Uusi rasia vinyylinkyntäjään

Mika K

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
14 139
Kaupunki
Olut, eikun Oulu..
Nonniin jäärät. Pääsi hallitus siivotessaan hieman säätämään ja siinä samalla murhaamaan :-[ Clearaudio Virtuoson neulan (jäi paidan hihaan kiinni pölyjä pyyhkiessa ja taittui) Näin pääsi käymään vaikka olen kyllä kertonut ettei tarvitse vinyylisoittimen viereen mennä rätin kanssa heilumaan. Arvatkaas saiko kuulla siitä hyvästä kunniansa. Ehkä tästä lähin parempi onni matkassa asian suhteen? Vakuutusyhtiön kanta tapahtuneeseen on selvityksen alla eli ehkä ei mene ihan täysin omaan piikkiin, ei siitä sen enempää..

Asiaan:

Vaihtoehtona tällä hetkellä olisi hommata uusi neula tuohon Virtuosoon eli postittaa tehtaalle vaihdettavaksi, arvio kestosta 3-4 viikkoa ja hintaa tulisi ~250€. Toinen vaihtoehto olisi päivittää paremmin muuhun kalustoon sopivaksi havaittu rasia ja jo pariin otteeseen minulle on suositeltu Benz Micron ACEa, toimii kuulemma tuon Pro-Jectin kanssa oikein hyvin yhteen. Onko kenelläkään asiasta omia kokemuksia tai kommentteja? Miinuksena tietty uuden rasian päivityksessä on tuo vanhan jääminen käsiin toimintakyvyttömänä.

Myös muita vaihtoehtoja saa ehdottaa, perustelut mukaan kiitos.
 
Osan ottoni Mika K. Täytyy pyytää atlon miestä vetämään lippu puolitankoon.

Hmm... mun kaverilla on Project 2.9 Classic soittimessa juurikin tuo Benz ACE. Kyllä se toimii, ei siinä mitään, mutta mutta... voisit sä jotain musikaalisempaakin miettiä. Nyt ois oiva tilanne tsekata sikahalpa AT95E >:D. Benzeissä itse hyppäisin ACE:n yli suoraan Glidereihin ja Woodeihin. Goldringit pitäis toimia kanssa hyvin (1042 ja Elite). Kai tohon RMP 9:iin menis jopa Dynavector Karat 17D2 mk II ja Transfiguration Aria'kin (saattavat kyllä tarvita dempatumpaa vartta)? Niin, ja tietysti jos onnistuisit saamaan, niin ATOC9/MLII olisi varmasti herkku.
 
Niin tietty olis :D sain just tosin soiton että meidän laajennettu kotivakuutus korvais rasian korjauskulut 84€ omavastuulla eli se kannattanee ottaa jokatapauksessa ja katsoa sitten mitä tekee sen jälkeen. Ei jää hyvä rasia hyllyyn pölyttymään. Pitäisikö hommata siksi aikaa tuommoinen musikaalisuuden tehopakkaus? Mistä noita saa nopsaan ja halavalla..
 
Mika, minulla on Connoisseurissa kiinni kesällä laitettu AT95E. Soitettu vain ehkä pari tuntia. Haluatko kokeilla, saat sen vaikka huomenna.
 
Kokeili Mika, kokeile! Tuo pikku pirpana on HAUSKA tapaus >:D
 
Mä komppaan tuota Audio Technican OC9/ML II rasiaa kyllä vahvasti. Se menee kyllä tuon 250:n yli reilusti ainakin täällä Euroopassa hinta on siinä 400:n egen korvissa tai vähän yli. Suomessa ei taida saada kuin musiikin.com'ista. Ossi on asiallinen kauppamies. Jenkeistä tuota ML/II-mallia saa kyllä alle 300:n taalan, mutta siihen päälle postikulut ja tullit niin mitähän tuo maksaisi? Kiat se jonkin verran
Vaikea tietysti suositella yhtään mitään rasiaa suoralta kädeltä, koska sopivuus tuntuu olevan niin maku- ja systeemikohtaista. Tuolla OC:9:llä olen kyntänyt kohta 1½ vuotta ja joka päivä se on tuottanut suurta musiikista nauttimista ilman mitään epäilyjä siitä, että siinä olisi jotain vialla tai jotain parempaa kaipaisi.
Benzin punaista low ACE:a tuli käytettyä jonkin aikaa, mutta joku siinä sitten kuitenkin jäi aina mietityttämään. Levyjen kuuntelu alkoi tuntua enemmän työltä kuin nautinnolta. Vaikka en minä osannut sanoa mikä siinä tarkkaan mätti. En osaa analysoida asiaa totaalisena hifi-analfabeetikkona sen tarkemmin. Sama vika oli suunnilleen myös tuossa Denonin 103:ssa. Tuo rasia sinänsä miellyttää enemmän koska se on ACE:a 4 kertaa halvempi ja tarjoaa suunnilleen samantyyppistä ääntä noin suunnilleen. Kyllä sitä kuuntelee - tosin en ole kuunnellut kuin viikon, joten en osaa sanoa viihtyisikö sen kanssa esim. vuotta.

