uusi pölykansi

kronos

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
7 389
En tiedä onko tämä aihe liian mitätön mutta avasinpas kuitenkin koska joku muukin saattaa olla asiasta kiinnostunut. Tapahtui nimittäin niin että itsestäni riippumattomista syistä pölykansi hajosi, siitä lohkesi pala kokonaan irti. Okei, ei muuta kuin uutta tilaamaan. Eipäs onnistukaan koska levarini on niin vanha että varastosta ei oikeaa mallia enää löydy. Sitten soittelemaan ammatillisia oppilaitoksia läpi (joku oli antanut tämmöisen vinkin aiemmin tällä palstalla). Useiden soittojen jälkeen selvisi että Helsingissä ei muovialan ammatillista koulutusta kuulemma ole, lähin löytyisi ilmeisesti Lahdesta. Sitten soittelemaan keltaisilta sivuilta hakuammuntana muovifirmoja läpi. Nihkeetä on, muotin tekeminen maksaa kuulemma tuhansia euroja. Ei kai se niin vaikeata voi olla, hermostun jo. Sitten vain väsyin soittelemaan ympäriinsä, tässä vaiheessa on kahden muovimateriaalia maahantuovan firman nimi tiedossa, huomenna soitan niihin ja kysyn tietoja firmoista joihin toimittavat matskua. Kai nyt pystytään yksi pölykansi jossain työstämään ilman tuhansien eurojen arvoisia muotteja.
 
Kyllähän tuollainen pitäisi mun mielestä alle satasella reilustikkin saada. Materiaalithan ei maksa juuri mitään. Muistan kun akryyliä koulussa joskus vuonna yksi ja kaksi muovityön kurssilla taivuteltiin eikä ollut rakettitiedettä ollenkaan. Luulisi että ammattilainen tekee tuommoisen vartissa. Itse en tiedä firmoja nimeltä mutta ihan varmasti sellaisia on. Mulla ainakin pistää vihaksi kun joillakin firmoilla on ihan tavallisia pölykansia myynnissä jonkin hienon soitinmerkin alla monen sadan euron hintaan :-\. Koitahhan kysellä oppilaitoksista vielä. En tiedä tehdäänkö TAIKissa mitään itse mutta onhan stadissa päin EVTEK ja varmaan monia muitakin muotoilualan oppilaitoksia.

Jukka
 
Kronos en muista soittimesi merkkiä ja mallia, mutta kävisikö siihen jonkin toisen soittimen pölykansi. Tuollaisia kansia voisi olla alan liikkeissä ja laitteita korjaavilla pajoilla.
Minulla on molemmat ilman, mielestäni näyttävät hienommilta niin (Audiomeca/Thorens). Molempiin on kannet, mutta en käytä niitä - En kuitenkaan myymässäkään ole.
 
pro-jectilla on esim. cover-it kansi joka mahtuu useimpien päälle ja onhan niitä muitakin.
 
Isojussi: joo, jatkan huomenna selvitystyötä ja soittelua kun olen rauhoittunut. Tänään meni jo vähän hermot.

Seppo: levari on Denon Dp-57L. Mikä tahansa kansi kelpaa jos vain sopii tähän. Epäilen vaan ettei mittoja ole mitenkään standardoitu eli eivät muiden valmistajien välttämättä tähän sovi. Saranoiden keskipisteiden välinen etäisyys on noin 35,3cm, tuskinpa tuo mikään yleinen standardi on...mun on lähes pakko käyttää kantta kun taloudessa on kaksi kissaa. Onneksi sentään kummallakaan ei ole tapana rötköttää levysoittimen päällä kuten edesmennyt tiikeriprinsessa tuppasi tekemään.

Tawe: aha, täytyypäs zoomata netistä..
 
Kysy Musiikin.comista neuvoa. Ossihan on teettänyt Okkin Nokeille pölykansia. Toki hän on niitä teettänyt varmaan useamman kuin yhden, mutta olisko sama firma kiinnostunut tekemään noitakin. Ehkä saisit samaa reittiä teetetyksi uuden kannen tuolle Denonille.

Ebayta tietty kannattaa vahdata. Jos vaikka jotain ilmaantuisi. Eikä sitä tartte itse vahdata vaan voi luoda haun, jolle määrittelee sähköposti-ilmoituksen.
 
Kiitoksia vinkeistä vaan...mutta mitä äkkiseltään tsekkasin niin noista yksikään ei käy. Tulee vastaan just tää ongelma että mitat eivät sovi, esim tuossa hterhon ylimmän linkin kannen mitat 52cm x 40cm on muutamaa senttiä liian iso. Pitäis olla noin 47,5 x 37,5. Kyl tää näköjään teettää täytyy.
 
No hyvä kyllä kuulla että onnistuu ilman muottiakin - niin epäilinkin, ihme että muoviliikkeessä alan ammattilainenkin höpöttää jostain tuhansien eurojen muoteista (tänään tosiaan kävi niin). Täytyy vaan jatkaa huomenna soittelua. Ehkä oikea putiikki osuu kymmenennellä soitolla hollille.
 
