglen Altea ESW kaiuttimia soittelemassa Schulzin kaapeleiden välityksellä. Äänilähteenä tietokone Beren DAC:n kautta. Tykkäsin kyseisestä setistä näin paljon (tähän väliin kädet niin levälleen kuin saa) ja jotain saman tapaista nytkin hakusassa. Ja mitä tuohon edelliseen settiin tulee, omasta mielestäni raskas kissansyöntimusakin toimi äärimmäisen hienosti, joka on myös edellytyksenä uudelle kalustolle.

Äänellisesti tykästyin putkilaitteisiin, joten tulevassakin setissä suotavaa olisi olla putkia. Kenties isompi Almarro? Mitron tarjoama setti iso Almarro Penaudion Rebel 3 kaiuttimien kanssa kuulostaa paperilla vähintäänkin kiinnostavalta. Tästäkin asiasta kanssaharrastajat voisivat valaista, mikäli ovat komboa kuulemaan päässeet.

Pois ei siis suljeta mitään vaihtoehtoja. Niin paljon olen jo kuullut ja niin paljon on kuulematta, ettei tästä viidakosta ihan yksin välttämättä selviä. Kuunteluvierailuitakin voin lähitulevaisuudessa tulla tekemään, jahka tuon auton saa taas näillä pakkasilla käyntiin.

Joten ruonosuonet kukkimaan ja höpisemään.
 
Oma suositukseni, vaikka tietokoneen mainitsitkin.

CEC TL-5100 Belt-Drive Transport
HGA Veritas Coax-kaapeli
Havana Dac
Analysis Plus Copper Oval-välikaapeli
Dayens Ampino integroitu vahvistin tehdas-upgradella
Analysis Plus Oval Nine-kaiutinkaapelit
Jotkut Omegat Somerolta, jalustamalleille riittävän hyvät ständit + vaikkapa Linnin skeetit lattiapiikkien alle
Jos jää kahisevaa, virtajohdot Analysikselta

Jos tuo menee yli budjetin, äänikortiksi PCI-väylään RME HDSP9632 tai uudempi, jos ilmestynyt
Break out-kaapelin jatkeeksi David Spelzin Anti-ic:t Eichman bulleteilla.

Täyttää kaikki asettamasi edellytykset, ja yllättää vielä mehevästi päälle, oikeastaan mistään mitään pois jättämättä.

Yst. Terv.
svoo
 
Varsin erikoinen kattaus täynnä tuntemattomia suuruuksia.

Jotenkin vierastan tuota laajakaistan käyttöä, varsinkin musiikkimakuni tietäen.

Terveisin Jordanin laajakaistat omistanut.
 
Mukava comeback antvarh.

(OT) Itsellänikin on laitteiden osalta meneillään nollatilanne, mutta enköhän tuossa ensi kesänä viimeistään
ala rakentaa settia, kunhan olen taas kotimaan kamaralla. Voi olla et pohjustan sitä tässä kevään mittaan.
Olen laskeskellut, että myös oma budjettinu tulee pyörimään tuossa 3000-4000e, sinällään myös (ainakin minulle)
kiinnostava ketju. Lisäksi jotain yhteneväisyyttä liene musiikkimaussa.

Suuremmin en nyt laitepuolelle ota kantaa kaiuttimien tai vahvistimien osalta. Kaapelipuolella, keksitkö syytä,
miksi kannattaisi lähteä ainakaan aluksi harhailemaan Schulz:ia kauemmaksi? BX4 ja IK5 varmasti tutut, turvalliset
ja edulliset valinnat ja jää enempi valuuttaa itse laitteisiin.

Ennen maastamuuttoa, mulla oli setissä tovin kiinavalmisteinen, nimimerkki ATD:n onnistuneesti parantelema
pikkuputkari, mikä hintaisekseen tarjosi todella hyvää ääntä. Potkua siitä irtosi asiallisesti, eikä tarvinnut
käännellä nuppia juuri klo10 suuremmalle. Tällainen ehdotus tuli mieleen mieltymyksestäsi putkisoundiin.

tuossa hieman tuoretta keskustelua:

https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?60869;topicseen

Siis teretuleamst jälleen foorumille!