Karat on kyllä loistorasia, mutta sen kanssa tuli uskottavuusongelma, koska mielestäni se ei tarjoa tuota AT:tä kummempaa ääntä. Tai voi olla, että se on todella paljon parempi, mutta siinä tapauksessa sen vahvuus on sitten sellaisissa asioissa joita en ihan oikeasti edes ymmärrä. Se toimii minulla kakkossoittimen RB-varressa oikein siististi, mutta AT:hen tulee AINA palattua takaisin. Siinä on joku äänimaailman magneetti kyllä ainakin minulle. Ihan pakko kuunnella levyjä ihan koko ajan eikä musiikki kuulosta viholliselta jota täytyy oppia sietämään ;)

Muista mukavista parinsadan rasioista täytyy mainita Goldringin Eroica low output-malli. Sen kyllä pistäisin takaisin ihan koska vaan. Se on ehkä vähän räikeämpi kuin hienostuneen säkenöivä OC9, mutta siinä on jotain selittämätöntä hyvää paljon. Rasia jota en suosittele on Benzin Gold-malli. Ei ole käynyt omassa laitteistossa, mutta olen tuttavalla kuullut sitä Blue Note-soittimessa. Tylsä soundi ainakin minulle.

Ja kaikki tämä siis kaikki vahvasti IMHO, hifistä mitään ymmärtämättömältä levyhullulta. Ei noista auta kuin itse kokeilla. Ja hyvä RIAA - siihen kyllä kannattaa pistää vähintään tuplasti enemmän kuin rasiaan.

Juha
 
Audio-Technica OC9/MLII on oikeasti musiikaalinen rasia, kuten taas Denon DL-103 ei ole. Kokeilepas taas Juha siedätkö sitä toista viikkoa, en usko! Benz MC Gold toimi aikoinaan (pyyhkäisin neulavarren poikki)itselläni kohtalaisesti, kyllä sillä kuunteli, muttei se mikään erityinen ole, ei aiheuta addiktoitumista.
 
Mä luulen Tawe, että tuo DL103 vaatii kyllä toisenlaisen, huomattavasti raskaamman äänivarren. En osaa tuomita sitä vielä epäkurantiksi. Mä ihan oikeasti (lapsen lailla?) uskon, että se soi jossain toisessa kombossa todella hyvin.
 
En tiedä vaatiiko se oikeasti todella raskasta vartta, koska munkin 11g tehollisen massan omaava varsi raskailla SME-pulteilla saa resonanssitaajuuden asettumaan juuri oikealle alueelle, vaikka komplianssiksi onkin ilmoitettu tuo arvo 5. En mäkään sitä epäkurantiksi tuomitse (vaikka VA:ssa välillä heittelenkin). Mä luulen, että se toimisi parhaiten oikeassa vintage-soittimessa, esim. EMT tai Garrard -pyöritin varustettuna SME 3009 varrella tai jotain. Modernien pyöritin-varsi -kombinaatioiden kanssa se ei vain tunnu toimivan. En siltikään usko, että DL-103 jossain vintagesoittimessa tekisi rasiasta sen musikaalisempaa, ehkä vain kuunneltavampaa... mösiikkiä.
 
Ok, onhan tässä tehty jo peliliikkuja asian suhteen vaikka ja mitä. Pian on talossa niin monta hyvää rasiaa ettei osaa enää päättää millä sitä musiikkia kuuntelisi. Ilmoittelen miten projekti etenee sitä mukaa kun ilmoiteltavaa on.. :D

Edelleen kaikki kommentit tietty tervetulleita!
 