Musikin.com sivulla on hinnasto jossa on hinnat Linn:n saranoille ja pölykannelle. irtosaranat eivät oleet pahanhintaisia.Ite sarana 15,-
vastakappale runkoon 3,- +pölykansi 195,-. Mitoista en tiedä mitään.
pekka rötkönen
Ps. kissat ei rötkötä, ehkä lötkötää, pötkötää tai viruttaa tai...
 
Mihin sinä sitä kantta oikeastaan tarvitset. Huitele pölyt laitteen päältä pois aika ajoin, niin on parempi.
Pölykansi vain pilaa ääntä - ihan oikeasti - ja vieläpä kahta pahemmin, jos pidät kantta alhaalla soiton aikana.

Aidon pleksin taittaminen kannattaa sitten jättää sille, joka sen taitaa.
Harjoitukappaleet tulevat pirun kalliiksi - pleksilasi on nimittäin arvokasta.

-128-
 
Littunatelkkari sanoi:
Mihin sinä sitä kantta oikeastaan tarvitset.
-128-

Kissa on huono klamppi. Tarraa turhan tiukasti ja väärästä paikasta kiinni...

Siinä olet kyllä vallan oikeassa, että pölykansi sössii soundia. Huomasin tuon edellisen Pro-Jectini kanssa. Tosin en sitten tiedä, miten tuo mänee, jos kansi on erotettu (apu-) rungosta. Esim. LP12:ssa ei kansi muistaakseni pääse häiritsemään itse soittokoneiston työskentelyä, ja tällöin luulisi - ainakin hyvin suunnitellun - pölykannen vähentävän ympäristöstä aiheutuvaa "akustista vastakytkentää". Tosin, jos kannen alle pääsee pahasti syntymään seisovia aaltoja, voi tilanne tällöinkin olla heikompi kansi suljettuna.
 
mkutvonen, juuri noin - ei ole aivan yksiselitteinen asia onko pölykansi hyvästä vaiko pahasta. Se riippuu aika monesta asiasta.
 
mkutvonen sanoi:
Kissa on huono klamppi. Tarraa turhan tiukasti ja väärästä paikasta kiinni...

Siinä olet kyllä vallan oikeassa, että pölykansi sössii soundia. Huomasin tuon edellisen Pro-Jectini kanssa. Tosin en sitten tiedä, miten tuo mänee, jos kansi on erotettu (apu-) rungosta. Esim. LP12:ssa ei kansi muistaakseni pääse häiritsemään itse soittokoneiston työskentelyä, ja tällöin luulisi - ainakin hyvin suunnitellun - pölykannen vähentävän ympäristöstä aiheutuvaa "akustista vastakytkentää". Tosin, jos kannen alle pääsee pahasti syntymään seisovia aaltoja, voi tilanne tällöinkin olla heikompi kansi suljettuna.

Kysymys ei ole nyt siitä, vaan kannen staattisesta varauksesta.

Teepä seuraava testi:

- Säädä varren asetukset nollaan, eli taaraa se.
- Jätä varsi kellumaan ilmaan levylautasen päälle.
- Laske pölykansi.

Varsi nousee riippuen pölykannen varauksesta.

- Jatka testiä pyyhäisemällä 'liiat pölyt' vaikka hihalla tuosta pölykannesta.

Varsi napsahtaa napakasti pölykanteen.

= pölykansi häiritsee neulavoiman asetuksia = parempi ilman.

Kissoja vastaan se on tietenkin hyvä varuste, mutta silloinkin tuommoinen irrotettava malli saattaa tehdä sen tehtävän.

-128-
 
Pyyhkäise pölyt kun soitat jotain levyä.
 
Minulla olisi tuohon 'pleksikanteen' lääke eli menet lähimpään Etraan ent Teollisuus-Etolaan
ja hukkapalahyllystä polykarbonaattilevyä esim 3mm paksua sopiva pala ja sitten lähimpään
peltisepän liikkeeseen jossa on 'kanttikone' ja 'giljotiini' ja vot pölykansi on valmis
veikkaisin kokonaishinnaksi 15-20eur. Ei ehkä aivan tehdastekoisen näköinen mutta
pitää ainakin kissat loitolla. Se vielä että tuo polykarbonaattilevy taipuu kylmiltään ja
taitekohta on kirkas sekä levy on iskunkestävä ja helposti työstettävää

terv. plexikauppias
 
Littunatelkkari sanoi:
= pölykansi häiritsee neulavoiman asetuksia = parempi ilman.

Taidanpa mitata tänään pysyykö vaaka 1.8g:ssä kansi auki sekä kiinni. Jos ei niin sitten säädän painon kuten soitettaessa eli kansi kiinni >:D Kannen sisäiset seisovat allot...heh... :p
 
Back
Ylös