uutisia maailmalta

"CDs and downloads are great for mainstream sales, but vinyl still represents the very essence of music."
 
pirkka sanoi:
Siis ei CD ongelma vaan ämpäriongelma eli mp3, vertaisverkot ja kannettavat soittimet vaativat tasapaksua tuubaa.

Tarkoitat kai, että kyseessä ei ole formaatin ongelma, vaan jakelukanavan ongelman? CD ja pakatut formaatit voisivat aivan hyvin olla kertaluokkaa parempia tätä haluaville, mikäli jakelu ei perustuisi kivikautiseen ajatukseen fyysisestä kopiosta. Itse en ymmärrä, miksi äänitteitä ei voi ostaa parempilaatuisena netistä? Versioiden määrän lisääminen vain ohjaisi kuluttajia enemmän ostetun musiikin pariin, koska näin olisi helpompi saada juuri haluamansa, oli se sitten autoversio tai hifiversio. Fyysisessä maailmassa versiointi ei tietenkään toimi, mutta digitaalisessa maailmassa tämä antaisi mahdollisuuden lisämyyntiin.
 
Anteeksi nyt vaan,mutta onko siellä nyt joku
luetun ymmärtämisongelma,kun muutetaan asiaa?
CDMasteringservices.com puhuu nimenomaan
CD:stä ei downloadeista ja tämä ei kait ole
propagandaa kun kaverit tekee CD masterointeja
työkseen.
ipp
 
Jokainen näköjään lukee artikkeleita poimien vain omia näkökantojaan ;)

Bob Speer kertoilee minun ymmärrykseni mukaan pelkästään Lewel War -ongelmasta eli siitä kuinka CD:n loistavat ominaisuudet jätetään käyttämättä kun äänitetään niinkuin äänitetään
"
Then, one day we awoke to a new technology. It was called "digital recording." Wow, now with a dynamic range of over 90 dB, our recordings could almost rival a live performance. Well, in theory, yes. However, the music industry had other ideas.

Rather than use this new technology to take advantage of it's wide dynamic range, the music industry went in the opposite direction. They decided that louder is better. Suddenly, we found ourselves in a race to see whose CD was the loudest. The only way to make CDs louder was to keep compressing the signal more and more. That's where we are today. Everyone's trying to make their CD sound louder than everyone else's. The term that is used for this process is called, hot. Yes, most of today's music is recorded hot. The net result, distortion with a beat.
"
http://www.cdmasteringservices.com/dynamicrange.htm
 
Musiikkiteollisuus on niin mukava:

Kun tekninen toteutus parani(*), ääni huononnettiin(kompressointi).
Kun levyn valmistus halpeni, levyjen hinnat nousivat.
Kun uusi jakelukanava myyntimahdollisuuksineen ja uusine potentiaalisine asiakkaineen ilmaantui, sitä ei käytetty vaan lähdettiin valmiiksi hävittyyn sotaan "nettikopioijia" vastaan.

(*)jätettäköön vinyylimiehille tähän henkinen kulkureikä: ( ), noin. :p :p
 
Huraa kapitalismi! Dynamiikka lyttyyn ja kaikille sitä samaa mitäänsanomatonta peetä.
 
Mikäs yllätys tuo nyt on, että on kivampi maksaa jostakin konkreettisesta, kuin rajoitetusta käyttöoikeudesta muutamaan hassuun megatavuun, varsinkin, jos äänenlaatu on vielä helvetisti parempi.

Ja tuo CD:den kompressointi oli muuten - ohimennen - yksi pointti jonka halusin tuoda esille tuossa adressiehdotuksessani. Kun hyvääkin musiikkia joutuu ostamaan perseelleen äänitettynä... Tässä on turha selittää laitteistosta. Jos dynamiikkaa ei enää ole, sitä ei sitten vaan ole. Ainoa tapa saada ilmavuutta tällaisiin äänitteisiin lienee painovoimakoe korkealta paikalta. Ja sekin on vain hetkellinen apu.
 
mkutvonen sanoi:
Mikäs yllätys tuo nyt on, että on kivampi maksaa jostakin konkreettisesta, kuin rajoitetusta käyttöoikeudesta muutamaan hassuun megatavuun, varsinkin, jos äänenlaatu on vielä helvetisti parempi.
Sepä se.. mutta tarvitsisiko näin olla.. :) Lähinnä siis tuota äänenlaatua tarkoitan.
 
Back
Ylös