E: En tiedä,onko tuon mainitsemani putkivahvistimen uusi omistaja tämän foorumin kahlaaja. Mikäli on,
niin voisihan ilmoittautua, niin saa antvarh tyypit (vaikka huvikseen) tuosta Aria Mini -vahvistimesta. Myin
kyseisen laitteen Kuokkalasta Lutakkoon loppukesästä 2009.
 
Miten olisi Linn Majik DS-i ja Majik 109 tai 140 kaiuttimet? Varmasti hyvää musiikkia tietokoneelta taikova ja simppeli setti. Kannattaa käydä ainakin demoamassa, vaikka putket tuossa mainitsitkin..
 
Lebeni on kyllä kiinnostava laite. Täytyypi olla yhteydessä, jahka se asunto löytyy ja suuren suuria numeroita saapuu tililleni.

Ja mitä Linnin laitteisiin tulee, jos noita isompiakin kaiuttimia vaivaa sama asia kuin Kataneita, niin toisto on omaan korvaan aivan liian kovaa. En mahdottomasti digannut, sen kummemmin yleisellä tasolla kyseistä merkkiä väheksymättä.
 
antvarh sanoi:
Ja mitä Linnin laitteisiin tulee, jos noita isompiakin kaiuttimia vaivaa sama asia kuin Kataneita, niin toisto on omaan korvaan aivan liian kovaa. En mahdottomasti digannut, sen kummemmin yleisellä tasolla kyseistä merkkiä väheksymättä.

Mitä oli etupäänä Kataneille?
 
antvarh sanoi:
Naim CD5i ja Naim Nait 5. Jos en nyt aivan väärin muista.

Jees. Kuulet taas ihan eriluontoista soundia noista Linnin etupäällä ryyditettynä. Käyhän demoamassa tuo ds-i jos mahdollista, Linniä ei kyllä voi ainakaan soundin kovuudesta moittia.

Btw, miten voit sanoa Linniä kovaksi jos et edes ole kuullut :)
 
teekal sanoi:
Jees. Kuulet taas ihan eriluontoista soundia noista Linnin etupäällä ryyditettynä. Käyhän demoamassa tuo ds-i jos mahdollista, Linniä ei kyllä voi ainakaan soundin kovuudesta moittia.
No ei nii. Se on liiankin nössö IMO ;). No Expo tulee sit Classic-sarjalla aika sopivan kivasti Naimin ja Linnin välimaastoon. Rokkaa enempi ku Linni mutta ei oo niin ärhäkkä eikä pelkästään laukkaava niinku Naimi, kaikki tietenkin IMO ;) :p. No oikeasti noi toimii varmasti parhaiten Linnin omilla vahvareilla, riippuu vähän tietysti millaisesta saudista pitää mutta ei ne kovat ole oikealla etupäällä muttei tietysti mitkään pumpulinpehmeät epätodellisen mukavankuunloiset mussupossutkaan. Majik-sarja on toki saundiltaan vielä siistimpi kuin Katan, ei ehkä niin rock kuitenkaan. Se on vähän mitä hakee.
 
teekal sanoi:
Jees. Kuulet taas ihan eriluontoista soundia noista Linnin etupäällä ryyditettynä. Käyhän demoamassa tuo ds-i jos mahdollista, Linniä ei kyllä voi ainakaan soundin kovuudesta moittia.

Btw, miten voit sanoa Linniä kovaksi jos et edes ole kuullut :)

Ööh, ilmeisesti ymmärsit väärin? Katanit olen siis kuullut tuon Naimin kombon kera ja muihin Linnin tuotteisiin en ottanut kantaa.
 
isojussi sanoi:
Majik-sarja on toki saundiltaan vielä siistimpi kuin Katan, ei ehkä niin rock kuitenkaan. Se on vähän mitä hakee.

