Uusi runkolevy Lenco L-75

Sella

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
405
Olen tässä ajatellut viedä Lencon modifioimisen taas astetta pidemmälle. Uutta plinttiä suunnitellessa tulee toistuvasti vastaan tosi asia, että en saa siitä ulkonäöltä haluamani näköistä ellen rakenne koko runkoa uudelleen.

Tavoitteena on matkia DPS:ää niin pitkälle kuin pystyn, sillä olen siihen kovasti tykästynyt. Nyt on soitin purettu osiksi. Laakerointi, moottori ja kitkapyörä huollettu uuden veroisiksi. Päädyin purkamaan koko moottorin osiin, sieltä löytyikin yllätys - säätöruuvi, jolla voipi värinät minimoida. Oma moottorini oli näemmä kolmessakymmenessä vuodessa muuttanut käyttäytymistään niin paljon, että putsaaminen, huoltaminen ja säätäminen puolitti sen mitatun värähtelyn.

Itse asiaan, ajattelin teettää itselleni laser-leikatun ja cnc-koneistetun rungon. Maailmallahan on yksi moinen projekti toteutettukin.

68munmo.jpg


5xg6ath.jpg


4zbyv43.jpg


Tuossa on tehty pari erittäin hyvää ratkaisua. Suurimmat tekniset hyödyt ovat, että moottori on nyt irrallaan top platesta ja levyn kontaktipinta muuhun runkoon on aivan valtavasti isompi kuin alkuperäisellä. Toisekseen levylautasen noustessa ylös päin varsien VTA-säätö helpottuu huomattavasti.

Itse ajattelin tehdä tuosta hieman paremman version, säilyttäen alkuperäiset virran katkaisu ja nopeuden säätö ominaisuudet. Olisiko muilla harrastajilla kiinnostusta osallistua suunnitteluun? Minulla on hyvät suhteet erääseen hienomekaaniseen konepajaan, missä kyseiset levyt voidaan teettää. Hinta-arvio koneistukselle on 50e/kpl eli varsin halpaa siis.
 
No joo. Mitä tulee yleisesti vintage-laitteiden modaamiseen, niin se on kyllä mielestäni välillä täysin paikallaan. Itse en tuota soitinta esimerkiksi arvosta hiukkaakkaan alkuperäisessä kunnossaan; aivan onneton plintti ja kaamea äänivarsi, joka sopii paremmin selän raapimiseen.

Garrardin 301 en lähtisi raiskaamaan, kun kyse on oikeasti vintagesta. Ei kaikki vanha tavara ole mitään vintagea, sillä paskaa on tehty aina. Vintage käsittääkseni tarkoittaa erityisen hyvää vuosikertaa, mitä Lenco L-75 ei todellakaan edusta ns. stock-kunnossa.
 
Nätti peli, ja muoto muistuttaa nyt aika paljon Lencon kasivitosta.
Mutta se alkuperäinen varsi luultavasti hakkaa soinnissa tuon mennen
tullen. Tuo malli on todella huonosointinen varsi.

Itse vaihdoin 70-luvulla L-85:een Mayware Formula 4 unipivotin.

Mitkäs kartiot siellä alla ovat?

Ossi
 
Alkuperäinen Lenco L-75 varsi on aivan todellinen persereikä. Vai miltä kuulostaa jousitettu vastapaino. Kuvan varsi on tietty SME3009, joka hakkaa sen mennen tullen. Mikäli oikein käsitin, niin tuolla alla on ihan pultista tehdyt piikit.

-i
 
Mulla olisi tuossa orkkislookilla (sandwichmodattu kylläkin) oleva L-75, Ossin suosikki-inhokki SME 3009:llä. Olen kiinnostunut tuosta kimppatilauksesta. Eli mulle yksi jos saat järkevän määrän jengiä tähän mukaan.

T:pete
 
Varsinaisesti tuo hinta ei ole riippuvainen tilaajien määrästä, koska saan sen teetettyä sukulaisella. Tuo 50e hinta-arvio tuli lähinnä materiaaleista ja mahdollisesta postituksesta. Mallinnan levyn itse Solidworksilla, josta saan portattua suoraan koneistustiedostot, joilloin työstö hoituu ilman ohjelmointia.

-i
 
Ok. Asun H:gissä, joten voin tuon noutaakin täältäpäin. Mulla ei sitten ole ainakaan mitään kiirettä saada tuota, ihan hyvin soi nytkin ;)
 
Onko projekti edennyt? Ei ainakaan näytä muita halukkaita ilmaantuneen. Minkälainen varsi sulla tohon tulee? Mun levyyn tarvitsisi tehdä reikä SME3009:lle.
 
Nostetaanpa vanha ketju ylös, kun itsellä voisi olla vihdoin aikaa aloittaa Lencon laittaminen.

Eli täältä voisi löytyä yksi uuudesta runkolevystä kiinnostunut lisää, jos vain muilla on vielä innostusta jäljellä :)
 
Sori olen ollut pitkään poissa. Runkolevy siintää mielessä vieläkin. Tuo Lenco-projekti ollut jäähyllä vähän aikaa. Nyt olisi taas tarkoitus alkaa sitä värkkäämään.

-i
 
Sella, mä olen tuon levyn jo hommannut, eli poista mut siitä halukkaiden listasta.
T:pete
 
Back
Ylös