Uutta levysoitinpakettia etsimässä

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 187
Kaupunki
Orimattila
Alkaa tässä kutitella pikkuhiljaa tuon kohta vuoden palvelleen Pro-Jectin 1Xpressionin vaihtaminen hieman parempaan soittimeen. Tämä siltikin, että uskollinen CD-soittimeni on minua jo 7 vuotta palvellut, mutta se saa odottaa. Vinyyli ensin. Niin se vaan menee.

Tässä on nyt tähtäimessä paketit, joissa olisi pyöritin, varsi ja rasia ja maksimihinta olisi n. 1500€. Kiinnostusta löytyy mm. Pro-Jectin 2Xperience Superpackiin, Michellin Tecnoon, Marantz TT-15 ja Rega P5 vaikuttaisivat myös aika mahdollisilta vaihtoehdoilta. Kuullut en ole näistä mitään. Regan P7 kyllä vei korvat mennessään, taisi olla Lyra Dorianilla; aivan mahtava soundi!

Tuo Pro-Jectin superpacki olisi varustettu ilmeisesti varsin kelvollisella Ortofonin Rondo Redillä, Marantz taasen Clearaudion Virtuoso Wood Ebonylla. Eli molemmissa siis mukana varsin käyvänoloinen rasia.

Millaisia kokemuksia ihmisillä näistä on? Etsin soitinta, jonka pitää taipua samana päivänä soittamaan Sibeliusta ja heti perään kitisemättä Deathspell Omegan diabolista murinaa. Eli siis nopea, rytminen, avoin... Kaikki tarttis taas saada soljuvasti tulvimaan olohuoneeseen.

Entäs Pro-Ject 6.9? Onko kenelläkään kokemusta?
 
Itsellä oli aikoinaan parikin projectia, Exp1 ja sittemmin RPM9. Ihan hyvä se ääni molemmissa oli, mutta hieman sielutun ja ei rytmisesti niin menevä kuin toivoin eritoten tuon RPM9 hintaluokassa. Nykyinen järeä suoravetoinen 80-luvun alusta vetää selvästi pidemmän korren muuten paitsi bassopään tarkkuuden osalta. Nykyään useampia soittimia kun on päässyt kuuntelemaan niin noista vaihtoehdoistasi oma valinta olisi varmaan Michell tai Rega, ns. varmoja nakkeja ovat kaikin puolin. Siihen sitten passeli rasia esim. juurikin Lyran Dorian jos sopii ko. varsien kanssa hyvin yhteen.

Tietty jos jossain tulee vastaan esim. käytetty Gyro tai jokin muu aavistuksen jämympi soitin niin kannattaa varmasti miettiä sitäkin yhtenä vaihtoehtona. Tai LP12 jos se uppoaa. Jokereina peliin voisi heittää tuossa hintaluokassa Scheun ja Funkin jos ulkonäkö vaan passaa. Itselle ei oikein sen suhteen mene vaan sydäntä lähellä on hieman raskaampi ja laatikkomaisempi konstruktio..
 
Tuota, minkäs sitä ihminen luonteelleen voi...eli en voi muuta kuin kompata Mika K:ta. Vintagea kehiin rohkeasti vaan! Kas tuolta alalaidasta, 700 egee, ei paha hinta ollenkaan TYYLIKKÄÄSTÄ, ei-muovisesta kieputtimesta:

http://personal.inet.fi/yritys/audist/hinnasto/

Pulju on siis Audist.
 
Audio Noten TT 1 tai 2 kiinnostaisi ainakin minua,myös se Scheu on mielenkiintoinen.
Toi Funkki mulla oli n.2 kuukautta mutta ei toiminut täällä,draivia oli kiitettävästi muttei
oikein muuta,rakenne oli sellainen,että jos kärpänen lentää yli niin soitin kaatuu.
Jos haluat helpon ratkaisun osta dual,takuuvarma eikä liikaa säädettävää,halpa.
Itsellä mennyt moneen kertaan hermot noiden vinyyyyli soittimien kanssa,on niin paljon
muuttuvia tekijöitä.
 
Pannaas vielä pari linkkiä kiusaksi :D Ovat tavarastaan tuolla putiikissa aika hintatietoisia, mutta palvelu on todella hyvää ja laitteet taatusti kuvauksen mukauksia. Yleensä niissä on myös jonkin sortin takuu jos asiaa tiedustelee..

Tämmöinen löytyy ainakin yksi hieno Suomesta, nykyään Haapavedellä.. :D
http://www.audioscope.net/technics-near-mint-p-937.html

Tämä on hieno dekki, mutta varsi ainakin itseä epäilyttää..
http://www.audioscope.net/yamaha-pf800-mint-p-910.html

Ja tämä viimeinen. Ahhh, oli hyvin lähellä ettei tullut minulle tänne Ouluun..
http://www.audioscope.net/yamaha-ypd8-p-1108.html
 
Jees,noi vanhat vois olla myös varteenotettava :D vaihtoehto,toi audistin soitin(denon) on myyty
jo n.2 kuukautta sitten,ei siellä näköjään liian usein listoja päivitetä.
 