Nonniin lounasaikaan sain Jounilta lainaksi tuon paljon kehutun AT95E:n ja piti sen kunniaksi lähteä hieman aikaisemmin toimistolta kohti kotia.

Ja täytyy kyllä myöntää ensivaikutelmista että on tuo AT95E aika helppo rasia kuunnella, miellyttävän tasainen ja yhtenäisen kuuloinen. Tosin enemmän saisi kaivaa enemmän detaljeja ja sävyjä irti eritoten bassopäästä eli hieman köykäinen soundi siltä osain. Rytmi (onkos tämä nyt se prat?) sektio on kunnossa eli tulee semmoinen mielikuva oikeellisuudesta ja jalka alkaa naputtamaan tahtia. Pitänee jatkaa sessiota ja hakea hieman erilaisia säätöjä..
 
Jumatskekku, siellä taitaa olla mies perimmäisten kysymysten äärellä!! Hienoa!

Ossi
 
Joo, ei se AT95E mikään detalji-monsteri ole eikä äänikuva taituri, mutta se svengaa ja rokkaa, ja se vähä mitä se tekee, se tekee hyvin. AT95E opettaa mistä musiikintoistossa on loppujen lopuksi kyse. Sekin on aika hauskaa, että tuo pallohionnalla varustettu halpa ensiasennusrasia pieksää tietyillä osa-aluilla hieman kalliimpia kanssakilpailijoitaan mennen tullen. Varo Mika K, AT95E:ssä on jotain addiktoivaa. Ainakin itse olen huomannut, että aina silloin kun itse olen sen sattunut asentamaan soittimeen, niin se tuntuu jäävää siihen aika pitkäksi aikaa...
 
Itse otin vuosituhannen vaihteessa ekat vakavat savut AT95e:sta Orbe / RB300 -kombinaatiossa (olinhan minä sitä toki kuullut oem-versioina siellä täällä, mutta aina jotenkin ohimennen). Ikinä en olisi uskonut jos joku olisi kertonut minulle mitä kaikkea tuo muutaman kympin kärpässarjalainen kykenee sopivassa ympäristössä tekemään. Tuosta hetkestä lähtien minulla on aina ollut 'kakkossoitin' jossa on ysiviitonen - milloin tuo soitin on ollut fyysisesti läsnä, milloin se on 'suunnitelmissa' (kuten taas juuri tällä hetkellä).


Gets the message thru.


-m-
 
Toisinkuulija sanoi:
(95E=Ellipitinen hionta, Tawe. Linn Basik oli pallohionnalla.)

Ossi

Elliptinen ja elliptinen... oletko kurkannut tota mikroskoopilla? Kai se elliptinen on, vähän...
 
Toisinkuulija sanoi:
(95E=Ellipitinen hionta, Tawe. Linn Basik oli pallohionnalla.)

Ossi


Omasta puolestani voin kertoa, että mulla on pöytälaatikossa yksi kiinniliimattu keltainen Basik, sekä erinäisiä OEM- ja orkkis-ysivitosia - ja täytyy sanoa, että ainakaan niillä mikroskoopeilla joita pääsen käyttämään ei 95e:n elliptisyyttä juurikaan havaitse ;)


-m-
 
Tawe,

Ihan kiinnostuksesta, mikä sun mielestä tuossa DL-103:ssa on vikana? Tai siis että millä osa-alueilla ns. mättää.

Itse asensin ko. rasian kyntäjääni vähän aika sitten ja olen ollut oikein tyytyväinen. Jotenkin vaan tuntuu oikealta, soitto siis. Tosin mun kokemukseni eri rasioista on kovin vajaavainen, edellinenkin oli Denonin mallistoa (DL-110).
 
Hmm... mä uskon, että se toimii varmasti sun Thorensissa paljon paremmin kuin mun Michell/Graham kombossa... kyse on varmaan enempi omista preferensseistä ja oheislaitteiston yhteensopivuudesta, mutta sanotaan nyt näin, että ne "mättämmiset" liittyvät rytmiin ja harmoniaa... Mulla on just työn alla artikkeli DL-103 ja 103R -rasioista, yritän saada sen pihalle ASAP. Mä haluaisin kuulla sen kyllä hyvin viritetyssä vintage-soittimessa joskus...
 
Back
Ylös