Uusi levysoitintwiikki

Näytti jotenkin tutulle, niin oli pakko tarkistaa. Sensation Black 2004 DVD:llä näkyy kyseiset "ilmatyynyt" vinyylisoittimien alla.
 
Toi kieputin oli melkein vaaterissa... ja kovin oli stabiilin oloinen viritys.
 
Itse DJ keikkoja aikoinaan heittäneenä;
Ei pöllömpi keksintö on-the-fly bilepaikoille. Mikään ei ole v**tumaisempaa kuin yrittää soittaa ja varsinkin mixata levyjä biitilleen, kun joko dj-tilan vieressä tanssiminen tai pöytään/tasoon kohdistuvat nojaukset/törmäykset tms. hyppyyttävät pyörittimien neuloja...

Näin kotisohva-musankuuntelun ja hifistelyn näkövinkkelistä aika pelle vekotin tietenkin ;)
 
Aika asiatonta pilkata twiikkiä, jota ei ole itse kokeillut.

Pitäisikö tämä siirtää tinkimättömälle puolelle, jolloin tuosta pelastusrenkaasta voisi keskustella ilman ivaa, pilkkaa ja käsien levittelyä.
 
Poor Man's Seismic Sink?

Ihan käyttökelpoinen ajatushan tuollainen ilmamakkara on etenkin raskaan DJ-soittimen alla, suurin ongelma on soittimen vaakasuoruus tai sen saavuttamisen vaikeus >:D
Lastenfillarin tai kottikärryn sisäkumi + betonilaatta toimii hyvin, kokeilkaa.
Ei sen kuitenkaan tarttis tietysti vuotaa noin nopsasti, joten käyttäkää ehjää kumia :D

voodoo.jpg

Sekä Townshend että ainakin VooDoo Airtek markkinoivat versioita tuosta ideasta. Sopiva paineen ja massan yhdistelmä ei välttämättä ole ihan niin lerppu tai 'vieteri' kuin äkkiseltään kuvittelisi.
 
Kyllä tuollaista ilmamakkaraa kohtaan voi olla aidosti skeptinen. Ensinnäkin jos se tyhjenee vuorokaudessa, niin silloinhan sen viretila on jatkuvassa muutoksessa. Toiseksi, stabiilihan tuollainen ilmapussi ei voi olla, minkäänlaista "iskunvaimennusta" se ei omaa, joten toimii kuin auto ilman iskareita eli liike ei ota loppuakseen millään. Itseäni ei ainakaan tuollainen jatkuvalla liikkeellä ja muuttuvalla viretilalla varustettu alusta ainakaan teoriassa vakuuta.

Torvelohörhelö
 
Toi kyllä lisää Disc Jockeyn ennalta-arvaamattomuutta (soittolistasta huolimatta) - vireestä riippuen homma saattaa kulkea kuin mummo hangessa, tai ei sitäkään.
 
Tuota:
Aika asiatonta pilkata twiikkiä, jota ei ole itse kokeillut.
Pitäisikö tämä siirtää tinkimättömälle puolelle, jolloin tuosta pelastusrenkaasta voisi keskustella ilman ivaa, pilkkaa ja käsien levittelyä.


Saahan sitä epäillä, jos oma kokemus vähän vastaavasta on ollut aika kielteinen, ei tuonut mitään parannusta levysoittimeni alla. Kuvan perusteella en ostaisi, vaikka saisin ilmaiseksi, koska sillä ei saa soitinta vaateriin, enkä ole vakuuttunut kuvan mukaisen joustavan alustan tarpeellisuudesta levysoittimeni alla. Ehkä levysoittimen ja makkaran välissä pitäisi olla levy,
pelkkää arvailua.

Asenne jos et ole itse kokeillut, et saa olla eri mieltä on väärä, näissä asioissa kokemus auttaa kummasti ja myös järjen käyttö on sallittu.
 
Kyllähän tossa idea toimii, mutta toteutus näyttää ontuvan pahemman kerran. Ilmajousia tietty pitää olla yhtä monta kuin soittimessa jalkoja. Se olis aika kätevää, soittimen saisi vaateriin ilmamäärää säätelemällä. Siihenhän voi rakentaa jonkun automatiikan: aina kun kytkee virran niin soitin hakeutuisi automaattisesti optimiasentoon.

Joku epäili aivan oikein ilmajousen iskunvaimennuskykyä: mutta eipä se teräsjousillakaan näyttäisi kaksinen olevan:

http://www.theanalogdept.com/images/spp6_pics/susp_adj/Susp_adj_exer_1/Bounce_topview.MPG

-poppari-
 
Kyllä ilma (kaasu-)jousi on kelvollinen. Toimii hyvin ja mukavasti sitikassa.
 
Hei ealab,

Sitikalla tuskin soitellaan vinyylejä , enkä ole ajatellut testata, miten se jousitus toimii levysoittimen kanssa. Lisäksi on vähän pieni kuuntelutila ja laitteiden sijoittelu voi muodostua ongelmaksi. Miten olet ajatellut hoitaa sähkönsyötön ?
 
Sepä se. Teoriassa 12V DC/ 230V AC-siniaaltoinvertteri. Mutta "äärihifistit" parahtavat: sähkön laatu? Muita murheita siinä ei olekkkaan. :)
 
Back
Ylös