Jeps. Myyty oli, soitin tänään. Jostain kumman syystä nuo automaattiset soittimet eivät oikein miellytä ajatuksen tasolla. Olen jotenkin ihastunut tuohon Rega/Pro-Ject/monet muut -tyyliseen ääriminimalismiin, jossa mitään turhaa ei yksinkertaisesti ole. Näinollen se ei ole esimerkiksi äänivarren laadusta pois.

Tuossa nykyisessä Pro-Jectissanikaan ei ole mikään ihan eilisen päivän varsi, ainakaan mitä olen testejä lukenut. Tuntuuhan se tolkuttoman kevytliikkeiseltä, mutta seuraakin sitten sitä myöden. Vaikkei mikään RB700 tai parempi olekaan...

Onko kellään kokemuksia tuosta Pro-Ject Xperiencestä? Sellainen olisi käytettynä tarjolla. Pitäisi vaan rasia keksiä ja tekisi mieli kokeilla jotain muuta kuin Sumikon Blue Pointia vaikka se kelvolliseksi onkin todettu...
 
Itselläni on kokemuksia Pro-jectin Perspective soittimesta kalliilla Benz rasialla, kyllä se Pro-jectin perussoundi sieltä puski läpi. Saman soundin olen kuullut Xperienscellä ja hyvällä Clearaudio rasialla. Minä en vaan tykkää. Hengettömiä pelejä. Ehdottomasti katse kohti Regoja tai Michellin Tecnodeciä. Tai sitten jotain ihan muuta, mutta jos sinulla jo on Pro-ject ja haluat sitä parantaa, vaihda merkkiä.
 
Arto sanoi:
kyllä se Pro-jectin perussoundi sieltä puski läpi. Tai sitten jotain ihan muuta, mutta jos sinulla jo on Pro-ject ja haluat sitä parantaa, vaihda merkkiä.
Noinhan se aina on että laitteen perussointi kulkee mukana vaikka kuinka rasiaa vaihtaa, eli Project ja muut kuulostaa aina itteltään. Se kannattaa valita mistä itse pitää, merkkejä on jo kyllä aika kivasti tarjolla.


T.JH
 
Noihin Scheun pyörittimiin olisi hauska tutustua, todella kutkuttavan oloisia, varsinkin nuo Premierit...

No, odotellaan, että Ossille ja Juusolle tulee näytille moisia.
 
Arto sanoi:
kyllä se Pro-jectin perussoundi sieltä puski läpi. Saman soundin olen kuullut Xperienscellä ja hyvällä Clearaudio rasialla. Minä en vaan tykkää. Hengettömiä pelejä. Ehdottomasti katse kohti Regoja tai Michellin Tecnodeciä. Tai sitten jotain ihan muuta, mutta jos sinulla jo on Pro-ject ja haluat sitä parantaa, vaihda merkkiä.

Puskee se Regan ja Michellinkin perussaundi läpi samalla tavoin. Project ei ole huono vaihtoehto mikäli kohdalle sattuu hyvä yksilö ja siihen passeli rasia. Kunhan ne soittimet saa säädettyä niin...
Halvalla ei saa hyvää ja kalliskin on mitä on siis...
 
jhyv sanoi:
Noinhan se aina on että laitteen perussointi kulkee mukana vaikka kuinka rasiaa vaihtaa, eli Project ja muut kuulostaa aina itteltään.

T.JH

Eli sitä voi tunnistaa ominaissoinnista pyörittimen merkin, mallista ja rasiasta riippumatta ???

Muistaakseni huhtikuisessa TM:ssa Rega P5 ja Pro-Ject Xperience saivat molemmat äänenlaadusta arvosanan 9. Tosin Regan paketti oli kalliista äänirasiasta johtuen melkein tuplahintainen.
 
Mika K sanoi:
Tämmöinen löytyy ainakin yksi hieno Suomesta, nykyään Haapavedellä.. :D
http://www.audioscope.net/technics-near-mint-p-937.html

Itse asiassa tuo kuvan soitin taitaa olla Audioscopen edellisen soittimen kuva, eli siis tämän minun :D
Näyttää nimittäin tuo kuviointi samalta, ja vasemmasta (etu)alanurkasta puuttuu pieni pala kun katsoo tarkkaan suurempaa kuvaa. Ja kun tuossa on vielä tuo Accuphasen rasia, tässä minun yksilössä oli silloin. Olivat myyneet kelvottomat sen erikseen ;)
 
sepi_1 sanoi:
Eli sitä voi tunnistaa ominaissoinnista pyörittimen merkin, mallista ja rasiasta riippumatta ???
Ehkei nyt aivan noin, mutta loppupeleissä soittimen ominaissointi on aina mukana tehdään mitä tahansa.


T.JH
 
mkutvonen sanoi:
Mainostahan mulle, Ossi, tuota Scheun edullisinta nyt oikein luvan kanssa.

Tule itse kuuntelemaan ja vertailemaan. En osaa sitä kummemmin mainostaa.
On tulossa muutakin mielenkiintoista. Uskoisin, että 1,5-2 vkon päästä
on paljon uusia soittimia kuultavana. Enemmän, kuin missään muualla
tässä maassa. Liikkeessä. Tässä oli mainosta riittämiin. :D

Ossi
 
Back
Ylös