No makuja on yhtä monta kuin on kuuntelijoitakin, mutta Katan ei kyllä ollut omaan korvaan kovinkaan rock. Tietty jos päänsärky ja ja kuunteluväsymys on rockin määritelmä, niin asia erikseen ;)
 
Älä välitä anthvar vaikka prättipaavot taas pilaa sun ketjun. Itse en jaksa ehdottaa nyt mitään, ehkä myöhemmin. Kerro se musamaku.
 
Mitään muuta en osaa suositella kuin Havana DAC:ia, jonka saa suoraan USB:llä tietokoneen perään. Ei ihan helpolla tule mieleen mikä tuossa valinnassa voisi tökkiä kuunteli mitä kuunteli. Mitä lopulla 3k€ budjetilla tekee onkin sitten jo makuasioita. Käytettyjä katselemalla tuolla summallahan saa jo ihan mukavat kaiuttimet ja vahvarin.
 
alspe sanoi:
Älä välitä anthvar vaikka prättipaavot taas pilaa sun ketjun. Itse en jaksa ehdottaa nyt mitään, ehkä myöhemmin. Kerro se musamaku.

Höpöhöpö, kaikkia ehdotuksia otetaan vastaan. Ja en minä sketpinen ole noita sumulaaksojen laitteita kohtaan. Tuossa oli vain yksi kuulemani esimerkki, joka ei oikein omaan korvaan toiminut.

Musiikkina menee siis lähes kaikki rockin ja metallin alaluokat.
 
Isojussi kun ei tuonut esille Harbetheja niin minäpä tuon :D 7es-3 lohkaisee uutena öbaut puolet tuosta "tämänhetkisestä" budjetistasi. Siihen eteen esim. Pirkan Leben ja lopulla rahalla asiallinen DAC, vaikkapa tuo Havana. Siinä olisi oiva setti, jolle ajan ja rahan puitteissa voisi hakea hiljalleen sopivia kaapelointeja.

Harbethille ääni siksi, että ei ole vielä tullut vastaan levyä joka olisi kuullostanut rasittavalta saati "kovalta" näillä kaunokaisilla. Suosittelen ainakin koekuuntelemaan ennen lopullisia päätöksiä.
 
Itse ehkä harkitsisin vielä uudemman kerran putkivahvistinta, kun kuuntelu on aika pitkälti rockia ja metallimusiikkia. Trankku kuitenkin potkii bassopuolella omalla tavalla ja esim Jungsonin JA-88D A-luokassa toimiva integroitu alta 1000€ voisi olla aikamoinen rokkilaite. Havana, Jungson ja siihen kaveriksi vaikka SA Rangerit niin luulisi rockin soivan aika maukkaasti.
 
Gretch sanoi:
Itse ehkä harkitsisin vielä uudemman kerran putkivahvistinta, kun kuuntelu on aika pitkälti rockia ja metallimusiikkia.

Itse kyllä tykkäsin Almarron tavasta toistaa raskaampaa musiikkia. Joten sen takia en poissulje noita putkosia.
 
No jos Katanit ei ole oikealla etupäällä rock niin sitten ei mikään. No toki niistäkin on helppo saada rasittavaa saundia ulos niinkuin monesta muustakin setistä. Se etupää vaikuttaa vaan niin vatusti samoin kuin tietysti tila. Penat nyt ei ainakaan ole rock jos minulta kysytään >:D. Verneri otti puheeksi Harbet ja iso komp sinne. Niistä ei saa rasittavia oikein millään etupäällä ja toimivat kyllä kaikenlaisella musiikilla. Ja vaikka prättipaavo olenkin niin kyllä Leben on minua aina säväyttänyt rokkaavuudellaan ja komp myös sen pikku-Almarron puolesta. Sekin rokkaa. Itse olisin ottanut mieluummin sen kuin sen Ocelian ökykälliin mussupossuputkarin kun joskus niitä kuuntelin peräkkäin. Itte ehkä laittaisin Harbeille silti jonkun kunnolla kontrolloivan trankun jos on tarkoutus tuplabasarijynkkyä kuunnella myös ;).
 
Back
Ylös