Uusia elämyksiä - musasuosituksia

röyhkä

Käyttäjä
Liittynyt
7.3.2009
Viestejä
321
Terve. Musiikki/bändisuosituksia tässä harrastajilta haen.

Rakastan hyvää musiikkia, vihaan pah skaa musiikkia. Hyvääkään/samanlaista musaa ei pidä liialti kuunnella, sillä muutoin sekin muuttuu tylsäksi. Siksi kaipailen uutta maustetta.

Näillä hetkillä Kauko Röyhkä on se suurin elämyksen luoja. Monta hyvää Röyhkän levyä omistan ja kaikista diggaan. Myös Blackmetallin puolelta Burzum hypnoottisine riffeinee luo vahvoja elämyksiä. Myöskin Peste Noire.. Eppu Normaali, Cannibal Corpse, Bluesounds, Kolmas Nainen, Noitalinna huraa, Johnny Cash [näin esimerkkeinä] soivat aina myös vaihtelevasti enkä pois sulje Kellopeliappelsiini-elokuvan kaltaista musiikkiakaan, Beethoven yms.

MUTTA. Nykyään paljon radiossa soiva musiikki on korvaani *****. Rokin puolelta Kotiteollisuus, stratovariukset ynnä kumppanit ei kiitos. Puhumattakaan näistä Rät tekno jumputukista. Siispä, kaipailisin kaltaiselleni musakorvalle uusia tuttavuuksia: Maailmanmusiikkia, Afrikkalaista, kenties Jazzia/Bluesia, laadukasta suomirokkia sieltä jostain undergoundista tms. Kaikki suositukset ovat tervetulleita sillä tähän foorumini luotan tavanomaista enempi : )
 
Katsele vaikka Bob Brozmanin maailmanmusiikkiosastoa, Mahima(suosikkejani) ja DigDig esimerkiksi.
Jos haluat jatsiin aloittaa tutustumista niin Modern Jazz Quartet käy siihen paremmin kuin hyvin.
Klezmeriä voin myös suositella, ainakin kotimaisen Doina Klezmerin Nomada-levyä, alakuloista haikeutta esittää taasen Kroke.
 
Omia viime aikojen löytöjä, yhtyeitä joissa naisvokalisti: Pentangle, Clannad, Sade.
 
klezmer ehdottomasti! Krakow klezmer band.
Koby Israelite : Orobas: Book Of Angels Vol. 4 siinä on sekaisin jazz maailmanmusiikki & klezmer äärimmäisen nautinnollinen!
 
En minä tässä osaa mitää suosituksia heittää, mutta itselleni avartava paikka on ollut tämän foorumin "What's spinning now?" ja "Mitä levyjä ostit viimeksi?" - ketjut. Kaikkea en tietenkään osta itselleni, mutta uusi bändi/levy => kirjaston nettipalvelu => varaus => nouto => kuuntelu => kopiointi, osto tai palautus saman tien :)

Todella paljon uutta huonoa ja hyvää musaa on vastaan tullut viimeisen vuoden aikana...
 
Panteraa, Waspia, Twisted Sisteriä ja Turmion Kätilöitä koneeseen! :)
 
Matti Lehtinen sanoi:
Panteraa, Waspia, Twisted Sisteriä ja Turmion Kätilöitä koneeseen! :)

Unohdit mainita E-rotic -yhtyeen!
 
Matilta unohtui myös timantinkova Ace of Base tai Ace of Spades vai mikä Ace of Spedes se nyt olikaan...

Mutta siis hommahan menee niin että Röyhkä haluaa selvästi seota malilaiseen aavikkobluesiin!

i44039wr7xh.jpg

Tinariwen: Aman Iman - Water is Life

h38629b4cv8.jpg

Ali Farka Toure: Savane

Vai oliko se sittenkin niin että Röyhkä haluaa seota hullujen saksalaisten krautsekoiluihin?

g56886p0pkv.jpg

Can: Tago Mago

e78154e1ybz.jpg

Neu!: Neu!

g15474rqzc4.jpg

Amon Duul II: Yeti

Blues vai kraut, kas siinäpä kysymys! Järkimies valitsee tietty molemmat!
 
Minulla ei paljon nappeja ole tällaiseen ketjuun vastata mutta jos uusia elämyksiä hakee ja Eleanoora Rosenholm ei ole tuttu niin suosittelen kokeilemaan.
 
Kiitos paljon vastauksista. Tähän " Krakow Klezmer Band - De Profundis " levyyn olenkin jo erään suosittelun ansiosta ehtinyt tutustua ja hyvin nappasi.

Kirjastoon pitänee suunnata enempi. Ehdottomasti. Maanantaina tosin alkaa viestihommat Vekaralla jotenka kirjastolojuminen saattaa jäädä hieman vähiin.

Tosiaan nyt kun tuli esille, niin E-rotic, E-type, Dune yms. oli lempparimusaa naperona ;)
 
Spotify-ohjelman avulla musasuosituksia on nykyään helppo testikuunnella. "Ennen vanhaan" joutui käyttämään iTunesin lyhyitä näytepätkiä testailuun.
 
Vierailut kanssaharrastajien luona tuovat aina uutta musiikkia mukanaan ajatuksiin. Erittäin hyvä tapa löytää uutta ja mielenkiintoista.
 
Online-musakaupasta tuli maili siloposkisesta tummaihoisesta (taiteilija)nimeltä Raphael Saadiq - biisinä "100 Yard Dash". No eihän tuo häiskä sitten ollutkaan mikään 18-v aloittelija.

Mietin pitäisikö aloittaa ketju "Suurimmat yllätykset" tms.


Moderaattorin muokkaus: Pyynnöstä muokattu rasistinen ilmaus pois t. rajani
 
Back
Ylös